ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 4/3/2017._

Το θέμα της διαπραγμάτευσης κερδίζει τη μάχη των σημερινών πρωτοσέλιδων.


Αναλυτικά:

ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: «Βόμβα» ΔΝΤ στη διαπραγμάτευση
H εφημερίδα αποκαλύπτει την αντίδραση του Ταμείου και της εκπροσώπου του, Ντέλιας Βελκουλέσκου, που απορρίπτει συλλήβδην τα αντίμετρα που προωθεί η κυβέρνηση για να αμβλύνει τις επιπτώσεις από τις αλλαγές στο αφορολόγητο και τις συντάξεις.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Βγήκαν τα φαντάσματα στους Δελφούς
Για την εμφάνιση Σημίτη στο συνέδριο κάνει λόγο η εφημερίδα και αναφέρει: «Τα φαντάσματα του εκσυγχρονισμού, που φέρουν βαρύτατες ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση της χώρας, βγήκαν στην επιφάνεια χθες, στο 2ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και θυμήθηκαν να κατηγορήσουν όλους τους άλλους εκτός από τους εαυτούς τους και τους ξένους δανειστές μας! Πρωταγωνιστής στην παράσταση αυτή ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος φρόντισε επίσης να τρομοκρατήσει για τις επιπτώσεις της εξόδου από την ευρωζώνη (Grexit), ταυτίζοντάς την με αυτοκτονία».

ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ: Επαγγελματίες ψεύτες «αριστεροί» ραγιάδες
«Η κυβέρνηση αυτοδιαφημίζεται ως εκείνη που πέρασε τα περισσότερα μνημονιακά μέτρα, αποκομίζοντας εύσημα από όλους τους ιθύνοντες της Ε.Ε. Επειδή όμως έχει αριστερές καταβολές, δεν μπορεί να διατηρείται στην εξουσία χωρίς να χρησιμοποιεί το διαρκές ψέμα και τη γενικευμένη παραπλάνηση του λαού», γράφει η εφημερίδα.


ΕΘΝΟΣ: Επιστρέψτε περικοπές δύο ετών
«Αντισυνταγματική θεωρεί το Α΄ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου τη νομοθετική διάταξη που προέβλεψε στα τέλη του 2014 την «κουτσουρεμένη» και καθυστερημένη επιστροφή των αναδρομικών στους συνταξιούχους δικαστικούς λειτουργούς, ύστερα από τη δικαστική ακύρωση ως αντισυνταγματικών των περικοπών που επέβαλε ο νόμος 4093/12, από τον Αύγουστο του 2012, στους εν ενεργεία και συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων», τονίζει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Θεέ μου! Έρχεται η Παγκόσμια Τράπεζα του αντίχριστου
«Μια είδηση-βόμβα βγήκε από τον ιστότοπο Politico κι αυτή δεν είναι άλλη από το ότι ζητάμε ΔΑΝΕΙΟ και από την Παγκόσμια Τράπεζα η οποία ειδικεύεται σε βοήθεια προς τις τριτοκοσμικές υπανάπτυκτες και αναπτυσσόμενες χώρες», γράφει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Ξήλωσαν» τον νόμο υπολογισμού των συντάξεων
Η εφημερίδα υπογραμμίζει: «Ξήλωμα του νόμου Κατρούγκαλου και ανατροπές στον υπολογισμό των συντάξεων φέρνει η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας, που προβλέπει τον καθορισμό των συντάξιμων αποδοχών από το 2002 και μετά, ανάλογα με την εξέλιξη δείκτη τιμών καταναλωτή και όχι με το δείκτη μεταβολής μισθών που κρίθηκε ανεφάρμοστος από τη Στατιστική Αρχή».

ΕΣΤΙΑ: Πρώτος ο Μαδούρο τέταρτος ο Τσίπρας
«Στην 4η θέση τού παγκοσμίου «δείκτη εξαθλιώσεως» φιγουράρει η 'Ελλάς που, από το 2009 και μετά, ζει με μνημόνια, και με τα εισοδήματα των πολιτών να ευρίσκονται σε διαρκή συρρίκνωση. Ο συγκεκριμένος δείχτης καταρτίζεται από τo πρακτορείο Bloomberg βάσει του πληθωρισμού και των προοπτικών ανεργίας, η οποία στην Ελλάδα παραμένει σε υψηλά επίπεδα και χωρίς ελπίδες να μειωθεί σύντομα», γράφει η εφημερίδα.

Η ΑΠΟΨΗ: Οι διαταγές της λοχαγού Βελκουλέσκου
Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα «το ΔΝΤ τα θέλει όλα ή τίποτα και μάλιστα από το 2018, ενώ πιέζει -με τις ευλογίες Μέρκελ- ώστε το Ταμείο να υπογράψει μνημόνιο με την Ελλάδα για μικρή έστω χρηματοδότηση»

H ΑΥΓΗ: Συνήγορος του Ασθενή
Η εφημερίδα ανακάλυψε τα εξής: «Ένας νέος θεσμός δημιουργείται με στόχο τη διασφάλιση της ισότιμης και καθολικής πρόσβασης όλων των πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας με ιδιαίτερη μέριμνα στα δικαιώματα ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, όπως οι ανασφάλιστοι, οι ανήλικοι, οι πρόσφυγες και οι ψυχικά πάσχοντες. Τα Γραφεία Δικαιωμάτων Ασθενών θα συλλέγουν και θα διεκπεραιώνουν καταγγελίες και παράπονα πολιτών παρακολουθώντας παράλληλα τον βαθμό και την ποιότητα εξυπηρέτησης είτε εντός των δημόσιων νοσοκομείων είτε σε εξωνοσοκομειακές υπηρεσίες υγείας».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Στου ΔΝΤ την πόρτα όσο θέλεις βρόντα
Η εφημερίδα γράφει: “Οι δηλώσεις των Γάλλων κορυφαίων αξιωματούχων από την Αθήνα έρχονται σε ένα σημείο που οι διαπραγματεύσεις είναι «πολύπλοκες», όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ όλες οι πλευρές αναζητούν τον τρόπο να «ικανοποιηθεί» το Ταμείο, που επιμένει να κρατά σκληρή στάση. Χαρακτήρισε μεν «απολύτως εφικτή» την επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο μέχρι τις 20 Μαρτίου, στέλνοντας όμως «μήνυμα» προς το ΔΝΤ ότι «δεν είναι δυνατόν να επιμένει» σε πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα με το επιχείρημα ότι η ελληνική οικονομία δεν θα πιάσει τους στόχους για το 2018, «όταν τους έχει υπερδιπλασιάσει από το 2016».”

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Πυρετός στο δήμο για τους νέους αξιωματούχους
Σύμφωνα με την εφημερίδα «με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά ενόψει των αυριανών δημαιρεσιών αλλά και εν αναμονή των αλλαγών στο σχήμα διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης, τις οποίες σχεδιάζει να ανακοινώσει ο Γιάννης Μπουτάρης μέσα στην επόμενη εβδομάδα, προσέρχονται στη σημερινή συνεδρίασή τους τα στελέχη της "Πρωτοβουλίας". Η συνεδρίαση θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμη, καθώς ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα ανοίξει τα χαρτιά του αναφορικά με το πρόσωπο που θα στηρίξει για τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης».

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: Ηρωική έξοδος από τον Τσακαλώτο
Η εφημερίδα σημειώνει: «Ο υπουργός Οικονομικών επιδιώκει mv αποχώρησή ίου από mv κυβέρνηση · θέλει να ηγηθεί της εσωκομματικής αντιπολίτευσης · Σενάρια δυαρχίας συζητούνται στον ΣΥΡΙΖΑ · Το νέο σύνθημα είναι: «Αλλο πρόεδρος, άλλο πρωθυπουργός» · Ο Χουλιαράκης πάει για «τσάρος» σε μίνι ανασχηματισμό».

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Κόκκινο τηλέφωνο Τραμπ - Τσίπρα
Σύμφωνα με την εφημερίδα «ο κίνδυνος για τη δημιουργία εκ μέρους της Τουρκίας «θερμού» επεισοδίου τον Ιούνιο στο Αιγαίο ή στην Κύπρο και η αντιμετώπισή του, αλλά και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, οδήγησαν τον νέο Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στην απόφαση να εγκαταστήσει στον Λευκό Οίκο «κόκκινο τηλέφωνο» για απευθείας επικοινωνία του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Κατευθύνσεις για ένταση της επίθεσης σε Εργασιακά - Ασφαλιστικό
Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα «Οι βασικές αντεργατικές κατευθύνσεις της ΕΕ για την απασχόληση, τα συνταξιοδοτικά συστήματα και τους μισθούς, διέτρεξαν όλη την ατζέντα της χτεσινής συνεδρίασης του Συμβουλίου Υπουργών Απασχόλησης της ΕΕ, στις Βρυξέλλες, με τη συμμετοχή και του Έλληνα υφυπουργού Εργασίας. Μεταξύ άλλων, εγκρίθηκαν τα «συμπεράσματα σχετικά με την Ετήσια Επισκόπηση της Ανάπτυξης 2017 και την Κοινή Εκθεση για την Απασχόληση» και συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την αγορά εργασίας και την Κοινωνική Ασφάλιση».

ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ: Κρύβουν τα μέτρα κάτω από το χαλί
«Παρά τη συνεχιζόμενη προσπάθεια εξωραϊσμού της κατάστασης με την επίκληση των λεγάμενων «αντιμέτρων» τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο, αφού οι πρώτες πληροφορίες από τις συναντήσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών δείχνουν ένα κλίμα έντονης διαμάχης και απόρριψης των ελληνικών προτάσεων», γράφει η εφημερίδα.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ: Στην κόψη του τέταρτου Μνημονίου
«Ενώ πληθαίνουν οι αβεβαιότητες από την εκκρεμότητα της αξιολόγησης, για την οποία ουδείς είναι σε θέση να εκτιμήσει αν και πότε θα ολοκληρωθεί, ο Πρωθυπουργός αντιμετωπίζει τον εφιάλτη του τέταρτου Μνημονίου. Την ίδια στιγμή κλιμακώνεται η σφοδρή πολιτική σύγκρουση, με την αξιωματική αντιπολίτευση να εμμένει σε όλους τους τόνους στο αίτημά της για εκλογές τώρα. Ο πρόεδρος της ΝΔ παράλληλα προσπαθεί να επιβάλει σιγή ασυρμάτου στα εσωκομματικά φάλτσα που επισκιάζουν την κεντρική του επιλογή», γράφει η εφημερίδα.

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ένα βήμα πιο κοντά στη θεραπεία της ημικρανίας
“«Τσιρότο» για το δέρμα προτείνουν ισραηλινοί επιστήμονες για τη θεραπεία της ημικρανίας, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσαν στο επιστημονικό έντυπο Neurology. Το επίθεμα περιέχει ελαστικά ηλεκτρόδια και ένα μικροτσίπ που παράγουν ηλεκτρικά ερεθίσματα μπλοκάροντας τα σήματα του πόνου ώστε να μην φτάσουν στον εγκέφαλο. «Η θεραπεία είναι πιο αποτελεσματική όταν ξεκινά εντός 20 λεπτών από τα πρώτα σημάδια της ημικρανίας. Το 47% των ασθενών είχαν μείωση του πόνου, όταν χρησιμοποίησαν το επίθεμα εντός αυτού του χρονικού εύρους», εξηγούν οι επιστήμονες”, γράφει η εφημερίδα.

ESPRESSO: Θηλιά στον Mr Άρης
Η εφημερίδα γράφει για τον πρόεδρο της ΚΑΕ Άρης ότι «εκδόθηκε απόφαση ασφαλιστικών μέτρων που διατάσσει τπ συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας του στην Ελλάδα έως το ύψος των 60.000.000 ευρώ. Αυτό πρακτικά σημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι δεν επιτρέπεται να μεταβληθεί η περιουσία του στη χώρα, η οποία αποτελείται από μετοχές της λαοφιλούς ομάδας της Θεσσαλονίκης, μία κατοικία στην Τζια, μια εξοχική κατοικία στη Μύκονο, αλλά και μετοχές στην εταιρία Βασίλης Ζούλιας ΕΠΕ, του αγαπημένου σχεδιαστή των επωνύμων. Αφορμή για τις δικαστικές περιπέτειες του Νίκου Λάσκαρη στάθηκε η μήνυση του Λετονού επιχειρηματία Μιχάλη Σουμπότινς, που δραστηριοποιείται στην αγοραπωλησία χρυσού μέσω διαδικτυακάς πλατφόρμας και είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος της αλλοδαπής εταιρίας ΜD7 Trade Ltd».

KONTRANEWS:  Τη ΔΕΗ και τα υδροηλεκτρικά θέλουν να μας φάνε οι Γερμανοί!
«Οι λεγόμενοι θεσμοί εκτός από τις περικοπές στις συντάξεις και τη μείωση του αφορολόγητου, απαιτούν τώρα να πάρουν ως δώρο τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια, τις λιγνιτικές μονάδες και βέβαια τζάμπα ολόκληρη τη ΔΕΗ! Προκλητικοί και ανάλγητοι έφτασαν σε σημείο να σύρουν ακόμα και τον πρόεδρο της ΔΕΗ στη λεγάμενη διαπραγμάτευση, για να ενημερωθούν λεπτομερώς για τα φιλέτα της εταιρείας και τον τρόπο με τον οποίο θα τα εκχωρήσουν σε Γερμανικά μεγαθήρια», υποστηρίζει η εφημερίδα.

PRESS TIME: 4 σημεία στο Αιγαίο λοκάρουν οι Τούρκοι
Σύμφωνα με την εφημερίδα «την περασμένη εβδομάδα υπήρξε αυστηρό διάβημα ευπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς την Αγκυρα για το ότι «το έχει παρακάνει» στο Αιγαίο. Το βέβαιο είναι, όπως εκτιμούν στην Αθήνα, ότι οι ΗΠΑ σε περίπτωση κλιμάκωσης της αναμέτρησης των δυο χωρών σε περιστατικά ανάλογα των Ιμίων του 96, θα παρέμβουν αυτόματα, καθώς το τελευταίο που θέλουν είναι μια σύγκρουση μεταξύ των συμμάχων τους».

THESSNEWS: Εμείς κι εμείς μείναμε
«Την ώρα που παρακαλάμε τους δανειστές να μη φύγουν, για να προχωρήσουν οι διαβουλεύσεις και να κλείσει η αξιολόγηση μέχρι το Eurogroup της 2οης Μαρτίου, φεύγει ασταμάτητα από τη χώρα το πιο κρίσιμο μέρος του πληθυσμού της: οι νέοι, οι μορφωμένοι, οι καταρτισμένοι, οι εξειδικευμένοι, όσοι βρίσκονται στην πιο παραγωγική περίοδο της ζωής τους και θα αποτελούσαν την ελπίδα αλλαγής σελίδας για την Ελλάδα», εξηγεί η εφημερίδα.


Επίσης, δυο εφημερίδες αναφέρονται στο τροχαίο με την Πόρσε. Έχουμε, ήδη, αναφέρει σε προηγούμενη ανάρτηση για ποιο λόγο δεν αναπαράγουμε παρόμοια δημοσιεύματα.