[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bleft]

#ΗΜΕΡΙΔΑ Τέχνη και ανθρώπινα δικαιώματα


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 7/3/2017.-
Ημερίδα με τίτλο «Τέχνη και Δικαιώματα του Ανθρώπου σήμερα» διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017, από τις 10.00 έως τις 15.00, στον χώρο Lab'attoir (πρώην δημοτικά σφαγεία).

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος «Το Δικαίωμα να είσαι Άνθρωπος» που ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο στη Θεσσαλονίκη, με εκθέσεις εικαστικών στο ΚΣΤΘ, στο Goethe Institut Θεσσαλονίκης και στο κτίριο του ΟΤΕ (επιμ. Θάλειας Βραχοπούλου, Χάρη Σαββόπουλου).

Ομιλητές και κοινό θα συζητήσουν για το τι συμβαίνει όταν το δικαίωμα άσκησης της ελεύθερης καλλιτεχνικής έκφρασης έρχεται αντιμέτωπο με απόπειρες αμφισβήτησης, περιστολής ή και καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όταν συγκρούεται με συντηρητικά ή αυταρχικά καθεστώτα σε μια εποχή έξαρσης των φαινομένων μισαλλοδοξίας  και ξενοφοβίας, ακόμη και σε χώρες του λεγόμενου δυτικού κόσμου, όπου η ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση έμοιαζε κεκτημένο δικαίωμα.

Η ημερίδα θα πλαισιωθεί από τρεις εικαστικές προβολές. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.
Το πρόγραμμα της ημερίδας στη ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης με κλικ εδω: .
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


PUBLI

Απαντήσεις στις 15 πιο συχνές ερωτήσεις των πολιτών για το νέο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης της Θεσσαλονίκης

Στις πρώτες εβδομάδες εφαρμογής του, το νέο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης (ΣΕΣ) του Δήμου Θεσσαλονίκης , έχει δημιουργήσει ένα νέο ...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]