Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017._


«Έφυγε» από τη ζωή σήμερα το πρωί σε ηλικία 78 ετών έπειτα από 16μηνη μάχη με την επάρατο νόσο ο Νίκος Βακάλης.


Ο κ. Βακάλης ήταν εκπαιδευτικός, απόφοιτος του τμήματος Φυσικής του Α.Π.Θ.,  ιδρυτής του εκδοτικού οίκου και των φροντιστηρίων που φέρουν το όνομα του, καθώς και του College of Advance Education., της εκπαιδευτικής μονάδας e-Master και του Business Training Centre.

Υπήρξε συγγραφέας αρκετών επιστημονικών βιβλίων και πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Θεσσαλονίκης.

Θήτευσε ως ευρωβουλευτής της ΝΔ στο Ευρωκοινοβούλιο με πλούσια δράση και μεγάλο έργο.

Στην ανακοίνωσή της, η Διοικούσα Επιτροπή Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης της ΝΔ τονίζει:

"Η οικογένεια της Νέας  Δημοκρατίας αποχαιρετά σήμερα με βαθιά θλίψη και ανείπωτη οδύνη τον αείμνηστο  Νικόλαο Βακάλη, τον οποίο διαχρονικά αναγνωρίζει  άξιο πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Κόμματος στη Θεσσαλονίκη  που έγραψε ιστορία. Υπηρέτησε με αφοσίωση την παράταξη και τη χώρα, ως πολιτικό στέλεχος πρώτης γραμμής, μένοντας πιστός στις αξίες και τις ιδέες του. Προασπίστηκε τα εθνικά συμφέροντα και συνέβαλε στην προώθηση του Ευρωπαϊκού οράματος ως μαχητικός ευρωβουλευτής. Υπήρξε εκλεκτός συμπολίτης, έντιμος και ανιδιοτελής άνθρωπος που προσέφερε πολλά στην πόλη μας.

Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο. Η παρουσία, η εμπειρία και η συμβολή του Νίκου Βακάλη, ιδίως αυτές τις κρίσιμες στιγμές που περνά ο τόπος, ήταν για όλες και για όλους μας πολύτιμα. Η παρακαταθήκη όμως που αφήνει είναι λαμπρή και σπάνια. Εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του".  

Ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης της ΝΔ, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

"Ο Νίκος_Βακάλης, υπήρξε ένας ευγενής, δημιουργικός άνθρωπος που με τη συμπεριφορά του, υπερασπιζόταν την πολιτική ως λειτούργημα προσφοράς. Θα λείψει από τη Θεσσαλονίκη και από την παράταξη. Η δική μου θλίψη είναι διπλή, γιατί στα πρώτα βήματα της πολιτικής μου σταδιοδρομίας, ήταν ένας από ανθρώπους που μπορώ να αποκαλώ μέντορες. Σίγουρα  θα λείψει ακόμα περισσότερο από τους αγαπημένους του.  Συλλυπητήρια από βάθος καρδιάς..."

"Αντίο, Νίκο... Μαζί ονειρευτήκαμε πολλά ταξίδια για την Θεσσαλονίκη, για την Ελλάδα. Σήμερα κίνησες για το δικό σου στερνό ταξίδι... Θα σε θυμόμαστε για τους αγώνες σου, για την πίστη σου στα κοινά ιδανικά μας, για την κοινή πορεία μας. Καλό ταξίδι...", έγραψε στο λογαριασμό του στο Facebook ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Γκιουλέκας.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για το θάνατο του πρώην Ευρωβουλευτή και Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης, Νίκου Βακάλη, εξέδωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στη δήλωσή του ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρει:

«Ο θάνατος του Νίκου Βακάλη μάς γεμίζει όλους με θλίψη. Αποχαιρετούμε έναν εξαιρετικό φίλο, έναν άξιο πολιτικό, έναν σπουδαίο επαγγελματία και επιστήμονα, έναν άνθρωπο ευθύνης και προσφοράς. Ο Νίκος Βακάλης ήταν ένας πρωτοπόρος οραματιστής για την Εκπαίδευση, ένας πολιτικός με σπουδαίο έργο τόσο για τη Νέα Δημοκρατία στη Θεσσαλονίκη, όσο και για τη χώρα στο Ευρωκοινοβούλιο. Ένας άνθρωπος, που προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στον τόπο από κάθε θέση ευθύνης που κατείχε. Η απώλειά του κάνει φτωχότερη την πολιτική, τη Θεσσαλονίκη και τη χώρα, και στερεί ένα σπουδαίο στέλεχος από την παράταξη της ΝΔ, τις ιδέες, τις αρχές και τις αξίες της οποίας υπηρέτησε με πίστη μέχρι το τέλος. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθύμιος Φωτόπουλος έκανε την παρακάτω δήλωση για την απώλεια του πρώην ευρωβουλευτή και προέδρου της Νομαχιακής Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Νίκου Βακάλη: 

«Ο Νίκος Βακάλης υπήρξε φίλος προσωπικός, ένας άνθρωπος με ένα ήθος και μια σεμνότητα που κέρδισε όλη τη Θεσσαλονίκη, είτε μέσα από τον επαγγελματικό είτε μέσα από τον πολιτικό του βίο. Το πέρασμά του από την Διοικούσα Επιτροπή ήταν από τις ευτυχέστερες περιόδους της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης στη Θεσσαλονίκη. Συλλυπητήρια στους οικείους του. Αιωνία του η μνήμη».