[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

#ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ποια θέματα προβάλλουν σήμερα οι εφημερίδες


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 1/2/2017._

Το θέμα του Grexit φιγουράρει στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.Αναλυτικά:


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Σκοτώνει το Μνημόνιο!".

Η εφημερίδα γράφει ότι "το Μνημόνιο "σκοτώνει" τους εργαζομένους αλλά και τους ανέργους, όπως αποδεικνύει η κατακόρυφη επιδείνωση των συνθηκών υγείας και ασφάλειας, τα τελευταία επτά χρόνια που η οικονομική κρίση έχει λυγίσει τη χώρα".

ΕΘΝΟΣ: "Μείωση εισακτέων έως 50%".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "δραστική μείωση του αριθμού των εισακτέων στις Ανώτατες Σχολές ζητούν οι πρυτάνεις. Στις εισηγήσεις που απέστειλαν προς το υπουργείο Παιδείας κάνουν λόγο για υποχρηματοδότηση, κενά στο διδακτικό προσωπικό λόγω συνταξιοδοτήσεων αλλά και αυξημένο αριθμό φοιτητών λόγω των μετεγγραφών".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «20 Ιουλίου Grexit και κούρεμα καταθέσεων»

Η εφημερίδα γράφει: «Συγκλονιστική Προφητεία Γέροντα Νεκτάριου Βιτάλη: "Κάποια μέρα του καλοκαιριού θα ξυπνήσουμε και θα ακούσουμε ότι η Ελλάδα κήρυξε πτώχευση"».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τελεσίγραφο για αφορολόγητο, συντάξεις".

Η εφημερίδα γράφει ότι "πρόταση-πακέτο με μείωση του αφορολογήτου για μισθωτούς και συνταξιούχους από το 2018 (ενώ θα συνεχίζεται το τρίτο Μνημόνιο) και υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για μια δεκαετία με αντάλλαγμα τη λύση για το χρέος έχουν έτοιμη να στείλουν οι θεσμοί στην Ελλάδα με στόχο να αρθεί το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει το ελληνικό πρόγραμμα".

ΕΣΤΙΑ: "Η Ευρώπη που υποτροπιάζει. Τα γερμανικά παραπτώματα και εμείς".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "...τα ευρήματα έρευνας που δημοσιεύει το "Δίκτυο για την Μεταρρύθμιση", επικαλούμενο στοιχεία από την βάση δεδομένων του ΔΝΤ, καταρρίπτουν το μύθο των απροσάρμοστων Ελλήνων και των πειθαρχημένων Ευρωπαίων. Δεκατρείς φορές έχει τεθεί ζήτημα παραβιάσεως του Συμφώνου Σταθερότητας (όριο ελλείμματος 3%) από ενάρξεως εφαρμογής του για την Γαλλία . Δώδεκα φορές για την Μεγάλη Βρεταννία. Εννέα φορές για την Ισπανία και την Ιταλία. Επτά φορές για την Γερμανία! Και πέντε φορές για την Σλοβακία. Προς τι λοιπόν το ελληνικό bullying; Κρείτον το σιγάν".

Η ΑΥΓΗ: "Ψυχρός πόλεμος ΗΠΑ-Ε.Ε.".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "διαστάσεις ακήρυχτου πολέμου προσλαμβάνει η αντιπαράθεση της νέας ηγεσίας των ΗΠΑ υπό τον Τραμπ με την ευρωπαϊκή ηγεσία και ιδιαίτερα το Βερολίνο. Σύμβουλος του Τραμπ χαρακτήρισε το ευρώ "μεταμφιεσμένο υποτιμημένο μάρκο" μέσω του οποίου η Γερμανία εκμεταλλεύεται τους Ευρωπαίους εταίρους της και τις ΗΠΑ".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Της μιας δραχμής τα...τελεσίγραφα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "με οικονομική ασφυξία που παραπέμπει σε Grexit απειλεί ο Σόιμπλε, ο οποίος διαμηνύει ότι "εάν η δεύτερη αξιολόγηση δεν κλείσει επιτυχώς, δεν θα υπάρξει περαιτέρω χρηματοδότηση της Ελλάδας". Την ίδια ώρα, η αναφορά του Νίκου Ξυδάκη πως "η χώρα υπήρχε διακόσια χρόνια πριν μπούμε στο ευρώ" προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης, που έσπευσε να επαναφέρει την επιχειρηματολογία περασμένων ετών".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Βαρύ κλίμα και δραχμολογία".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η αβεβαιότητα σε σχέση με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης αποτυπώνεται έντονα στην αγορά ομολόγων και στις μετοχές, ενώ ορατές είναι οι επιπτώσεις στις καταθέσεις και στα "κόκκινα" δάνεια. Η απόδοση των 10ετών ομολόγων πλησίασε το 8% , ενώ ο τίτλος που λήγει τον Ιούλιο του 2017, δηλαδή σε περίπου πέντε μήνες έχει απόδοση υψηλότερη του 12%".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Σφίγγει ο κλοιός των μπλόκων στη Β. Ελλάδα

«Τον Παύλο Πολάκη θα επιχειρήσουν να δουν σήμερα παραγωγοί της Κατερίνης Στη Θεσσαλονίκη ετοιμάζονται να εισβάλουν οι αγρότες πραγματοποιώντας συλλαλητήρια κατά τη διοργάνωση της 10ης Zootedinia στη ΔΕΘ είτε πεζή είτε με τα αγροτικά μηχανήματα στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων τους για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης», γράφει η εφημερίδα.

ΜΑΚΕΛΕΙΟ: Θανάσιμο καρτέρι από το FBI

H εφημερίδα γράφει ότι «ο φαρμακευτικός πολυεθνικός κολοσσός NOVARTIS, ελέγχεται σε πολλές χώρες, για μίζες που έδινε, προκειμένου να εξασφαλίζει πωλήσεις στα δημόσια νοσοκομεία και τα ασφαλιστικά ταμεία ώστε να κρατάει τις τιμές των φαρμάκων σε επίπεδα διπλάσια και τριπλάσια του πραγματικού κόστους».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ο λαός να γυρίσει την πλάτη σε φανερούς και κρυφούς εκβιασμούς".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "σκηνικό εκβιασμού του λαού στήνουν κυβέρνηση-κουαρτέτο και τα άλλα αστικά κόμματα της αντιπολίτευσης, προκειμένου να αποδεχτεί αδιαμαρτύρητα το αντιλαϊκό πακέτο που διαπραγματεύονται στις πλάτες του. Τα σενάρια που διακινούνται τις τελευταίες μέρες και οι "αβεβαιότητες" που προκαλεί η καθυστέρηση της "αξιολόγησης" , αντανακλούν ανησυχίες της αστικής τάξης που καμιά σχέση δεν έχουν με τα λαϊκά συμφέροντα και αξιοποιούνται για να εγκλωβίσουν το λαό σε ψευτοδιλήμματα".

ΤΑ ΝΕΑ: "Οι δραχμιστές ξανάρχονται".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "δεν έχουν τέλος οι σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσαν οι νέες διολισθήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την επιστροφή στη δραχμή, έστω και ως θεωρητική συζήτηση. Την ώρα που η χώρα κινείται και πάλι στο όριο , με τους δανειστές να επιμένουν στις απαιτήσεις τους, η αδρανούσα κυβέρνηση μεταξύ χάους και αφασίας αφήνει να αιωρούνται σενάρια καταστροφής".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ήρθαν πιο κοντά Θεσσαλονίκη και Βελιγράδι

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι «σημαντικές ειδήσεις για τη Θεσσαλονίκη έβγαλε η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Βελιγράδι και τη συνάντησή του με τον Σέρβο ομόλογό του, Αλεξάντερ Βούτσιτς. Πέραν της σιδηροδρομικής σύνδεσης Θεσσαλονίκης – Βελιγράδι, ο κ. Τσίπρας έκανε αναφορά και σε σύνδεση μέσω των ποταμών Αξιού και Μόραβα, αλλά και την ίδρυση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, που θα συνεδριάσει για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη». Η ορθογραφία στις γενικές, δική της.

ESPRESSO: Γονείς καλόγερου πυροβολούν αρχιεπίσκοπο, μητροπολίτη και ηγούμενο

“Την «κορυφή» της Κυπριακής Εκκλησίας και τον γενικό εισαγγελέα της Μεγαλονησου θέλουν να στείλαυν στο «σκαμνί» οι γονείς ενός 43χρονου, αξιώνοντας αποζημίωση ύψους 2.000.000 ευρώ, επειδή, όπως υποστηρίζουν, παγίδεψαν τον γιο τους Γιώργο να βάλει τα ράσα και τον κατακρατούν, εδώ και χρόνια, σε μοναστήρι παρά τη θέλησή του”, γράφει η εφημερίδα.


KONTRANEWS: "Δήλωσε ότι θα καταργήσει το Ευρώ και την Ευρωβουλή!!!Σκάβει το λάκκο της Μέρκελ η Μ. Λεπέν".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το λάκκο της Μέρκελ σκάβει η Μαρίν Λε Πεν, μετατρέποντας τις προεδρικές εκλογές σε δημοψήφισμα για την έξοδο της Γαλλίας από την Ευρωζώνη και την κατάργηση του Ευρωκοινοβουλίου!".

STAR PRESS: Η μυστική διαθήκη του Μ. Αλέξανδρου

«Μετά από έρευνες δέκα χρόνων, ο Βρετανός Ντέιβιντ Γκραντ, συγγραφέας του «Ιη Search of the Lost Testament of Alexander the Great», υποστηρίζει ότι η διαθήκη του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι το «Ρομάντζο του Αλέξανδρου». Πρόκειται για μία συλλογή από μύθους και θρύλοι σχετικά μετά επικά κατορθώματα του μεγάλου στρατηλάτη. Ένα έργο το οποίο εκδόθηκε για πρώτη φορά στον 2-3ο αιώνα μ.X., αιώνες, δηλαδή, μετά το θάνατό του και το οποίο, σύμφωνα με τον Άγγλο συγγραφέα, είναι αυθεντικό».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Το QE δεν μπορεί να περιμένει

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «την αντίστροφη μέτρηση για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης σήμανε η βελτίωση που κατέγραψε η οικονομία της Ευρωζώνης ανεβάζοντας κατακόρυφα την αγωνία στην κυβέρνηση για το αν θα μπορέσει να επωφεληθεί έστω κατ' ελάχιστο η ελληνική οικονομία...».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Οικονομικός πόλεμος. Παγκόσμια ανησυχία για τη ρήξη ΗΠΑ-Ε.Ε."


Η εφημερίδα σημειώνει ότι "χαρακτήρα ανοιχτής σύγκρουσης παίρνει πλέον η αντιπαράθεση ανάμεσα στις ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ και την Ε.Ε., καθώς οι Ευρωπαίοι -και πρωτίστως οι Γερμανοί- μοιάζουν αποφασισμένοι να σηκώσουν το γάντι που τους πετά ο νέος Αμερικανός πρόεδρος".
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]