ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 4/3/2017._


Ανατροπή από το Γιάννη Μπουτάρη στη σημερινή συνεδρίαση της "Πρωτοβουλίας",  μια μέρα πριν τις αυριανές δημαιρεσίες για την ανάδειξη προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και προέδρων στην Οικονομική και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.


Ο Γιάννης Μπουτάρης φαίνεται πως αφήνει εκτός τον τρίτο από τα ιδρυτικά μέλη της Πρωτοβουλίας, τον έως τώρα πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Παν. Αβραμόπουλο (όπως έκανε και με τον Ανδρ. Κουράκη πριν δύο χρόνια), καθώς πέντε λεπτά πριν την έναρξη της συνεδρίασης, τον ενημέρωσε ότι αίρει την στήριξη στο πρόσωπο του και, για πρώτη φορά μετά το 2011, όπου ανέλαβε το προεδρείο του σώματος, εξέφρασε την επιθυμία να προχωρήσει σε αλλαγές προσώπων. Σε μια προσπάθεια να χρυσώσει το χάπι, του πρότεινε την αντιδήμαρχία Οικονομικών, πρόταση την οποία δεν δέχτηκε ο Παν. Αβραμόπουλος.

Οι... παλιοί Ανδρέας Κουράκης, Γ. Αρβανίτης, Αθ. Παπαναστασίου, Αλ. Άγιος και Λάζ. Ζαχαριάδης αντέδρασαν, αλλά ο δήμαρχος ήταν αμετακίνητος. Μιλούσαν για τον "ειδικό συμβολισμό της θέσης" την οποία κατείχε επί 12ετίας ο Σωτ. Καπετανόπουλος και για τη σημασία που θα είχε η διατήρηση ενός προέδρου στην ίδια θέση, στις συγκρίσεις με τις διοικήσεις Παπαγεωργόπουλου.

Κάποιοι πρότειναν μυστική ψηφοφορία, αλλά εκεί παρενέβη ο Παν. Αβραμόπουλος, που είπε πως η πρόταση του δημάρχου θα πρέπει να γίνει σεβαστή. Έτσι αναμένεται ότι, αύριο, για τη θέση της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου θα προταθεί η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Καλυψώ Γούλα.

Ο Γ. Μπουτάρης απαντώντας στους διαφωνούντες τόνισε ότι η απόφαση του έγκειται στην φιλοσοφία περί αλλαγής προσώπων, χαρακτήρισε άξιο πρόεδρο τον Π. Αβραμόπουλο και πως τον χρειάζεται στην αντιδήμαρχία Οικονομικών.

Στις υπόλοιπες δύο επιτροπές Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής θα προταθούν οι υπάρχοντες Π. Λεκάκης και Σπ. Πέγκας αντίστοιχα.

Η πρόταση για να αναλάβει την προεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου η κ. Γούλα φέρνει μια σειρά αλλαγών και στους αντιδημάρχους. Οι πληροφορίες θέλουν νέα αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής την κ. Άννα Αγγελίδου (ως τώρα υπεύθυνη για τα ΚΑΠΗ), ενώ η άρνηση του κ. Αβραμόπουλου να δεχτεί την αντιδημαρχία Οικονομικών την οποία λέγεται ότι ήθελε να αφήσει η Γιούλη Ρανέλλα, δεν αποκλείει να σταματήσει την επερχόμενη αλλαγή. 

Αλλαγή φαίνεται να υπάρχει και στην αντιδημαρχία Πολιτισμού, η οποία, όπως ακούγεται, θα συγχωνευθεί με την αντιδημαρχία Τουρισμού, την οποία διατηρεί ο Σπύρος Πέγκας.