Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017._

Εδώ και 6 χρόνια περίπου το street food στη Θεσσαλονίκη έχει αποκτήσει την χορτοφαγική εκδοχή του. Μιλάμε για το Falafel house στην Αλ.Σβώλου 54.


Τα φαλάφελ, είναι τραγανοί ρεβιθοκεφτέδες που μας έρχονται από την Ανατολή, και αποτελούν βασικό πιάτο του Λιβάνου, της Συρίας, της Αιγύπτου.Σε αυτές τις χώρες,  συνήθως το τρώνε για πρωινό, συνοδεία τσαγιού. Στο Λίβανο και στη Συρία, γίνεται απο ρεβύθι ενώ στην Αίγυπτο και από κουκιά, προσθέτοντας μελιτζάνες και κολοκύθια.


Τα σάντουιτς με φαλάφελ του συγκεκριμένου μαγαζιού συνδυάζουν τα φρέσκα υλικά, τις καλές τιμές με τη φιλική ατμόσφαιρα και το καλό σέρβις. Μπορείτε να επιλέξετε τη σαλάτα που θα έχει το σάντουιτς σας (ταμπουλέ ή φατούς), την αλοιφή (χόμους ή μπαμπαγανούζ) καθώς και το μέγεθος της πίτας.

Μη σας τρομάξει, η ουρά που πιθανόν θα συναντήσετε, έξω από το μικρό μαγαζί της Σβώλου. Πιείτε ένα αριάνι ή ένα χυμό ρόδι, όσο θα περιμένετε. Αξίζει η αναμονή.

Άν σας αρέσουν τα καυτερά, ζητείστε να βάλουν στο σάντουιτς σας λίγη χαρίσα (την αυθεντική πικάντικη σάλτσα από καυτερές πιπεριές).