ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 8/2/2017._

Το πρωτοσέλιδο των νέων ξεχωρίζει, σήμερα, από όλα, καθώς απεικονίζει τους εργαζόμενους, οι οποίοι, υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο να χάσουν τη δουλειά τους.


Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Κοροϊδία με τα μπλοκάκια»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «παρανοϊκή εγκύκλιος, αντί να διορθώσει τα λάθη του ΕΦΚΑ, τα κάνει πολύ χειρότερα. Στο 9,22% οι εισφορές για δύο μήνες μόνο για όσους εργαζομένους «καταδώσουν» τους εργοδότες τους (εάν αρνούνται να καταβάλουν το ποσοστό που τους αναλογεί)».

ΕΘΝΟΣ: «10 ανατροπές στις λαϊκές αγορές»

Η εφημερίδα σημειώνει: «ηλεκτρονικό μητρώο για όλους τους πωλητές. Προτεραιότητα σε ευπαθείς ομάδες και ανέργους για τις νέες άδειες. Για πρώτη φορά άδεια σε αγροτικούς και γυναικείους συνεταιρισμούς. Αγορές χωρίς μεσάζοντες με πρωτοβουλία ενώσεων καταναλωτών».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Φόρεσε μαύρη γραβάτα και υπέγραψε με τους Ρότσιλντ το θάνατό μας

Η εφημερίδα αναφέρεται στο πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού στο Παρίσι.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Νέο φιάσκο με τις «εκπτώσεις» στις εισφορές»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «για να κερδίσουν την προσωρινή διευκόλυνση θα πρέπει να «καταγγείλουν» τους εργοδότες τους στον ΕΦΚΑ! Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να πληρώσουν αναδρομικά το σύνολο των ασφαλιστικών βαρών αν αποδειχθεί ότι δεν έχουν εξαρτημένη σχέση εργασίας».

ΕΣΤΙΑ: Ευθύνες Σημίτη βλέπει ο Στουρνάρας

Όπως γράφει η εφημερίδα “ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος προέβη σε μια αρχική εκτίμηση: «Το ελληνικό δημόσιο χρέος αποτελεί το σύμπτωμα διαχρονικών προβλημάτων δημοσιονομικής διαχείρισης και χαμηλής ανταγωνιστικότητας , τα οποία η συγκυρία έφερε στο προσκήνιο». Εν συνεχεία, και αναφερόμενος στην δεκαετία 2000-2009, υπεγράμμισε: «Αντί ή υιοθέτηση του ενιαίου νομίσματος να λειτουργήσει ως σημείο αφετηρίας για τη διασφάλιση μιας στερεάς δημοσιονομικής και μικροοικονομικής βάσης, αντιμετωπίσθηκε ως νήμα τερματισμού της δημοσιονομικής προσαρμογής , που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ενταξιακής μας πορείας». Όπως γίνεται φανερό, η όλη αναφορά σχετίζεται με τις πρώτες κυβερνήσεις μετά την ένταξη στο ευρώ, όπου Πρωθυπουργός ήταν ο κ. Κ. Σημίτης”.

Η ΑΥΓΗ: «Λούφα και παραλλαγή»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «άνευ αρχών και στα όρια των νόμων κινούνται η ηγεσία και το κόμμα της Ν.Δ. καταστρατηγώντας το κοινό περί δικαίου αίσθημα, όπως φανερώνουν δύο ακόμη περιστατικά συμπεριφοράς».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Τσάμπα επενδυτές»

Η εφημερίδα γράφει ότι: ««ο κ. Σόιμπλε επιχειρεί να επενδύσει πάνω στη δημόσια περιουσία χωρίς λεφτά» κατήγγειλε από την Κρήτη ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ Β. Αλεβιζόπουλος, σκιαγραφώντας το οικονομικό προφίλ της ημικρατικής εταιρίας που κέρδισε τον διαγωνισμό παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Σαράντα αλλαγές στα συστήματα εισαγωγής σε 53 χρόνια»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «περισσότερες από σαράντα αλλαγές στα συστήματα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση συνθέτουν το συνεχώς «ράβε-ξήλωνε» από το 1964 έως και σήμερα. Επί μισόν αιώνα και πλέον, η Ελλάδα δεν μπορεί να αποφασίσει για την Παιδεία και να επιτύχει πραγματικά οφέλη».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Στα χαρακώματα για το επίδομα αλληλεγγύης

«Εκτός λειτουργίας βρίσκεται το σύστημα υποβολής αιτήσεων για το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, με αποτέλεσμα οι ενδιαφερόμενοι να ταλαιπωρούνται εδώ και μία εβδομάδα. Στα κατά τόπους γραφεία κατάθεσης αιτήσεων (υπηρεσίες δήμων, δημοτικές κοινότητες, ΚΕΠ) καθημερινά συγκεντρώνονται δεκάδες πολίτες που δικαιούνται το επίδομα, αλλά δεν εξυπηρετούνται λόγω τεχνικών προβλημάτων στο σύστημα. Έτσι αρχίζουν οι διαπληκτισμοί μεταξύ των υπαλλήλων και των δικαιούχων, που εύλογα αντιδρούν», τονίζει η εφημερίδα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Κλιμακώνουν με πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα που δίνουν εδώ και 18 μέρες στα μπλόκα, με πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, την Τρίτη 14/2, αποφάσισαν οι εκπρόσωποι 11 Ομοσπονδιών, δεκάδων Αγροτικών Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα από 45 νομούς της χώρας και από 35 μπλόκα».

ΤΑ ΝΕΑ: «Είμαστε εδώ»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «κλείνουν το οξυγόνο στον ΔΟΛ και στην ενημέρωση. Αν αυτός ο Οργανισμός ενημέρωσης και πολιτισμού στη μακρά ιστορία που επέζησε πολέμων, διχασμών, Εμφυλίου και δικτατοριών το οφείλει εκτός από τους ιδρυτές του και στους ανθρώπους που τον υπηρέτησαν διαχρονικά σε χαλεπούς και ευτυχείς καιρούς».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Πρωτοφανής εκκένωση  για 72.000 κατοίκους στη Θεσσαλονίκη

Όπως γράφει η εφημερίδα, «οριστικοποιήθηκε το απόγευμα το σχέδιο για την εκκένωση της περιοχής όπου βρέθηκε η βόμβα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου σε πρατήριο υγρών καυσίμων, στην οδό Νέα Μοναστηρίου 90, στη δυτική Θεσσαλονίκη. Οι λεπτομέρειες εξετάστηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπό την αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, με τη συμμετοχή των δημάρχων Κορδελιού Ευόσμου, Αμπελοκήπων - Μενεμένης και Δέλτα, μελών της 112 Ομάδας Ναρκαλιείας, του στρατού, της αστυνομίας και των υπολοίπων εμπλεκόμενων φορέων».

ESPRESSO: Δάκρυα για τον φτωχό και μόνο καουμπόι

Η εφημερίδα αναφέρεται στο θάνατο του Λουκιανού Κηλαηδόνη

KONTRA NEWS: «Γιατί κύριε εφοριακέ κάνεις απατεωνιές;

Η εφημερίδα γράφει ότι: «η εφημερίδα μας, μετά από μεγάλη υπομονή και σκέψη, αποφάσισε να ΞΕΣΚΕΠΑΣΕΙ έναν από τους, ευτυχώς λίγους, διεφθαρμένους και φαύλους εφοριακούς».

STAR PRESS: Μέγας ναός του Αγίου Παΐσιου στη Συρία

Όπως γράφει η εφημερίδα «Λειτούργησε, για πρώτη φορά στην ιστορία του Πατριαρχείου Αντιοχείας, ο Ιερός Ναός του Αγιορείτου γέροντα Παΐσιου στη Συρία. Ο Άγιος Παΐσιος από τα Φάρασα της Καππαδοκίας, με απήχηση και αποδοχή τεράστια από τη Ρωσία και τα Βαλκάνια μέχρι τη Συρία και το Λίβανο, τιμάται επί προεδρίας Μπασάρ αλ Άσαντ με ένα ναό αντάξιο της φήμης του και του θρησκευτικού έργου του».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες»


Η εφημερίδα τονίζει ότι: «σαφές μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις προέκυψε, όπως αναμενόταν, κατά την κρίσιμη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όπου συζητήθηκε το ελληνικό ζήτημα».