[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

#ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ποια θέματα προβάλλουν, σήμερα, οι εφημερίδες


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 2/3/2017._

Τα μέτρα που έρχονται ή που ήδη είναι εδώ απασχολούν τα περισσότερα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.


Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Το ΠΑΝΤΕΙΟ "προσκυνάει" τους άθεους!".
Η εφημερίδα γράφει ότι "φιέστα κατά της Εκκλησίας στήνει η διοίκηση του Πάντειου Πανεπιστημίου, ανοίγοντας διάπλατα τις πόρτες του ιστορικού ιδρύματος στην Ένωση Αθέων, μια παρέα γραφικών, προκειμένου να διεξαχθεί στις 11 Μαρτίου ημερίδα για τις σχέσεις κράτους- Εκκλησίας. Διοργανωτής της ημερίδας είναι το Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου σε συνεργασία με την Ένωση Αθέων και με την υποστήριξη της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου".

ΕΘΝΟΣ: "Συναγερμός για τον σιωπηλό εκτελεστή".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ασφαλείς ενδείξεις ότι ο δράστης της προχθεσινή εν ψυχρώ δολοφονίας του 52χρονου αυτοκινητιστή στην Κηφισιά είναι ο ίδιος που προ τριών εβδομάδων είχε αποπειραθεί να σκοτώσει έναν άλλον συνάδελφο του θύματος διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ. Οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση βλέπουν στον δράστη χαρακτηριστικά κατά συρροήν δολοφόνου. Φόβος στις πιάτσες των ταξί".

ΕΙΔΗΣΕΙΣ: "Στο στόχαστρο του ΔΝΤ οι συντάξεις πάνω από 1.000 ευρώ".
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ''κίνδυνο "κουρέματος" των συντάξεων με ταχύτερη εξάλειψη της προσωπικής διαφοράς που θα διαπιστωθεί, ακόμη και πριν από το τέλος του 2017, φέρνει η δραματική υστέρηση των εσόδων του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ). Βαρόμετρο για το πότε και πόσο θα κοπούν οι συντάξεις είναι η πορεία είσπραξης των ασφαλιστικών εισφορών, μετά την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού τους με τον νόμο Κατρούγκαλου".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Σχέδιο δολοφονίας Ελλήνων στρατηγών
Η εφημερίδα γράφει ότι «πηγή μας, που κινείται στον χώρο των μυστικών υπηρεσιών, μας πληροφόρησε ότι η CIA - το παράρτημά της στην Αθήνα - εντόπισε οργανωμένη παρουσία Τούρκων Γκρίζων Λύκων, κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι συγκεκριμένοι πυρήνες, έχουν "εντολή", κατά τη CIA, να προκαλέσουν δολοφονικό χτύπημα, σε εν ενεργεία Έλληνα ανώτατο αξιωματικό, του οποίου το γραφείο βρίσκεται στο Πεντάγωνο».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τριπλό σοκ στα γκισέ των Ταμείων".
Η εφημερίδα γράφει ότι "τριπλό σοκ για 130.000 ασφαλισμένους αποκαλύπτουν τα στοιχεία για την πορεία των αιτήσεων συνταξιοδότησης, καθώς απομακρύνεται ο χρόνος έκδοσης των οριστικών αποφάσεων (ιδίως για όσους υπέβαλαν αιτήσεις μέχρι 12/5/2016) , έχουν παγώσει οι αναγνωρίσεις πλασματικών ετών ακόμη και για όσους επιθυμούν να καταβάλουν χωρίς χρονοτριβή το κόστος εξαγοράς για να αποχωρήσουν άμεσα και να μην επιβαρυνθούν από τις αυξήσεις ορίων ηλικίας, ενώ το πιο ανησυχητικό είναι ότι σε ποσοστό 18% έως 20% των αιτήσεων οι οριστικές αποφάσεις που βγαίνουν από τα γκισέ των Ταμείων είναι απορριπτικές!".

ΕΣΤΙΑ: "Προς νέα μείωση εθνικής κυριαρχίας".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "καθοριστικές, όσο και δύσκολες , αποφάσεις που θα κρίνουν το παρόν , όσο και το μέλλον , της χώρας στην ΕΕ καλείται να λάβει η Ελλάς" και παρακάτω η εφημερίδα προσθέτει ότι "η Ελλάς θα πρέπει να αποφασίσει. Αν Θέλει να μείνει στον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης, θα πρέπει να εκχωρήσει μονίμως μέρος της κυριαρχίας της στις Βρυξέλλες, ειδικώς αν συσταθεί θέσις υπουργού Οικονομικών της Ευρωζώνης ή υπουργού Αμύνης".

Η ΑΥΓΗ: "Τραγουδούν" οι ...δίσκοι της ΑΕΠΙ".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "σκληροί δίσκοι, καρτέλες πελατών, οικονομικές καταστάσεις αλλά και τα στοιχεία των συνδεδεμένων εταιρειών με την οικογένεια των ιδιοκτητών της ΑΕΠΙ μπαίνουν στο μικροσκόπιο της εισαγγελικής έρευνας μετά την χθεσινή έφοδο της Οικονομικής Αστυνομίας στα γραφεία της εταιρείας. Η εισαγγελία Πρωτοδικών αναζητεί στοιχεία και αποδείξεις προκειμένου να διερευνήσει εάν στοιχειοθετούνται οι κακουργηματικές πράξεις που καταρχήν προκύπτουν από τα μέχρι τώρα στοιχεία, της έρευνας, συμπεριλαμβανομένου του πορίσματος της ελεγκτικής εταιρείας Ernst & Young, το οποίο διαβίβασε στη Δικαιοσύνη το υπουργείο Πολιτισμού".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Στη ζυγαριά των δανειστών".
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "τα κομπιουτεράκια βγάζουν τα τεχνικά κλιμάκια της κυβέρνησης και των δανειστών, εξετάζοντας τα αντίμετρα που πρότειναν οι Τσακαλώτος, Αχτσιόγλου και Χουλιαράκης. Διχασμένοι οι δανειστές για το ζήτημα των μειώσεων στις συντάξεις. "Εφικτή η τεχνική συμφωνία μέχρι τις 20 Μαρτίου" δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας . Τι συζήτησαν οι θεσμοί με τους τραπεζίτες".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Κίτρινη κάρτα" τα αντίμετρα".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "επιφυλάξεις για το πακέτο των μέτρων, "καλών" και "κακών", που παρουσίασε η κυβέρνηση, εξέφρασαν χθες οι θεσμοί. Σύμφωνα με πληροφορίες, διατύπωσαν ενστάσεις για τη σταδιακή μείωση των συντάξεων από το 2020 και αντιπρότειναν την εφάπαξ περικοπή τους".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:  Στη φυλακή οι απατεώνες των... τροχαίων
«Στις ελληνικές φυλακές βρίσκονται ήδη επτά Βούλγαροι, οι οποίοι θεωρούνται εγκέφαλοι του κυκλώματος που με τη μέθοδο του τροχαίου απέσπασε περισσότερα από 2 εκατομμύρια ευρώ από εκατοντάδες ηλικιωμένους στην Ελλάδα. Τις προηγούμενες ημέρες έγινε δεκτό το αίτημα έκδοσής τους στη χώρα μας και μετά τη σύλληψή τους στη Βουλγαρία παραδόθηκαν στις δικαστικές αρχές της Θεοσαλονίκης», γράφει η εφημερίδα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Δυναμώνουμε την οργάνωση κλιμακώνουμε τους αγώνες".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "δυναμική συγκέντρωση πραγματοποίησε χτες το ΠΑΜΕ έξω από το ξενοδοχείο "Χίλτον" , όπου κυβέρνηση-κουαρτέτο παζαρεύουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα για λογαριασμό του κεφαλαίου. Κεντρικά ζητήματα της χτεσινής διαπραγμάτευσης ήταν η κάλυψη των λεγόμενων "δημοσιονομικών κενών " που προκύπτουν από τους στόχους για τα αιματοβαμμένα πρωτογενή πλεονάσματα", καθώς και οι ανατροπές στα Εργασιακά".

ΤΑ ΝΕΑ: "Αποχαιρέτα το αφορολόγητο που χάνεις...".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "από χθες η μείωση του αφορολογήτου και των συντάξεων μπήκε στον δρόμο των περικοπών. Δεν είναι πλέον μια θεωρητική απειλή στον ορίζοντα, αλλά δυο μέτρα τα οποία θα κληθεί να ψηφίσει άμεσα η κυβέρνηση, με στόχο συνολικές εξοικονομήσεις 2% του ΑΕΠ σε διάστημα δύο ετών".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Γκρίζοι Λύκοι Γκρίζο Αιγαίο Γκρίζο Αύριο".
Η εφημερίδα γράφει ότι "ένας ΠΟΛΕΜΟΣ χωρίς πυρά. Αυτή είναι η κατάσταση στο Αιγαίο. Ο Ερντογάν και ο Μπαχτσελί των Γκρίζων Λύκων, ενωμένοι "εις σάρκα μίαν", θεωρούν ότι η οικονομική και διπλωματική αποδυνάμωση της Ελλάδας - λόγω εξάρτησης από το δανεικό χρήμα των εταίρων της - προσφέρει την καλύτερη ευκαιρία των τελευταίων είκοσι χρόνων για να επεκταθεί αυτό που άρχισε τη νύχτα των Ιμίων: το γκριζάρισμα του Αιγαίου".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η Θεσσαλονίκη έχασε την Qatar Airways από τα Σκόπια
Όπως τονίζει η εφημερίδα «αυτή ήταν η απόφαση της αεροπορικής εταιρείας Qatar Airways για την αεροπορική σύνδεση για υπερατλαντικές πτήσεις, όπως αποκάλυψε χθες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Μπουτάρης».

ESPRESSO: Ψυχώ στις πιάτσες των ταξί
«Τον τρόμο έχει σκορπίσει στις πιάτσες των ταξί ο μανιακός οπλοφόρος που προχθές τη νύχτα δολοφόνησε εν ψυχρώ έναν 52χρονο επαγγελματία οδηγό, ενώ πριν από 20 ημέρες είχε τραυματίσει σοβαρά στο κεφάλι έναν 32χρονο συνάδελφό του», γράφει η εφημερίδα.

KONTRANEWS: "Να σταματήσουν οι Τούρκοι τις προκλήσεις στο Αιγαίο ζητούν οι Αμερικανοί".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "την ώρα που οι φίλοι μας , οι Ευρωπαίοι, "ποιούν την νήσσαν" και καταπίνουν αμάσητες τις απειλές του σουλτάνου Ερντογάν για απόβαση στα ελληνικά νησιά, που είναι ευρωπαϊκός χώρος, ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προέβη σε αυστηρή προειδοποίηση, μέσω της διπλωματικής οδού, προς την Τουρκία από την οποία απαίτησε σεβασμό στη νομιμότητα και κυρίως να σταματήσει τα βρόμικα παιχνίδια στην περιοχή του Αιγαίου και σε βάρος της Ελλάδας, που αποτελεί παράγοντα ασφαλείας και σταθερότητας για την ευρύτερη περιοχή".

STAR PRESS: Μανιακός εκτελεί ταξιτζήδες
«Οι αστυνομικοί, που έχουν αναλάβει την πρωτοφανή υπόθεση, κάνουν λόγο για νεαρό άνδρα, πιθανότατα ψυχοπαθή ή εμμονικό, ο οποίος μένει σε περιοχή των βορείων προαστίων και έχει βάλει στο στόχαστρο τους οδηγούς ταξί που πραγματοποιούν κούρσες στις περιοχές Μαρούσι, Μελίσσια, Νέα Ερυθραία, Κηφισιά, Κεφαλάρι, Πολιτεία», γράφει η εφημερίδα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Διπλό «κούρεμα» στις υψηλές συντάξεις
Σύμφωνα με την εφημερίδα “το πρώτο «ψαλίδι» μπαίνει, αναδρομικά από την 1η Ιουνίου 16, στο ποσό που υπερβαίνει τα 2.000 ευρώ (μεικτά) για μία σύνταξη ή τα 3.000 ευρώ «καθαρά» για περισσότερες από μια συντάξεις. Δεύτερο «ψαλίδι» φέρνει η παρακράτηση σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις των επιπλέον ποσών που έχουν καταβληθεί τους προηγούμενους 10 μήνες”.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ζεσταίνεται η αγορά εταιρικών ομολόγων".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "με την έκδοση τριών νέων τίτλων, συνολικής αξίας έως 300 εκατ. ευρώ αναθερμαίνεται η αγορά εταιρικών ομολόγων, λειτουργώντας ως εργαλείο χρηματοδότησης του επιχειρείν".
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]