[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

#ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ποια θέματα προβάλλουν, σήμερα, οι εφημερίδεςΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 1/3/2017._

Το θέμα της διαπραγμάτευσης με τους «θεσμούς» κερδίζει σήμερα τη μάχη των πρωτοσέλιδων. Συγκινητική η προσπάθεια του φιλοκυβερνητικού τύπου…


Τέλος, υπάρχουν πρωτοσέλιδα για το τροχαίο με την Πόρσε. Επειδή τα δημοσιεύματα αυτά πιστεύουμε πως δεν εξυπηρετούν τίποτα πέρα από το αδηφάγο ενδιαφέρον του κοινού που θέλει να κοιτά από την κλειδαρότρυπα κι όχι την αγωνία της κοινής γνώμης για τα οδυνηρά αποτελέσματα των τροχαίων, σήμερα θα είναι η τελευταία ημέρα που δημοσιεύουμε παρόμοια πρωτοσέλιδα. Από αύριο θα επιβάλουμε εμπάργκο (όπως κάναμε στο παρελθόν με άλλο τροχαίο), αφού διαφωνούμε με την τακτική αυτή, η οποία διαλύει –ακόμη περισσότερο- ψυχολογικά τις οικογένειες που εμπλέκονται, καθώς δεν περιλαμβάνουν επίσημα στοιχεία της Τροχαίας ή των εμπειρογνωμόνων, αλλά σκόρπιες πληροφορίες αυτοπτών μαρτύρων ή και μαρτυρίες εμπλεκόμενων, οι οποίοι είναι φυσικό να δρουν κάτω από ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση.

Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Κι εσύ τέκνον Ευκλείδη;»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «ο υπουργός Οικονομικών έτοιμος να γίνει (τελικά) νέος Βαρουφάκης. Έτρεχε το Μαξίμου να «μαζέψει» το θέμα! Με το Μνημόνιο 4 ανά χείρας άρχισε χθες η διαπραγμάτευση. «Υπογράψτε το όπως έχει» απαιτούν τώρα οι δανειστές!».

ΕΘΝΟΣ: «Η Frontex κηρύσσει τον πόλεμο στις ΜΚΟ»
Η εφημερίδα σημειώνει: «στο στόχαστρο της βάζει η Frontex τη δράση πολλών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στο Προσφυγικό. Καταγγέλλει ανοιχτά οργανώσεις εθελοντών για συνεργασία με δίκτυα διακινητών μεταναστών και προσφύγων και προωθεί νέες διαδικασίες διάσωσης».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ: «Τρελή πορεία με «καμένα» λάστιχα»
Η εφημερίδα γράφει ότι «τα χειμερινά ελαστικά δεν άντεξαν την υπερβολική ταχύτητα που είχε αναπτύξει το πολυτελές αυτοκίνητο πριν από τη θανατηφόρα πρόσκρουση στο πάρκινγκ της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Προφητεία Μάζη: «Τουρκική απόβαση στο Καστελόριζο»
«Στο ερώτημα αν έχει ικανό τον κ. Ερντογάν να προχωρήσει στο επόμενο βήμα, ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας στο Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, απάντησε: "Απολύτως" και εξήγησε: "υπάρχουν τρόποι. Πρώτα-πρώτα μπορεί να κοιτάξει στο ασθενέστερο σημείο της Ελλάδος να προσδιορίσει τις δράσεις του. Το ασθενέστερο σημείο της Ελλάδος είναι το σύμπλεγμα του Καστελόριζου. Μεγίστη Στρογγύλη και Ρω. Πρέπει να το λάβουμε σοβαρά αυτό υπόψη, διότι στον συγκεκριμένο χώρο μπορεί να δράσει με μεγαλύτερη άνεση και επιπλέον η Στρογγύλη έχει το χαρακτηριστικό ότι δια της παρουσίας της εξασφαλίζει τη σύνδεση της ελληνικής με την κυπριακή ΑΟΖ”», γράφει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Υπογράφουν το τέταρτο μνημόνιο»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «η κυβέρνηση φορτώνει πρόσθετα μέτρα από το 2018 έως το 2023. Τσακαλώτος… αδειάζει τους υπουργούς που πανηγύριζαν: «ποιος μίλησε για το τέλος της λιτότητας. Σκληρή γραμμή από δανειστές για μείωση αφορολόγητου ορίου στα 5.5000 ευρώ».

ΕΣΤΙΑ: Θερμό επεισόδιο σε Κω και Σάμο
Σύμφωνα με την εφημερίδα «σε νέα φάση περνούν οι προκλήσεις τής Τουρκίας, αφού επί περίπου ένα μήνα είχαμε περιστατικά χαμηλής εντάσεως σε όλη την έκταση των ανατολικών θαλασσίων μας συνόρων».

Η ΑΥΓΗ: «Νέοι κανόνες στη λειτουργία των πόλεων»
Σύμφωνα με την εφημερίδα : «εκσυγχρονισμό του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου, αλλά και νέες αρχές στην οργάνωση και λειτουργία των πόλεων και των οικισμών εισάγει σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που δόθηκε σε διαβούλευση 13 ημερών».


Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Ριζικές αλλαγές στις χρήσεις γης»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «με προεδρικό διάταγμα –ασπίδα έναντι μελλοντικών προσφύγων στο ΣτΕ. Θεσπίζονται αυστηρότερες διατάξεις για τη δόμηση σε οικισμούς, κάτω των 2.000 κατοίκων, προστασία της γεωργικής γης υψηλής παραγωγικότητας, αλλά και των ακριβών αστικών περιοχών».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Πρωτοβουλία Μέρκελ για το QE»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «η καγκελάριος Μέρκελ είναι έτοιμη να παρακάμψει τις αντιρρήσεις του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και να διευκολύνει την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης του ΕΚΤ, δίνοντας κάποια περιγραφή των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Μειωμένος τζίρος στο 83% των επιχειρήσεων
«Οι χειμερινές εκπτώσεις ολοκληρώθηκαν χθες, αλλά η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) είχε ήδη αποτιμήσει τη μάλλον ισχνή συμβολή τους στον τζίρο των επιχειρήσεων. "Το 2017 είναι ακόμη μία χρονιά κατά την οποία η εμπορική κίνηση της περιόδου των χειμερινών εκπτώσεων βαίνει μειούμενη με βάση και τις εκτιμήσεις 63 εμπορικών συλλόγων τοπικών αγορών από όλη την Ελλάδα", ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης σχολιάζοντας την έρευνα», επισημαίνει η εφημερίδα.

ΤΑ ΝΕΑ: «Κόψτε τώρα τις συντάξεις»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «με σκληρό πακέτο απαιτήσεων που προκαλούν ίλιγγο στην κυβέρνηση εισέρχεται το ΔΝΤ στη διαπραγμάτευση, καθώς ζητεί οι περικοπές στις συντάξεις να αρχίσουν από το 2018 και να μειωθεί περαιτέρω η εθνική σύνταξη των 384 ευρώ».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Φεστιβάλ… πατσά για πρώτη φορά από τη ΔΕΘ
“Η ελιά και το λάδι, τα αποστάγματα και… ο πατσάς θα έχουν την τιμητική τους τις επόμενες μέρες στην Θεσσαλονίκη! Γιατί; Στο πλαίσιο των εκθέσεων Detrop και Oenos που θα διεξαχθούν από 3 έως 6 Μαρτίου 2017 εντός της ΔΕΘ HELEXPO θα γίνουν δύο μεγάλα θεματικά αφιερώματα: ένα θα εστιάσει στο ελαιόλαδο και την ελιά και ένα δεύτερο στα αποστάγματα. Επίσης για φέτος, ξεχωριστό ενδιαφέρον αναμένεται να προσελκύσει ένα φαγητό φημισμένο στην πόλη μας και πολύ θρεπτικό: ο πατσάς. Ειδικά για το τελευταίο θα διοργανωθεί για πρώτη φορά «Φεστιβάλ Πατσά»”, γράφει η εφημερίδα.

ESPRESSO: Σκιά του εαυτού του ο τραγικός πατέρας
Με το τροχαίο με την Πόρσε ασχολείται και σήμερα η εφημερίδα. Αυτήν τη φορά σειρά έχει για να γίνει πρωτοσέλιδο ο άνθρωπος που σε ένα δευτερόλεπτο έχασε παιδί και σύζυγο.

KONTRA NEWS: «Πνίγεται στα σκάνδαλα ο Γ. Καμίνης»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «τελειωμό δεν έχουν όπως φαίνεται τα σκάνδαλα στο Δήμο της Αθήνας. Μετά την περιβόητη «Ρόδα» που στήθηκε στα κρυφά και χωρίς να έχει καμία άδεια, προκαλώντας την παρέμβαση της Δικαιοσύνης και αναταράξεις στο Δήμο με την παραίτηση του αρμοδίου αντιδημάρχου, έρχεται τώρα στο φως και το «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ ΓΚΕΙΤ».

STAR PRESS: Μυστήριο με Audi R8 στο φονικό τροχαίο
Η εφημερίδα γράφει ότι «έρχεται στην επιφάνεια η μαρτυρία του τραγικού πατέρα και συζύγου, που μιλά για έναν οδηγό αυτοκινήτου Audi R8, ο οποίος δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο νωρίτερα να έκανε κόντρες με τον οδηγό της Porsche».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Επιμένουν σε μέτρα 3,5 δισ.»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «με άγνωστο τον ακριβή χρόνο ολοκλήρωσης της αξιολόγησης και της συνολικής συμφωνίας κυβέρνησης – θεσμών, ξεκίνησε χθες ο νέος γύρος διαπραγμάτευσης με τους επικεφαλής του κουαρτέτου».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Χάθηκαν καταθέσεις 1,5 δισ. τον Ιανουάριο»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «χαμηλό 15ετίας παρά τη μεγάλη επιστροφή καταθέσεων που καταγράφηκε το 2016. Η αβεβαιότητα για την οικονομία και ο φόβος κατασχέσεων οδήγησαν σε αναλήψεις. «Έφυγαν» από τα γκισέ των τραπεζών 118 δισ. μέσα στα οκτώ χρόνια κρίσης».
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]