Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017._


Να επανεξετάσει από μηδενική βάση τον προγραμματισμό διάθεσης πόρων για σχολική στέγη, όσον αφορά στο Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου, καλεί την κυβέρνηση ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Σταύρος Καλαφάτης,
με μια ακόμα ερώτηση που κατέθεσε προς τους συναρμόδιους υπουργούς στη Βουλή.


Τη δυσαναλογία διαθέσιμων πόρων και όγκου αναγκών και προβλημάτων σχολικής στέγης για το σύνολο της κεντρικής Μακεδονίας, τη δυτική Θεσσαλονίκη και ιδιαίτερα για το Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου, είχε επισημάνει ο κ. Καλαφάτης με προηγούμενη ερώτηση, ήδη από το Νοέμβριο τους 2016, για να λάβει το Δεκέμβριο απάντηση, περί «αναγκαίων ενεργειών εφόσον υπάρχει αίτημα του ενδιαφερόμενου Δήμου».

«Το αίτημα είναι πάγιο και επαναλαμβανόμενο, ακόμα και στον ίδιο τον πρωθυπουργό που δεσμεύτηκε για λύσεις, σε σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη το Δεκέμβριο, αλλά έκτοτε δεν έχει αναληφθεί καμία σχετική πρωτοβουλία» δήλωσε σήμερα ο κ. Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή την κατάθεση νέας ερώτησης και πρόσθεσε: «Η συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για δημοπράτηση σχολικών μονάδων σταμάτησε, οι εγκεκριμένοι προϋπολογισμοί των συναρμόδιων υπουργείων δεν προβλέπουν σχετικές δαπάνες, το πιλοτικό πρόγραμμα αναβάθμισης Δημοτικών Σχολείων έχει εγκαταληφθεί. Στη δυτική Θεσσαλονίκη και ειδικότερα στο Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου, η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Η μάθηση μένει …άπορη και άστεγη, με ευθύνη της κυβέρνησης, που για να επιτύχει ένα λογιστικό πρωτογενές πλεόνασμα, πνίγει την κοινωνία στο πλεόνασμα της αδιαφορίας της.»