[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Στέλεχος ΟΛΘ: Ανεκμετάλλευτος προορισμός κρουαζιέρας η ΘεσσαλονίκηΔευτέρα, 27 Μαρτίου 2017._


Η Θεσσαλονίκη έχει σχεδόν τα πάντα για να είναι προορισμός κρουαζιέρας αλλά παρά το γεγονός αυτό, είναι ο πιο ανεκμετάλλευτος στην Ελλάδα, υποστήριξε το μέλος δ.σ. της ΟΛΘA.E. και μέλος του δ.σ. του ΤΑΙΠΕΔ κ. Άγγελος Βλάχος.


Ο κ. Βλάχος, μιλώντας στο 2ου Συνέδριο Τουρισμού που διοργάνωσαν τα πέντε Διμερή Επιμελητήρια, προέβλεψε ότι το 2017 δεν θα είναι μία ευνοϊκή χρονιά για την κρουαζιέρα στην Ελλάδα καθώς κυρίως λόγω των γεγονότων στην ανατολική Μεσόγειο θα υπάρξουν μειώσεις στις αφίξεις κρουαζιεροπλοίων και επιβατών. Τα πράγματα θα είναι κάπως καλύτερα για την κρουαζιέρα στο Ιόνιο, ωστόσο συνολικά η περιοχή μας δέχεται πιέσεις και από την ανάδειξη νέων αγορών για την κρουαζιέρα στην Ανατολική Ασία και την Αυστραλία.


Ο κ. Βλάχος αναφέρθηκε στα πολλά πλεονεκτήματα που έχει η Θεσσαλονίκη για την ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας, ενώ ειδικότερα σε ό,τι αφορά στο Λιμάνι τόνισε ότι η «κρουαζιέρα είναι ένα είδος δώρου που κάνει το εμπορικό λιμάνι στην πόλη».

Ο ΟΛΘ πληροί τις αυστηρές συνθήκες ασφαλείας και εξυπηρέτησης των επισκεπτών, ενώ ο 1ος προβλήτας έχει το δικό του ιδιαίτερο πολιτιστικό ενδιαφέρον με τα τρία μουσεία που φιλοξενεί. Πέραν αυτού, η κρουαζιέρα θα μπορούσε να ενισχυθεί αν χρήσεις και δράσεις που έχουν σχέση με αυτή, φιλοξενηθούν στο μεγάλο διατηρητέο κτίριο του Παλιού Τελωνείου, κάτι που θα εξαρτηθεί από τον παραχωρησιούχο που θα αναλάβει το Λιμάνι.

Η Θεσσαλονίκη μπορεί να γίνει home port κρουαζιέρας, κυρίως για την βαλκανική ενδοχώρα, κάτι που απαιτεί όμως την συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων τςη πόλης, με την ανάληψη συγκεκριμένων ρόλων και αρμοδιοτήτων.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]