Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017._


Περίπου μισός τόνος λαθραίου καπνού και πάνω από μισό εκατομμύριο πακέτα λαθραία τσιγάρα κατασχέθηκαν από την αστυνομία, ενώ συνελήφθησαν εκατό άτομα, κατά τη διάρκεια διεθνούς επιχείρησης που διήρκεσε 11 μέρες!


Η Ελληνική Αστυνομία συμμετείχε σε κοινή αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης καπνικών προϊόντων Η επιχείρηση με την κωδική ονομασία «ECLIPSE II» διεξήχθη με πρωτοβουλία του Κέντρου Επιβολής του Νόμου στην Νοτιοανατολική Ευρώπη (SELEC), στο χρονικό διάστημα από 6 έως 17 Μαρτίου με συμμετοχή των κρατών - μελών και των εταίρων του Κέντρου “SELEC”.

Από την Ελληνική Αστυνομία κατασχέθηκαν συνολικά 656.426 τεμάχια τσιγάρων και 478 κιλά περίπου καπνού

Στην επιχείρηση συμμετείχαν τόσο τα κράτη μέλη του συγκεκριμένου Κέντρου (Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, Ελλάδα, Ουγγαρία, πΓΔΜ, Μολδαβία, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Σερβία και Τουρκία) όσο και οι εταίροι του.

Από τους 6.104 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν συνολικά σε όλη την Ελληνική επικράτεια, βεβαιώθηκαν 96 παραβάσεις, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 656.426 τεμάχια τσιγάρων και (478) κιλά περίπου καπνού.

Συνελήφθησαν συνολικά 100 άτομα, εκ των οποίων 39 Έλληνες και 61 αλλοδαποί, πολίτες Αλβανίας, Αρμενίας, Βουλγαρίας, Μαρόκου, Μπαγκλαντές, Πακιστάν, Ρουμανίας, Ρωσίας και Σλοβακίας. 

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 45χρονου Έλληνα από Αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, καθώς συνελήφθη να μεταφέρει συνολικά 400 κιλά κατεργασμένου λαθραίου καπνού.