Σάββατο, 26 Μαρτίου 2017._


«Φτιαγμένος» για κούπα εμφανίστηκε στο Final Four του Κυπέλλου χάντμπολ ο ΠΑΟΚ επικρατώντας του Φίλιππου Βέροιας με 26-25, πετυχαίνοντας μία μεγάλη ανατροπή στην παράταση! Στον τελικό θα αντιμετωπίσει τον Πανελλήνιο, που κέρδισε 27-23 τη ΧΑΝΘ.


Μπαίνοντας πολύ δυνατά μετά το ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο, οι περσινοί νταμπλούχοι αιφνιδίασαν την ομάδα του Νίκου Γεωργιάδη. Έφτασαν λοιπόν να προηγούνται ακόμα και με πέντε γκολ διαφορά (18-13) στα δέκα λεπτά πριν το τέλος.

Σε αυτό το σημείο όμως ο ΠΑΟΚ έδειξε χαρακτήρα, έκανε την αντεπίθεσή του και με μπροστάρη τον Μαστορογιάννη (που πέτυχε δυο γκολ) ισοφάρισε σε 18-18. Ήταν ο ίδιος παίκτης, δε, που απάντησε στο 21-20 του Φίλιππου και έστειλε το ματς στην παράταση.

Εκεί όλα έδειχναν ότι ο νικητής θα αποφασιστεί στη διαδικασία των πέναλτι, ωστόσο ένα τέτοιο που κέρδισε ο ΠΑΟΚ στα τρία δευτερόλεπτα πριν τη λήξη- και αξιοποίησε ο ψύχραιμος Βεσελίνοβιτς σφράγισε τη νίκη και τον έστειλε να διεκδικήσει το Κύπελλο στον τελικό με τον νικητή του ΧΑΝΘ-Πανελλήνιος.

O τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος θα πραγματοποιηθεί αύριο, Κυριακή 27 Μαρτίου 2017, στις 19:00 στο Γήπεδο της Λυκόβρυσης στην Κοζάνη. 

ΠΑΟΚ (Νίκος Γεωργιάδης): Ζάγκας, Αραμπατζής 3, Παλάσκας 5, Τσίλης 1, Νικολαΐδης, Κοκώνης 2, Μπαντής, Ορφανουδάκης, Πετρίδης 1, Σανίκης 1, Οικονόμου, Γρηγοριάδης, Λοΐζος, Μαστορογιάννης 4, Κυπραίος 3, Βεσελίνοβιτς 6

Φίλιππος (Στέλιος Σεϊρεκίδης): Αποστολίδης 1, Ζλατάνος, Μιχαηλίδης 3, Δομπρής 8, Δημοσθένους 3, Ψωμιάδης, Χαραλαμπίδης, Τριανταφυλλίδης Αν. 2, Μπουκοβίνας, Κωστακίδης 1, Βραζάλιτσα 2, Μπαλτατζής, Τριανταφυλλίδης Δημ., Παπαδόπουλος, Ζούλφιτς 4, Κόντης 2.

Διαιτητές: Τσάκωνας- Χασκής, Παρατηρητές: Μεϊμαρίδης- Χατζηγεωργίου