ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 2/2/2017._
Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης κατεβαίνουν, σήμερα, οι αγρότες από τα μπλόκα των Μαλγάρων, με αφορμή την έναρξη της 10ης διεθνούς έκθεσης κτηνοτροφίας και πτηνοτροφίας Zootechnia.



Στην κινητοποίηση αναμένεται να συμμετάσχουν χωρίς τρακτέρ αγροτοκτηνοτρόφοι και αλιείες από διάφορα μπλόκα της περιοχής.

Τη στάση αυτή, πάντως, δεν θα ακολουθήσουν οι αγρότες από το μπλόκο του Δερβενίου. Αποφάσισαν να κινητοποιήσουν 30 από τα τρακτέρ.

Πρόθεση συμμετοχής γνωστοποίησαν χθες σωματεία διαδηλωτών από Σέρρες, Παγγαίο, Δράμα, Ελευθερούπολη κ.ά.

Κλειστά παραμένουν από την περασμένη Δευτέρα τα Πράσινα Φανάρια  (διασταύρωση αεροδρομίου). Οι αγρότες σχεδιάζουν σήμερα να πραγματοποιήσουν πορεία προς το αεροδρόμιο Μακεδονία.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε νέο αποκλεισμό για δύο ώρες έχουν εκδηλώσει και αγρότες στα διόδια Μαλγάρων. Από το συγκεκριμένο μπλόκο έχει αποφασιστεί η κάθοδό τους στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο.

Την ίδια ώρα σε ετοιμότητα είναι οι αγρότες του μπλόκου Προμαχώνα για μετάβαση με τα τρακτέρ τους στο τελωνείο στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, αν και οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τους κρατούν μακριά προς το παρόν. Στο τελωνείο Ευζώνων κλείνει ανά διαστήματα η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Ευζώνων, που οδηγεί στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια, όπου οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας έχουν κατασκηνώσει στον κόμβο της Ειδομένης.Οι αποκλεισμοί θα συνεχιστούν ως και την Παρασκευή.

Μπλόκα έχουν στηθεί στον Λευκώνα στο 6 χλμ εθνικής Θεσσαλονίκης Σερρων στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου, στην Ημαθία, στον κόμβο της Κουλούρας στην Εγνατία οδό, στον σιδηροδρομικό σταθμό Νάουσας, στο Νησέλι, στη διασταύρωση Πρασινάδας Ημαθία, στον Κόμβο Γυψοχωρίου, 63ο χλμ Νέας Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης Έδεσσσας. Επίσης, συγκεντρωμένοι αγρότες παραμένουν στο 67χλμ παλιάς εθνικής Θεσσαλονίκης - Κατερίνης στο Αιγίνιο και στο 436 χλμ της εθνικής Αθηνών Θεσσαλονίκης στο νότιο κόμβο Κατερίνης.

Τρακτέρ έχουν παρατάξει αγρότες της Χαλκιδικής μέσα στην κοινότητα του Αγίου Μάμα, ενώ μπλόκο έχει στηθεί και στη διασταύρωση Βραστάμων στη Χαλκιδική επί της επαρχιακής οδού Πολυγύρου - Ιερισσού.