Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017._


Σε επτά συλλήψεις προχώρησε η βρετανική αστυνομία, μετά από εφόδους σε έξι διαφορετικά σημεία, στο πλαίσιο των ερευνών για την επίθεση έξω από το κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου.


Η αστυνομία έκανε επιδρομή στη διάρκεια της νύχτας και σε σπίτι στο Μπέρμιγχαμ, πόλη που θεωρείται προπύργιο των Βρετανών ισλαμιστών. Μάλιστα, ένας από τους δράστες των επιθέσεων στις Βρυξέλλες και το Παρίσι, ο Μοχάμεντ Αμπρίνι, είχε διαμείνει εκεί στο παρελθόν. 

Για την ώρα δεν έχει δοθεί καμία πληροφορία για την ταυτότητα του δράστη, ωστόσο εκτιμάται ότι αυτός «εμπνεύστηκε από τη διεθνή τρομοκρατία» και ότι έδρασε μόνος του. 

Ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής Μαρκ Ρόουλι δήλωσε ότι από τους 40 τραυματίες οι 29 χρειάζονταν νοσηλεία, ενώ επτά από αυτούς είναι σε κρίσιμη κατάσταση. 

Μεταξύ των τραυματιών είναι τρεις Γάλλοι μαθητές, ηλικίας 15 και 16 ετών, που επισκέφθηκαν το Λονδίνο στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής.



Τέσσερις οι νεκροί, συμπεριλαμβανομένου του δράστη

Ο δράστης παρέσυρε και σκότωσε με το όχημά του, πάνω στη γέφυρα του Ουεστμίνστερ, δύο πολίτες, μία γυναίκα περίπου 45 ετών και έναν άνδρα περίπου 55. Αργότερα μαχαίρωσε και σκότωσε στον περίβολο του κοινοβουλίου αστυνομικό της φρουράς του κτηρίου.  Ο ίδιος έπεσε νεκρός στη συνέχεια από αστυνομικά πυρά. 

Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση της αστυνομίας, οι νεκροί είναι τελικά τέσσερις και όχι πέντε, όπως είχε ανακοινωθεί το βράδυ της Τετάρτης. 

Ο Ρόουλι είπε ότι οι νεκροί είναι διαφόρων εθνικοτήτων, αλλά δεν αναφέρθηκε σε αυτές. 

Κλειστή η γέφυρα του Ουεστμίνστερ

Η γέφυρα του Ουεστμίνστερ παραμένει και σήμερα κλειστή, ενώ και ο ομώνυμος σταθμός του μετρό δεν είναι προσβάσιμος στο κοινό.