Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017._

 

Δέκα άτομα, μεταξύ των οποίων δύο αρχηγικά στελέχη, μέλη σπείρας διακίνησης κοκαΐνης στη Θεσσαλονίκη, συνελήφθησαν, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας.

Οι αστυνομικοί είχαν την πληροφορία ότι ένας 48χρονος κι ένας 41χρονος ήταν οι εγκέφαλοι της σπείρας, που έφερνε κοκαΐνη από το εξωτερικό και τη διοχέτευε, με άλλους οκτώ «ντίλερ» στις «πιάτσες» των τοξικομανών της Θεσσαλονίκης. Τους παρακολούθησαν και, χθες (17-03-2017), με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, του Τμήματος Ασφαλείας Σερρών, της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Δράμας, έκαναν έφοδο στα έξι σπίτια που χρησιμοποιούσε η σπείρα σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες. Εκεί, ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών του Β’ Τελωνείου Θεσσαλονίκης, εντόπισε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών και οι δέκα ενεχόμενοι συνελήφθησαν (ενώ αναζητούνται άλλοι δύο συνεργοί τους)

 

 

Στα σπίτια αυτά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 415,03 γραμμάρια κοκαΐνης, 775,3 γραμμάρια κάνναβης, 87 βλαστοί κάνναβης, 81.725 ευρώ, «εισπράξεις» από εμπορία ναρκωτικών, πέντε ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, πιστόλι, 17 φυσίγγια και βλήμα φυσιγγίου, τρία χρηματοκιβώτια, 39 κινητά τηλέφωνα και οκτώ οχήματα.

 

Σύμφωνα με την αστυνομία, η σπείρα έφερνε κοκαΐνη στην Ελλάδα από τον Αύγουστο του 2015.

 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε βάρος ενός εκ των συλληφθέντων εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης πέντε ετών για αγορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

 

Εναντίον των δέκα συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίσταση, για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις των Νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.