[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

#ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Τα καταφέραμε το '50, θα τα καταφέρουμε και τώρα


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 3/3/2017._

Η Ελλάδα δεν είναι η πρώτη φορά που περνάει μια τόσο μεγάλη κρίση. Αυτό υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Τσιρώνης, εγκαινιάζοντας απόψε στην Θεσσαλονίκη τις εκθέσεις ″Detrop - Oenos″.


Υπενθύμισε ότι το 1923, αλλά και το 1950 η χώρα βρισκόταν σε πολύ δυσκολότερη κατάσταση, αλλά -όπως είπε- τότε τα κατάφερε, γιατί οι προηγούμενες γενιές είχαν όραμα και ηθικό. «Αυτοί είχαν ηθικό. Εμείς χάσαμε και το ηθικό και όραμά μας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε, επίσης, ότι τα ελληνικά προϊόντα διατροφής είναι κορυφαία σε ποιότητα, αλλά οι παραγωγοί θα πρέπει να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα και να επιτύχουν σταθερή ροή στις αγορές. «Ιταλός παραγωγός πουλάει με 65 λεπτά το λίτρο το γάλα και κερδίζει και ο Έλληνας με 95 λεπτά είναι στο όριο», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι όσο οι Έλληνες παραγωγοί δεν μπορούν να μειώσουν τα κόστη, δεν πρόκειται να τους ανταγωνισθούν.

Αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις, επισήμανε ότι τον χαροποιεί το γεγονός ότι σήμερα στην Ευρώπη η πλειοψηφία αναγνωρίζει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε έναν καλό δρόμο και μπορεί να ξεπεράσει την κρίση με τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές. «Και χαίρομαι γιατί αυτή η παρατεταμένη λιτότητα απειλεί πλέον την ίδια των Ευρώπη, απειλεί ένα θεσμό που γεννήθηκε από τις στάχτες ενός παγκόσμιου πολέμου», είπε και υπογράμμισε ότι πέρα από τα λάθη των Ευρωπαίων η Ελλάδα θα πρέπει να κοιτάξει και να αναλογιστεί και τα δικά της ελαττώματα.

Στην τελετή ων εγκαινίων απηύθυναν επίσης, μεταξύ άλλων, χαιρετισμούς ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ - Helexpo Κυριάκος Ποζρικίδης.

Ως τη μεγαλύτερη των τελευταίων ετών χαρακτήρισε την Detrop-Oenos ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, που ευχαρίστησε με τη σειρά του τους εκθέτες, γιατί αγωνίζονται, όπως είπε, εξάγουν και διαφημίζουν την Ελλάδα στα πέρατα του κόσμου. 

Την χρόνο με τον χρόνο ολοένα και μεγαλύτερη ανάπτυξη της Detrop-Oenos υπογράμμισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων, κ. Thomas Gugler, τονίζοντας πως είναι ιδιαίτερα θετικό που νέοι σεφ συμμετέχουν στη διοργάνωση. Μάλιστα, επαίνεσε με θερμά λόγια το φαγητό της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας. 

Συγχαρητήρια στη ΔΕΘ-Helexpo για την εξαιρετική, όπως τη χαρακτήρισε, διοργάνωση, έδωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος. Αναφερόμενος δε στον κλάδο των τροφίμων σημείωσε πως αποτελεί την αιχμή του δόρατος στην πολυπόθητη ανάπτυξη.  

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, κ. Βασίλης Λεβέντης, εξέφρασε την ικανοποίηση του που στην Detrop-Oenos συμμετέχουν και μεγάλες επιχειρήσεις, κάτι που δείχνει, όπως τόνισε, ότι δεν έχουν ανάγκη εκθεσιακής προβολής μόνο οι μικροί. 

Ο δε δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Μπουτάρης, σημείωσε πως η Detrop είναι η αρχαιότερη και πλέον πετυχημένη κλαδική έκθεση της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, τόνισε πως η πόλη διεκδικεί τον τίτλο της πρωταγωνίστριας της γαστρονομίας της χώρας, ενώ εξήρε την ποιότητα των κρασιών της Κεντρικής Μακεδονίας.  

Οι εκθέσεις ″Detrop - Oenos″, που πραγματοποιούνται από τις 3 μέχρι τις 6 Μαρτίου, αναπτύσσονται συνολικά 11 περίπτερα (έναντι 6 στην προηγούμενη διοργάνωση), συμμετέχουν 700 εκθέτες έναντι 530 το 2015 και 300 προσκεκλημένοι ξένοι αγοραστές - εμπορικοί επισκέπτες (hosted buyers) από 36 χώρες. Μεταξύ των χωρών είναι: Γερμανία, Βέλγιο, Ινδία, Ελβετία, Νορβηγία, Σουηδία, Αυστρία, Γαλλία, Πολωνία, Ισπανία, Ουγγαρία, Ολλανδία, Αγγλία, ΗΠΑ, Δανία, Λουξεμβούργο, Τουρκία, Αίγυπτος, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ρωσία, Πορτογαλία, Καναδάς, Ιαπωνία κ.α., ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθούν 5.500 επιχειρηματικά ραντεβού.

Tο εκθεσιακό "δίδυμο" έχει στο επίκεντρό του, δύο μεγάλα θεματικά αφιερώματα. Το πρώτο εστιάζει στο ελαιόλαδο και την ελιά και το δεύτερο στα αποστάγματα. Οι δύο εκθέσεις πλαισιώνονται από καινοτόμες παράλληλες εκδηλώσεις (συνεργάτης σε αυτές είναι η εταιρεία Places & Flavors), όπως τα Pop - Up Restaurants, αναδυόμενα θεματικά εστιατόρια και το Corner Showroom "It’s All New to Me", ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος μέσα στην Detrop, όπου θα προβάλλονται νέα ελληνικά προϊόντα, έτοιμα προς εξαγωγή. Ακόμα, για πρώτη φορά θα διοργανωθεί Φεστιβάλ ...Πατσά, ενώ θα πραγματοποιηθεί και ο 10ος Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Νοτιοανατολικής Ευρώπης, μια συνδιοργάνωση με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]