ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 8/3/2017._

Πρόστιμα, τροπολογίες και σενάρια στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.


Αναλυτικά:

ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Πρόστιμα-φωτιά για 2,2 εκατ. Οδηγούς

Σύμφωνα με την εφημερίδα, «πρόστιμα 250 ευρώ σε πάνω από 1,2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και 1 εκατομμύριο μοτοσικλετιστές που κινούνται παράνομα χωρίς ασφάλεια, αλλά και επιπλέον 150 ευρώ για όσα Ι.Χ. δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ, αναμένεται να αποσταλούν άμεσα από το υπουργείο Οικονομικών, καθώς ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της ηλεκτρονικής διασταύρωσης από το υπουργείο Μεταφορών (ΥΜΕ), έστω και με διετή καθυστέρηση. Στην περίπτωση των ανασφάλιστων, οι ιδιοκτήτες έχουν μόλις 8 ημέρες για να πληρώσουν το πρόστιμο των 250 ευρώ».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Θηλιά για την Ελλάδα οι «τρελές» εισαγωγές

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα «μέσα σε πέντε χρόνια δαπανήθηκαν 240 δισ. € (ποσό που αντιστοιχεί στα 2/3 του χρέους) για προϊόντα κάθε είδους από το εξωτερικό».

ΕΘΝΟΣ: Στα μαλακά οι εισπρακτικές

«Απαλλακτικό για τις εισπρακτικές εταιρείες είναι ουσιαστικά το αποτέλεσμα της πολυετούς δικαστικής έρευνας. Τα υπό διερεύνηση κακουργήματα της εκβίασης και της απάτης αρχειοθετούνται. Διώξεις μόνο για πλημμελήματα», επισημαίνει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Δυο αδέλφια θα κυβερνήσουν Ελλάδα και βασιλεύουσα»

Η εφημερίδα φιλοξενεί, όπως λέει, «τις απόψεις ενός ισχυρού σεβαστού παράγοντα του "βασιλικού πλανητικού κέντρου" που εδρεύει στο Λονδίνο», σύμφωνα με τον οποίο «δύο αδέλφια θα κυβερνήσουν την Ελλάδα! Ο ένας θα εδρεύει στην Παλιά Ελλάδα και ο άλλος στη Βασιλεύουσα που θα δοθεί στους Έλληνες! Αυτά τα δυο αδέλφια, ενωμένα, θα αλλάξουν την πορεία των πραγμάτων"».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ιδού οι μειώσεις φόρων στους πολιτικούς

“Με σκόπιμη αποσιώπηση του γεγονότος ότι τα εκλεγμένα πολιτικά πρόσωπα, δηλαδή οι εκλεγμένοι ως βουλευτές πρωθυπουργοί, υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί, οι απλοί βουλευτές και ευρωβουλευτές, έχουν ειδικό καθεστώς φορολογίας εισοδήματος το οποίο απαλλάσσει τις αμοιβές τους κατά ποσοστά από 25% έως και 75% από τη φορολογία εισοδήματος, «κύκλοι» του υπουργείου Οικονομικών επιχείρησαν μέσω non paper να διασκεδάσουν τις αρνητικές εντυπώσεις σε βάρος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., οι οποίες προκλήθηκαν εξαιτίας της χθεσινής αποκάλυψης του «Ε.Τ.» ότι με το «μνημονιακό» νόμο 4387/2016 η ειδική εισφορά αλληλεγγύης μειώθηκε κατά 1.049 έως και 1.999 ευρώ για όλα τα πολιτικά πρόσωπα”, τονίζει η εφημερίδα.

ΕΣΤΙΑ: Θρησκεία, απεργίες και ιδιωτικά ΑΕΙ

Όπως γράφει η εφημερίδα «εκπλήξεις, κυρίως δυσάρεστες. έκρυβε το ερωτηματολόγιο της επιτροπής διαλόγου για την Συνταγματική Αναθεώρηση προς τους πολίτες καθώς σε αυτό υπάρχουν θέματα που δεν είχε περιλάβει στην αρχική του πρόταση ο Πρωθυπουργός αλλά και θέματα πού αποτελούν “ταμπού” για την ελληνική κοινωνία».

Η ΑΥΓΗ: CIA και σία στο κινητό και στην Tv

“Έξυπνα τηλέφωνα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ακόμα και τηλεοράσεις παραβιάζονται και χρησιμοποιούνται για παρακολουθήσεις από την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ. Ο ιδρυτής των Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ έδωσε στη δημοσιότητα χιλιάδες απόρρητα έγγραφα υποστηρίζοντας ότι η CIA χρησιμοποίησε τα κενά ασφαλείας διαφόρων προϊόντων, αλλά έχασε τον έλεγχο ενός μέρους του οπλοστασίου της, που βρίσκεται στα χέρια πρώην κυβερνητικών αξιωματούχων και υπεργολάβων”, γράφει η εφημερίδα.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Η συμφωνία κλείνει, τα δύσκολα έπονται

Η εφημερίδα γράφει για τις συναντήσεις με τους θεσμούς: «Το κλίμα πάντως ήταν σαφώς καλύτερο από τις προηγούμενες ημέρες καθώς οι δύο πλευρές φαίνεται να συμφώνησαν στους αριθμούς και στα στοιχείων που έδωσαν τα τεχνικά κλιμάκια. Ωστόσο, πολλά θέματα παραμένουν ανοιχτά».

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Πάρτι ημετέρων και στον ΔΕΣΦΑ

Η εφημερίδα υπογραμμίζει: «Μετά τον ΑΔΜΗΕ, όπου ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος έδωσαν αναδρομική αύξηση αποδοχών στους εαυτούς τους, μια παρόμοια υπόθεση, στον ΔΕΣΦΑ αυτήν τη φορά, αποκαλύπτει με ερώτησή του ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Σκρέκας. Σύμφωνα με την ερώτηση, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ, ο οποίος προηγουμένως ήταν διευθυντής στην εταιρεία, πήρε... προαγωγή σε γενικό διευθυντή. Στη συνέχεια υπέβαλε παραίτηση λόγω συνταξιοδότησης από την οργανική θέση (όχι από πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος). Ομως, λόγω της ολιγοήμερης παραμονής του στην αναβαθμισμένη οργανική θέση, εδικαιούτο πλέον εφάπαξ 258.000 ευρώ, δηλαδή υψηλότερο κατά 100.000 ευρώ περίπου απ’ αυτό που θα έπαιρνε αν δεν είχε πάρει προαγωγή».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Μπλόκο στην πώληση της Εγνατίας Α.Ε.

«Νέα αναβολή υπήρξε χθες στο διαγωνισμό για την κατασκευή του σταθμού διοδίων Ωραιοκάστρου εξαιτίας της απεργίας των εργαζομένων στην «Εγνατία Οδό Α.Ε.», οι οποίοι αντιδρούν στο σχεδίασμά παραχώρησης του αυτοκινητόδρομου σε ιδιώτη κι έτσι μπλόκαραν για δεύτερη φορά τη διαδικασία κατάθεσης προσφορών από τους ενδιαφερομένους αναδόχους του έργου.
Το ΤΑΙΠΕΔ από την πλευρά του θέτει ως προαπαιτούμενο την κατασκευή συνολικά 38 σταθμών και πιέζει τους εργαζόμενους να μην προβούν σε περαιτέρω κινητοποιήσεις, καθώς η τρίτη διακοπή θα σημάνει επανάληψη της διαδικασίας δημοπράτησης», γράφει η εφημερίδα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Αντιλαϊκή κλιμάκωση με «δημοκρατικό περιτύλιγμα»

Σύμφωνα με την εφημερίδα, “συνέχεια στην προσπάθεια αλλαγής της ατζέντας και αποπροσανατολισμού του λαού από τα βάρβαρα μέτρα που διαπραγματεύεται με το κουαρτέτο, έδωσε χτες η κυβέρνηση, με την παρέμβαση του πρωθυπουργού σε συνεδρίαση της Επιτροπής για τη συνταγματική αναθεώρηση. Παράλληλα, απ' τα λεγόμενα του Αλ. Τσίπρα διαφάνηκε η πρόθεση της κυβέρνησης να «αμπαλάρει» αντιδραστικές αλλαγές στο αστικό πολιτικό σύστημα και προσαρμογές σύμφωνες με τις σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου, που θα αποτυπωθούν στο νέο Σύνταγμα, με δημοκρατικό «περιτύλιγμα» και να αποκτήσει η διαδικασία επίχρισμα «λαϊκής συμμετοχής»”.

ΤΑ ΝΕΑ: Αγνοούνται ασφαλισμένοι

Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα, «τα στοιχεία χιλιάδων ασφαλισμένων και συνταξιούχων... έχασε ο νεοσύστατος ΕΦΚΑ, με τις ουρές αναμονής και ταλαιπωρίας να βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Σωρεία λαθών εντοπίζεται και στη διαδικασία πληρωμής των εισφορών από τους ελεύθερους επαγγελματίες, με την εισπραξιμότητα να βρίσκεται μόνο στο 45% λίγες ημέρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας (17 Μαρτίου)».


ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Οργή στη Βόρεια Ελλάδα για 20 νέα διόδια στην Εγνατία

Η εφημερίδα τονίζει: «Σε δυσθεώρητα ύψη αναμένεται να φτάσει το κόστος μετακίνησης με αυτοκίνητο επί της Εγνατίας Οδού, οι σταθμοί διοδίων επί της οποίας αναμένεται να φτάσουν τους 38, κάτι που θα φέρει υπερδιπλασιασμό της χρέωσης ανά χιλιόμετρο! Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος της “Εγνατία οδός Α.Ε.” Απόστολος Αντωνούδης, αυτή τη στιγμή η χρέωση στην Εγνατία είναι τώρα 3 λεπτά στο χιλιόμετρο και θα φτάσει στα 7 λεπτά! Κραυγή αγωνίας για την εξωτερική περιφερειακή Θεσσαλονίκης, όπου υπάρχει πρόβλεψη για νέα διόδια».

ESPRESSO: Ο Άρης μπατζανάκης του Σφήνου!

«Τι σχέση έχουν ο Τόνι Σφήνος και ο Αρης Σπηλιωτόπουλος; Σχεδόν οικογενειακή! Η σύζυγος του δημοφιλούς performer Ιωάννα Γραμματικού είναι αδελφή της συντρόφου του γνωστού πολιτικού, Φοίβης», γράφει η εφημερίδα και μας συγκλόνισε.

KONTRANEWS: Να ακυρωθεί το «δωράκι» στους βουλευτές και τους δημάρχους

Σύμφωνα με την εφημερίδα «η μεγάλη συντεχνία των εθνοπατέρων έκανε και πάλι το θαύμα της! Στο νομοσχέδιο που προέβλεπε το πετσόκομμα του ΕΚΑΣ, την εφιαλτική αύξηση του φόρου στα μπλοκάκια και την περικοπή των επιδομάτων, είχαν περάσει, χωρίς κανείς να το καταλάβει, μια διάταξη που εξασφάλιζε δύο χιλιάδες ευρώ το χρόνο σε κάθε βουλευτή, υπουργό, δήμαρχο, περιφερειάρχη και Γενικό Γραμματέα! Με το κόλπο της μείωσης της Εισφοράς Αλληλεγγύης το πολιτικό προσωπικό άρπαξε ένα δωράκι δύο χιλιάδων ευρώ το χρόνο, όταν ο κοσμάκης χαρατσώνεται, οι άνεργοι αγγίζουν το ενάμισι εκατομμύριο και το 30% του πληθυσμού βρίσκεται στα όρια της φτώχειας».

STAR PRESS: Σκότωσε μεθυσμένος τη μάνα του

Όπως γράφει η εφημερίδα, «ποινή κάθειρξης 10 χρόνων και 7 μηνών επέβαλαν οι δικαστές του Μικτού Ορκωτού Κακουργιοδικείου Μεσολογγίου στον 22χρονο Ανδρέα Μουτάφη, που το βράδυ της 8ns Φεβρουάριου 2016 μαχαίρωσε και σκότωσε την 44χρονη μητέρα του, η οποία μπήκε στη μέση για να χωρίσει από καβγά τους δύο γιους της».