Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017._

Διανομές τροφίμων, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής», με συγχρηματοδότηση του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ), άρχισαν από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.


Τα τρόφιμα αυτά είναι μια σημαντική βοήθεια σε 61.000 δικαιούχους. Ήδη, έχουν σταλθεί τα πρώτα δέματα βοήθειας.

«Φροντίσαμε να επισπεύσουμε τις διαδικασίες και με οργανωμένο τρόπο, απόλυτη τάξη, εχεμύθεια και σεβασμό προς τους συμπολίτες μας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τα σημαντικότερα οικονομικά προβλήματα, πραγματοποιούμε τις πρώτες διανομές. Μάλιστα, η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ σε λειτουργία είναι το τηλεφωνικό κέντρο που δημιουργήσαμε προκειμένου οι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ να έχουν πλήρη και έγκαιρη ενημέρωση για τις διανομές και να μην ταλαιπωρούνται», δήλωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος του ΤΕΒΑ και με την οργάνωση και το συντονισμό των υπηρεσιών της Περιφέρειας, διανέμονται 16 είδη παντοπωλείου, δυο κρεάτων και δύο φρούτων, που αντιστοιχούν σε περίπου 25 κιλά τροφίμων ανά ωφελούμενο.

Οι περιοχές που πραγματοποιούνται οι διανομές είναι: Δυτική Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Σέρρες και Χαλκιδική.

Ήδη άρχισαν διανομές τροφίμων στις Περιφερειακές Ενότητες Ημαθίας, Πέλλας, Χαλκιδικής και στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Τις επόμενες μέρες θα γίνουν διανομές στις Περιφερειακές Ενότητες Σερρών και Κιλκίς.


Ο τρέχων κύκλος διανομών είναι ο πρώτος από ένα σύνολο διανομών, που έχουν προγραμματιστεί για την επόμενη περίοδο. Αφού ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος πριν το Πάσχα, θα ακολουθήσουν νέες διανομές μετά τις γιορτές του Πάσχα και μέχρι το τέλος του 2017.