[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

#ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Δε θα γίνουμε δεκανίκι…

Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017._

 

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με αιχμή τη διαπραγμάτευση, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

 

 

Ο κ. Τσίπρας και η παρέα του είναι ανίκανοι όταν δεν είναι ψεύτες, είπε μεταξύ άλλων, διαμηνύνοντας πως η Ν.Δ. δεν πρόκειται να ψηφίσει «το δημοσιονομικό πακέτο μέτρων που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση».

Υποστηρίζοντας ότι ζούμε ένα θέατρο του παραλόγου, ανέφερε πως η κυβέρνηση μετα το Eurogroup πανηγύριζε για μια συμφωνία που θα έφερνε το τέλος της λιτότητας. «Αποδεικνύεται το θράσος και το αίσχος της κοροιδίας» είπε, σημειώνοντας ότι συμφωνία δεν έχουμε, δεν έχουμε τίποτα συγκεκριμένο για το χρέος, τίποτα για την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ.

«Δεν έχουμε τίποτα γιατί δεν έχουμε κυβέρνηση, η διακυβέρνηση του τίπτοτα δεν αποφέρει τίποτα, γιατί κανιβαλίζει τον χρόνο ή μάλλον τη χώρα» σημείωσε. «Τι έχουμε; Σίγουρα νέα μέτρα λιτότητας» είπε και μίλησε για μείωση του αφορολόγητου, αύξηση φόρων, μείωση των συντάξεων.

 

«Ας τα ψηφίσουν τα μέτρα ή ας πάνε σε εκλογές»

 

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, χωρίς μεταρρυθμίσεις η χώρα γίνεται ολοένα και πιο αναξιόπιστη, γι' αυτό οι ξένοι ζητούν μέτρα που δεν ήταν στο τραπέζι πριν μερικούς μηνες. Όπως είπε, δεν θα ήταν αναγκαία αν η Ελλάδα δεν είχε αυτήν την κυβέρνηση. 

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ανέφερε ακόμη πως «η κυβέρνηση πάει να ξεπεράσει το αδιέξοδο στήνοντας έναν εκβιασμό των άλλων πολιτικών δυνάμεων». «Ας το ξεχάσουν, ο λαός θέλει να φύγουν» είπε και διεμήνυσε: «Δεν πρόκειται να ψηφίσουμε το δημοσιονομικό πακέτο μέτρων που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση. Ούτε μέτρα ούτε αντίμετρα, δεν θα γίνουμε κανενός το δεκανίκι».

Προσθέτοντας πως είναι «πολιτικά ανήθικη η απόπειρα εξαπάτησης των πολιτών», σημείωσε: «Ας τα ψηφίσουνε τα μέτρα ή ας πάνε σε εκλογές, το δίλημμα είναι δικό τους».

 

Μείωση φόρων, στοχευμένη μείωση δαπανών

 

Αναφερόμενος στην πρόταση της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε ότι θα υπάρξει μείωση φόρων και στοχευμένη μείωση δαπανών. 

Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη για μια γενναία ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων, ενώ μίλησε για μεγάλες αλλαγές στο κράτος και γύρω από αυτό, μείωση της πολυνομίας, αξιολόγηση και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού στο δημοσιο, για ένα σύστημα υγείας με το βάρος στην πρωτοβάθμια φροντίδα και στην πρόληψη, για δραστική επιτάχυνση της λειτουργίας της δικαιοσύνης, άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, καθώς και για πολιτικές που θα επιτρέπουν στην επιχειρηματικότητα να ανθίσει.

Ανέφερε ακόμη ότι το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα επεκταθεί για να καλύψει κάθε πολίτη που το έχει ανάγκη.

 

«Θα ακολουθήσουμε την Ευρώπη ως πρωταγωνιστές»

 

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για μια όλο και πιο ενωμένη Ευρώπη. «Είμαστε απέναντι στην Ευρώπη του λαϊκισμού, του κατακερματισμού» τόνισε, λέγοντας πως είμαστε σε μια Ευρώπη που παρέχει ασφάλεια και θα κάνουμε ό,τι απαιτείται για να την ακολουθήσουμε, ως πρωταγωνιστές.

Στο σημείο αυτό επιτέθηκε εκ νέου στην κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι η περιθωριοποίηση είναι το σημείο όπου μας φέρνει η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. «Εμείς αυτό δεν θα το επιτρέψουμε. Να χρησιμοποιούν την Ελλάδα ως παράδειγμα χώρας που δεν μπορεί να συμμετέχει στον σκληρό πυρήνα» πρόσθεσε.

 

«Τα εθνικά θέματα δεν σηκώνουν ψευτοπαλικαρισμούς»

 

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, υποστήριξε πως η Ελλάδα πληρώνει και στα εξωτερικά θέματα την επιπολαιότητα και την ανεπάρκεια αυτών που κυβερνούν από το 2015.

Δυστυχώς η ένταση έχει επανέλθει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, σημείωσε και άφησε αιχμές κατά του υπουργού Άμυνας χωρίς να τον κατονομάσει. Τα εθνικά θέματα δεν σηκώνουν ψευτοπαλικαρισμούς, θέλουν τολμη και αρετή, είπε.

 

«Τις εκλογές δεν θα τις χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα τις κερδίσει η Ν.Δ.»

 

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους βουλευτές του για τον αγώνα που δίνουν: «Η λειτουργία μας είναι πιο αποτελεσματική, θέλω να σας ευχαριστήσω αλλά περιμένω ακόμη περισσότερα. Φθάσαμε μαζί έως εδώ αλλά έχουμε να πάμε πιο μακριά. Όχι για εμάς, για τον κόσμο ο οποίος έχει επιστρέψει στη Ν.Δ. [...] Τις εκλογές δεν θα τις χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα τις κερδίσει η Ν.Δ.».

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]