[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

#ΔΝΤ

Διαψεύδει δημοσίευμα του Der Spiege ότι θα συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, 17/2/2/2017._  Τι τρέχει με το ΔΝΤ; Το ταμείο διαψεύδει δημοσιεύματα για συμμετοχή του στο Ελληνικό Πρόγραμμα."To Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναμένεται να συμμετάσχει με ποσό έως πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ στο τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα", γράφει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel στο τεύχος που θα κυκλοφορήσει αύριο, Σάββατο, επικαλούμενο πηγές των δανειστών. Την ίδια στιγμή, όπως μεταδίδει το mignatiou.com το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διαψεύδει το ενδεχόμενο.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, το ΔΝΤ συμμερίζεται πλέον την άποψη των Ευρωπαίων δανειστών ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εξασφαλίσει το 2018 πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ.

«Η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα ήταν μέχρι σήμερα αβέβαιη» γράφει το Spiegel και προσθέτει ότι οι δανειστές ελπίζουν πώς οι επικείμενες εκλογές στην Ολλανδία και στη Γαλλία αναμένεται να ωθήσουν στην ταχύτερη έγκριση της δεύτερης αξιολόγησης, καθώς τα εκλογικά αποτελέσματα θα μπορούσαν ενδεχομένως να δυσκολέψουν την κατάσταση.

Ωστόσο, σύμφωνα με το migantiou εκπρόσωπος του Ταμείου ερωτηθείς σχετικά απαντά ότι «Δεν θα σχολιάσουμε υποθετικά σενάρια. Οι θέσεις του Ταμείου είναι ευρέως γνωστές και δεν έχουν αλλάξει τους τελευταίους μήνες».

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]