Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017._


Με την παρέλαση των πεζοπόρων τμημάτων, στην παραλιακή λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου, ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις, στη Θεσσαλονίκη, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.


Στην παραλιακή λεωφόρο παρήλασαν πεζοπόρα τμήματα του στρατού ξηράς, της αεροπορίας, του ναυτικού, διμοιρίες των μονάδων καταδρομών, τμήματα αδελφών νοσοκόμων, συλλόγων, προσκόπων, ναυτοπροσκόπων, εθελοντές και μαθητές σχολείων της Θεσσαλονίκης.



«Να κρατήσουμε τα ιδανικά της δημοκρατίας και της ελευθερίας, τον σεβασμό στον άνθρωπο, τον σεβασμό στην εργασία στην προκοπή, κάτι που είναι η εντολή που μας έχει δώσει ο ελληνικός λαός. Αυτό είναι το καλύτερο μήνυμα, να τιμήσουμε τους αγώνες των προγόνων μας, να προχωρήσουμε ακόμη πιο μπροστά σαν χώρα» είπε σε δηλώσεις του σήμερα μετά το τέλος της παρέλασης για την 25η Μαρτίου ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος.



Ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης, δήλωσε: "Η σημερινή σημαντική ημέρα για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία, εκπέμπει διδάγματα ομοψυχίας και πίστης. Θυμίζει σε όλους τι μπορούν να πετύχουν οι Έλληνες, όταν είμαστε μονοιασμένοι. Παράλληλα εκπέμπει και ένα μήνυμα ευθύνης στον πολιτικό κόσμο. Μήνυμα με δύο κατευθύνσεις: 1. Οι πολιτικοί που ηγούνται οφείλουν, με την πολιτική συμπεριφορά τους και το λόγο τους να ενώνουν κι όχι να διχάζουν. 2. Όλοι οι πολιτικοί οφείλουν να βάλλουν όλες τις δυνάμεις τους για να τεθεί ένα τέλος στις θυσίες των Ελλήνων πολιτών, που υφίστανται τα τελευταία χρόνια. Για μια καλύτερη Ελλάδα σε μια καλύτερη Ευρώπη! Χρόνια πολλά σε όλες τις ελληνικές οικογένειες για τη σημερινή διπλή γιορτή"! 



Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Γκιουλέκας δήλωσε από την πλευρά του ότι : «Σήμερα ξαναθυμηθήκαμε και πάλι το χρέος και το καθήκον μας. Εμείς οι Έλληνες έχουμε να διδαχθούμε πολλά από την ιστορία και το συμπέρασμα που βγαίνει σήμερα είναι ότι υπάρχει μια καλύτερη Ελλάδα μια Ελλάδα που την αξίζουμε και την επιζητούμε και την επιδιώκουμε».

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιώργος Αρβανιτίδης τόνισε ότι «μία χούφτα άνθρωποι με πίστη στις δυνατότητές τους, ενωμένοι και με αγώνες μας χάρισαν την ελευθερία μας. Σήμερα οι Έλληνες, η Ορθοδοξία της συγχώρεσης και της ελπίδας γιορτάζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Ας ενωθούμε ως Έλληνες, ας πιστέψουμε στον εαυτό μας για να χαρίσουμε στην πατρίδα μας την απαλλαγή από κάθε εξάρτηση».

«Η επανάσταση του 1821 ήταν ο αγώνας του έθνους μας για ανεξαρτησία και ελευθερία. Ταυτόχρονα, αποδείξαμε εμείς οι Έλληνες ότι όταν είμαστε ενωμένοι με συγκεκριμένο στόχο και σχέδιο, καταφέρνουμε πάντα αυτό που θέλουμε. Σήμερα, στην οικονομική αυτή δύσκολη συγκυρία. Με τις εθνικές προκλήσεις και με τη διεθνή ανασφάλεια, οφείλουμε εμείς οι Έλληνες να ακολουθήσουμε ακριβώς τις αρχές αυτές των προγόνων μας», είπε χαρακτηριστικά μετά την παρέλαση ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.