[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

#ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Απέκτησε νέο δημοτικό σχολείο

Το κτίριο διαθέτει 8 κύριες αίθουσες και 2 βοηθητικές (1 ηλεκτρονικών υπολογιστών και 1 φυσικών επιστημών, με συνολικό προϋπολογισμό 2,44 εκατ. ευρώΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 13/2/2017._

Εγκαινιάστηκε, σήμερα, το 4ο Γυμνάσιο Εχεδώρου, στη Νέα Μαγνησία, από τον Δήμαρχο Ευθύμιο Φωτόπουλο και την Πρόεδρο της Δ.Κ. Ν. Μαγνησίας Σοφία Καραπαύλου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα. 

Πρόκειται για ένα διώροφο κτίριο, επί της οδού Κουντουριώτη 2 (πρώην Χαρ. Τρικούπη), που διαθέτει 8 κύριες αίθουσες και 2 βοηθητικές (1 ηλεκτρονικών υπολογιστών και 1 φυσικών επιστημών, με συνολικό προϋπολογισμό 2,44 εκατ. ευρώ. 

Ο Μητροπολίτης κ. Βαρνάβας, που έλκει την καταγωγή του από την περιοχή, συγκινημένος αναφέρθηκε στην ιστορία της Ιωνίας. Κάλεσε τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά να διαφυλάξουν ως κόρη οφθαλμού το νέο σχολείο και συνεχάρη το Δήμαρχο για το έργο. 

«Πρέπει να ξέρετε ότι δεδομένων των δυσμενών οικονομικών συνθηκών κάνουμε μια τιτάνια προσπάθεια στον τομέα της σχολικής στέγης. Αυτός είναι και ο λόγος που είμαι σήμερα περήφανος και συγκινημένος: γιατί η τιτάνια προσπάθεια αποδίδει και είμαστε από τους ελάχιστους Δήμους στην Ελλάδα που καταφέρνουμε να χτίζουμε σχολεία» τόνισε ο Δήμαρχος Ευθ. Φωτόπουλος στο σύντομο χαιρετισμό του, κάνοντας σύντομη αναφορά στα τρέχοντα έργα της σχολικής στέγης: 

Το Σεπτέμβριο παραδίδονται δύο ακόμη νέα σχολεία στη Ν. Μαγνησία: το 3ο Νηπιαγωγείο και το 2ο Δημοτικό
Ήδη δημοπρατήθηκε το Λύκειο Διαβατών
Ολοκληρώνεται το 5ο Νηπιαγωγείο Σίνδου
Δημοπρατείται το έργο ολοκλήρωσης του παλαιού Παιδικού Σταθμού στη Σίνδο
Προετοιμάζονται έργα και σε άλλα σχολεία όπως το ΕΠΑΛ Χαλάστρας και το 3ο Δημοτικό Διαβατών.

Κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να «ανακτήσουν» το ρόλο τους μέσα στη δυσμενή οικονομική συγκυρία και προέτρεψε τους μαθητές να ζήσουν και να αγαπήσουν το νέο τους σχολείο. «Κανείς μας δεν πρέπει να ξεχνά (γονείς – μαθητές – εκπαιδευτικοί) ότι το σχολείο δεν είναι μόνο τα κτίρια, το σχολείο είμαστε πάνω απ’ όλα εμείς οι άνθρωποι. Εμείς δίνουμε πνοή στους τοίχους, εμείς κάνουμε ένα σχολείο ζωντανό. Με την εκπαιδευτική διαδικασία, με τις δράσεις μας, με τις εκδηλώσεις μας» είπε.Από τη μεριά της, η Πρόεδρος της Δ.Κ. Νέας Μαγνησίας Σοφία Καραπαύλου έκανε λόγο για «όνειρο που έγινε πραγματικότητα» και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Κ. Δουζδαμπάνη και τον Δήμαρχο ο οποίος, όπως είπε, «όχι μόνο κατάφερε να ξεμπλοκάρει και να ολοκληρώσει το σχολείο, αλλά διαθέτει την πολιτική βούληση που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να παράγουμε έργο και να έχουμε αποτελεσματικότητα, να κάνουμε δηλαδή το χρέος μας προς την κοινωνία». 

Τέλος, ο Διευθυντής του 4ου Γυμνασίου Εχεδώρου Ζήσης Ζησάκης ευχαρίστησε προσωπικά το Δήμαρχο Ευθ. Φωτόπουλο και τη διοίκηση του Δήμου για την ολοκλήρωση του έργου «μιας και χωρίς την αρωγή τους δεν θα λειτουργούσε σήμερα το σχολείο. Το σχολείο αυτό αποτελεί μία όαση για τους κατοίκους της Ν. Μαγνησίας που θα προσφέρει κοινωνική και πνευματική αγωγή».   
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]