Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017._

Η αρχή έγινε από τη Βενιζέλου. Κι όπως όλα δείχνουν, η ίδια πρακτική θα ακολουθηθεί και στην Αγίας Σοφίας. Ο σχεδιασμός του σταθμού του μετρό αλλάζει, για να σωθούν τα αρχαία.


Δίπλα από το σημείο όπου πρέπει να δημιουργηθεί ο σταθμός βρέθηκαν τα υπολείμματα μιας μαρμαρόστρωτης πλατείας, περικλειόμενης από κυκλική σιγμοειδή στοά, ένα εντυπωσιακό δηλαδή μνημειακό σύνολο πάνω στη διασταύρωση της κεντρικής ρωμαϊκής λεωφόρου «Decumanus Maximus» με τον «cardo» της Αγίας Σοφίας. Καθώς από τη μεσοβυζαντινή περίοδο δεν έχουν βρεθεί και πολλά «αστικά ίχνη», η ανακάλυψη συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των Αρχαιολόγων.


Η αρχαιολογική ομάδα (I. Κανονίδης, Κ. Κωσταντινίδου, Ε. Λαμπροθανάση, Σ. Πρωτοψάλτη, Σ. Τζεβρένη) συμμετείχε στην 30η Αρχαιολογική Συνάντηση του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Όπως είπαν, στη βόρεια πλευρά του σκάμματος τα στοιχεία δείχνουν ότι η πλατεία κάλυπτε επιφάνεια μέχρι 300 τ.μ. Εντός του μεγάλου σκάμματος αποκαλύφθηκε το ανατολικό ήμισυ της πλατείας σε έκταση 190 τ.μ. Η σύνδεση της πλατείας με τον Decumanus Maximus δεν είναι ευκρινής.


Στο ερώτημα τι θα προτείνει η Εφορεία στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο κι αν θα έχουμε επανάληψη όσων έγιναν στον σταθμό Βενιζέλου απάντηση δεν δόθηκε. Φαίνεται, πάντως, ότι οδηγούμαστε σε αυτό το ενδεχόμενο, ειδικά για τα ευρήματα βόρεια του σταθμού, καθώς οι αλλαγές στην κατασκευή του μετρό περιορίζονται σε κατάργηση κυλιόμενων κλιμάκων και μετατροπή όσων παραμείνουν, ώστε να στενεύσουν, για να «αναπνεύσουν» τα αρχαία. Για τα υπόλοιπα δεν αποκλείεται να προκριθεί και αυτοψία από τα μέλη του ΚΑΣ. Όπως όλα δείχνουν, κάποιες κυλιόμενες σκάλες θα αλλάξουν θέση και κάποιες θα στενέψουν για να σωθεί το μεγαλύτερο μέρος των αρχαιοτήτων.