Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017._

 

Η… μάχη χαρακωμάτων μεταξύ στελεχών της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, σχετικά με το θέμα της αξιολόγησης, συνεχίζεται.

 

 

«Πιστεύω ότι μέσα στον Απρίλιο θα μπορέσουμε να κλείσουμε την αξιολόγηση και να πάμε παρακάτω» δήλωσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός. Ο κ. Σαντορινιός, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Αθήνα 9.84 απέκλεισε ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών λέγοντας: «Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνουν εκλογές. Όχι για τη διασφάλιση κομματικών τιμαρίων και εξουσίας, αλλά γιατί θα δημιουργήσουν μεγαλύτερο πρόβλημα στην ελληνική οικονομία που είναι το τελευταίο που χρειαζόμαστε».


Ερωτηθείς τι θα πρέπει να γίνει για να αποφευχθεί η επανάληψη του καλοκαιριού του 2015, όπως ανέφερε το πρακτορείο Bloomberg, απάντησε: «Δεν υπάρχει καμία αναλογία με το 2015. Δεν θα φτάσουμε εκεί. Δεν συμφέρει κανέναν ούτε στην Ευρώπη, ούτε στην Ελλάδα, να κρατήσει αυτή η ιστορία και να οδηγήσει σε αδιέξοδο. Το 2015, τα ταμεία τα οποία μας παρεδόθησαν, ήταν αρνητικά κατά 550 εκατομμύρια. Επίσης, δεν υπήρχε συμφωνία και είχαμε πιεστικότερες ανάγκες, από όσες έχουμε αυτή τη στιγμή. Είμαι απολύτως σίγουρος ότι πολύ σύντομα η αξιολόγηση θα κλείσει».

 

Τους κινδύνους από την περίπτωση να καθυστερήσει κι άλλο το κλείσιμο της αξιολόγησης επισήμανε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης.

 

Σοβαρά προβλήματα στην οικονομία θα επιφέρει τυχόν μετάθεση της αξιολόγησης, υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ 'Αδωνις Γεωργιάδης. «Η κυβέρνηση χάνει και τον Απρίλιο. Καλό Μάιο{...}η ελληνική οικονομία είναι στα κόκκινα, θα υποστούμε σε κάποιο σημείο τέτοια βλάβη που η αξιολόγηση δεν θα έχει πια σημασία» ανέφερε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι.

 

«Εκτιμώ ότι η αξιολόγηση θα κλείσει γιατί ο Τσίπρας θέλει να παραμείνει στην καρέκλα» σημείωσε, πάντως, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, ενώ πρόσθεσε ότι αδημονεί να αρχίσει η Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία. «Θα ανοίξουν και την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στην υγεία; Όλα πρέπει να ερευνηθούν, και ο ελληνικός λαός να μάθει την αλήθεια πέρα από τα υπονοούμενα και τα γελάκια του Τσίπρα{...}Εγώ, ο κ. Λοβέρδος και ο κ. Βορίδης μειώσαμε τη δαπάνη στην υγεία κατά 60%» είπε.