[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

#ΔΝΤ

Απαράδεκτες οι απαιτήσεις του Ταμείου για τον Δ. Παπαδημούλη

Την Τρίτη συζητείται η πορεία του Ελληνικού Προγράμματος στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου – Ασύλληπτο το να απαιτούν νέες θυσίες, λέει

 

 

ΑΘΗΝΑ, 12/2/2017._

 

Η πορεία του ελληνικού προγράμματος και η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης θα βρεθούν στο επίκεντρο ανοιχτής συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με τη συμμετοχή της Κομισιόν και του Συμβουλίου, την προσεχή Τρίτη 14 Φεβρουαρίου.

 

Σε δήλωσή του με αφορμή τη διεξαγωγή αυτής της συζήτησης ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης χαρακτήρισε «αντισυνταγματική, οικονομικά αφελή και πολιτικά απαράδεκτη» την απαίτηση του ΔΝΤ από την ελληνική κυβέρνηση να νομοθετήσει από τώρα επιπλέον μέτρα ύψους 4,5 δισ. ευρώ για μετά το 2019.

 

«Είναι ασύλληπτο για κάθε κράτος-μέλος της ΕΕ, είτε είναι η Ελλάδα, είτε η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία ή η Γερμανία, να κάνει κάτι τέτοιο. Επιπλέον, το να απαιτούν κι άλλες θυσίες από τον ελληνικό λαό, προκειμένου να εξυπηρετήσουν ένα μη βιώσιμο χρέος, θέτει σε κίνδυνο την οικονομική και δημοσιονομική ανάπτυξη, που έχει επιτευχθεί από την Αθήνα, ακολουθώντας τις αμοιβαία συμφωνηθείσες υποχρεώσεις», πρόσθεσε ο κ. Παπαδημούλης.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]