Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017._


‘Πόντους’ φαίνεται να κερδίζει ο θεσμός της διαμεσολάβησης από πολίτες που τον επιλέγουν ως τρόπο επίλυσης των διαφορών τους προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα, χρόνο και να έχουν στη διάθεσή τους μία εκτελεστή απόφαση.
Είναι χαρακτηριστικό πως ο διάδικος δαπανά το 1/3 των συνολικών εξόδων που θα χρειαζόταν προκειμένου να τελεσιδικήσει η υπόθεσή του. 


Την ώρα λοιπόν η διαμεσολάβηση αρχίζει να αποκτά ολοένα και περισσότερους που την επιλέγουν, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης έθεσε σε λειτουργία το δικό του Κέντρο Διαμεσολάβησης σε μία προσπάθεια, να θέσει ένα ακόμη εργαλείο στη διάθεση των μελών και μη μελών του.

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί πως για πρώτη φορά, η διαμεσολάβηση γίνεται υποχρεωτική, ενόψει της κατάθεσης προς ψήφιση του νομοσχεδίου για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια, βάσει του οποίου ο διαμεσολαβητής θα συντονίζει την όλη διαδικασία με σκοπό την απομείωση του κόκκινου δανείου.

«Η διαμεσολάβηση κερδίζει έδαφος τα τελευταία χρόνια ως μια αποδεκτή και προτιμητέα εναλλακτική μέθοδος επίλυσης διαφορών λόγω των πλεονεκτημάτων της επί της συνήθους νομικής διαδικασίας, καθώς είναι πιο γρήγορη, πιο ευέλικτη, πιο οικονομική και με περισσότερη εξειδίκευση. Το ΒΕΘ, λοιπόν, σε μία προσπάθεια να στηρίξει τα μέλη και μη μέλη του και παράλληλα να ενισχύσει το θεσμό της διαμεσολάβησης, ξεκίνησε, στις 13 Μαρτίου τη λειτουργία του Κέντρου Διαμεσολάβησης στις εγκαταστάσεις του, με διαμεσολαβητές, που πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις και είναι διαπιστευμένοι από το υπουργείο Δικαιοσύνης» τόνισε ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και α΄ αντιπρόεδρος της ΚΕΕ, Παναγιώτης Παπαδόπουλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση του Κέντρου Διαμεσολάβησης. 
    
«Ήδη από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του Κέντρου, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί και τα πρώτα ραντεβού. Μεγάλο, δε, είναι το ενδιαφέρον και από διαπιστευμένους διαμεσολαβητές που έχουν καταθέσει αιτήσεις προκειμένου να συμπεριληφθούν στο μητρώο διαμεσολαβητών» ανέφερε ο πρόεδρος του ΒΕΘ  υπογραμμίζοντας  πως η πρώτη ενημέρωση θα παρέχεται δωρεάν στον ενδιαφερόμενο. 

Σημειώνεται πως στα πρώτα ραντεβού που πραγματοποιήθηκαν οι ενδιαφερόμενοι ζήτησαν πληροφορίες για τη διαμεσολάβηση αναφορικά με την επίλυση οφειλών προς τράπεζες (κόκκινα δάνεια), ταμεία και  προμηθευτές. 

Το ΒΕΘ, αποτελεί πρωτοπόρο στον εν λόγω θεσμό καθώς είναι το πρώτο επιμελητήριο στη Βόρεια Ελλάδα που λειτουργεί Κέντρο Διαμεσολάβησης ενώ όντας, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο στη διαμεσολάβηση, το 2012, ίδρυσε σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της πόλης, το Ινστιτούτο Κατάρτισης  Διαμεσολαβητών Θεσσαλονίκης.

«Το ΒΕΘ στηρίζει το θεσμό της διαμεσολάβησης ουσιαστικά και με συνέπεια. Με τη δημιουργία του Κέντρου Διαμεσολάβησης υλοποιεί κάτι που θα έπρεπε να κάνουν και άλλοι» ανέφερε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νίκος Βαλεργάκης σημειώνοντας «πως όταν κάτι ξεκινά, θα προχωρήσει». 

«Με τη διαμεσολάβηση δίνεται η ευκαιρία στον ενδιαφερόμενο να επιλέξει τη λύση του προβλήματος του και όχι να αποφασίσει ο δικαστής» δήλωσε ο κ. Βαλεργάκης παρέχοντας παράλληλα  τη στήριξη του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στο εγχείρημα του ΒΕΘ.

Σε σχετικό ερώτημα ξεκαθάρισε πως η διαμεσολάβηση αφορά ιδιωτικές διαφορές και εκτιμά πως είναι δύσκολο να επεκταθεί και σε διαφορές με το δημόσιο.       

Επίλυση διαφορών με προνομιακές τιμές 

«Όταν το 2010 ψηφιζόταν ο Νόμος 3898/2010 για την εισαγωγή του θεσμού της διαμεσολάβησης, κανένας δεν θα φανταζόταν ότι θα έπρεπε να περάσουν 5 χρόνια για να αρχίσει να ακούγεται και να εφαρμόζεται» σημείωσε η  υπεύθυνη του Κέντρου Διαμεσολάβησης ΒΕΘ, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια αστικών, εμπορικών, οικογενειακών υποθέσεων και ηλεκτρονικής διαμεσολάβησης, Όλγα Ν. Τσιπτσέ.  

«Από τα τέλη του 2015, διαπιστώνουμε μία στροφή των πολιτών σε επιλογή άλλων τρόπων επίλυσης διαφορών και ιδιαίτερα προς στη διαμεσολάβηση, η οποία είναι και από τις πιο συμφέρουσες λύσεις από όλες τις απόψεις. Σε αυτή την επιλογή, φυσικά, συνηγόρησε και η οικονομική κρίση, καθώς πολλοί από όσους θα ήθελαν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη, δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να υποστηρίξουν αυτή την επιλογή» επισήμανε η κα.Τσιπτσέ τονίζοντας πως το ΒΕΘ προσφέρει στα μέλη του αλλά και μη μέλη, μέσω του Κέντρου Διαμεσολάβησης, το προνόμιο να επιλύσουν με προνομιακές τιμές τις διαφορές τους.

Σύμφωνα με την κα. Τσιπτσέ «η διαμεσολάβηση δίνει πραγματικά την λύση στην κρίση, καθώς μιλούμε για έναν θεσμό που είναι άκρως οικονομικός σε σημείο που να δαπανάται μόνο το 1/3 των συνολικών εξόδων που θα χρειαζόταν ένας διάδικος για να τελεσιδικήσει η υπόθεσή του και να έχει μία εκτελεστή απόφαση. Επιπλέον έχουμε οικονομία χρόνου καθώς δε χρειάζεται κατά μέσο όρο 5-8 χρόνια για να τελεσιδικήσει μία υπόθεση,  αλλά μόνο 8 με 24 ώρες». 

Επιγραμματικά τα υπόλοιπα οφέλη της διαμεσολάβησης είναι το απόρρητο της διαδικασίας, η εξομάλυνση ακόμη και αποκατάσταση σχέσεων των μερών, η κατάληξη σε λύσεις που να συμφέρουν και τις δύο πλευρές αντί την ύπαρξη απόφασης υπέρ ενός μόνο διαδίκου.