Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017._


«Δεν ξέρω πως θα εκληφθεί η επιστολή Τσίπρα για τη Διακήρυξη της Ρώμης από τους άλλους ηγέτες, αλλά εκτιμώ πως είναι εκ περισσού. Απευθύνεται περισσότερο στο εσωτερικό της Ελλάδος και στο κομματικό ακροατήριο του
πρωθυπουργού και δεν συνεισφέρει στην ομόνοια που απαιτείται για μια πρωτοβουλία με επετειακό και εμβληματικό χαρακτήρα για την Ευρώπη».


Τα παραπάνω τόνισε μιλώντας το πρωί στην εκπομπή «Πρωινή Ανάγνωση» της Τηλεόρασης της Βουλής, ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης και αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης, κληθείς να σχολιάσει την επιστολή του πρωθυπουργού προς τους Ευρωπαίους Ηγέτες, για προσθήκες στο περιεχόμενο της Διακήρυξης της Ρώμης , που θα υπογραφεί στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 60 ετών από τη Συνθήκη της Ρώμης και τη σύσταση της τότε ΕΟΚ και  μετέπειτα Ε.Ε.

Ερωτηθείς για τις προτάσεις του Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ για το μέλλον της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και τα πέντε σχετικά σενάρια της “Λευκής Βίβλου”, ο κ. Καλαφάτης, τόνισε: «Είναι μια πρωτοβουλία που δίνει έναυσμα για μια συζήτηση που θα ξεκινήσει από κάτω προς τα πάνω, από το επίπεδο δηλαδή, της κοινωνίας των πολιτών, της αυτοδιοίκησης, των πανεπιστημίων και άλλων φορέων. Το δικό μας μήνυμα είναι, όπως είπε ο  πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, πως η θέση της Ελλάδας είναι στο σκληρό πυρήνα της Ευρώπης, ενώ η καλύτερη Ευρώπη που θέλουμε, σίγουρα χρειάζεται τη συμμετοχή περισσοτέρων χωρών».