Κυριακή, 26 Μαρτίου, 2017 


Σε ιστοσελίδες διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη 17χρονου από την Πιερία, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.


Ο 17χρονος εντοπίστηκε από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, όταν ειδοποιήθηκαν από παρόμοιες αστυνομικές αρχές του εξωτερικού, πως ήταν ένας από τους διακινητές υλικού πορνογραφίας ανηλίκων σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες και ιστότοπους.

Τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, από την οποία εκδόθηκε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Μετά από έρευνα, ταυτοποιήθηκαν τόσο τα ηλεκτρονικά ίχνη όσο και η εμπλοκή του 17χρονου Έλληνα.

Κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος πραγματοποίησε έφοδο και έρευνα στο σπίτι του 17χρονου στην Πιερία. Εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι και φορητός υπολογιστής, που θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για την περαιτέρω εργαστηριακή τους διερεύνηση.

Ο 17χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.