[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

#ΑΝΕΡΓΙΑ

Καράογλου προς Αχτσιόγλου: Δώστε στη δημοσιότητα τα στοιχεία της "Εργάνη"

 
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 17/2/2017._

«Η Υπουργός Εργασίας-διάδοχος του κ. Κατρούγκαλου, που ντρέπεται για το παρελθόν της καθώς έσπευσε να σβήσει κάθε “αντιμνημονιακό” της ίχνος μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά της, έχει το θράσος να εγκαλεί την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για επιδείνωση της κατάστασης στην αγορά εργασίας. Δυστυχώς για την ίδια και τον ΣΥΡΙΖΑ τους διαψεύδει  η πραγματικότητα».

Αυτό τονίζει ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, αναφορικά με τις δηλώσεις της Υπουργού Εργασίας, κας. Αχτσιόγλου, περί δραματικών εξελίξεων στην αγορά εργασίας.

Όπως υποστηρίζει «Η Νέα Δημοκρατία παρέλαβε την ανεργία στο υψηλότερο επίπεδο 27,9% και την παραδώσαμε τον Ιανουάριο του 2015 στο 25,7% με ισχυρή τάση αποκλιμάκωσης λόγω των μεταρρυθμίσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών που είχαμε πραγματοποιήσει. Δυστυχώς για τους εργαζόμενους και τους ανέργους η ισχυρή τάση αποκλιμάκωσης σήμερα έχει φρενάρει και το χειρότερο είναι ότι τα δυο χρόνια διακυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χάθηκαν συνολικά 200.000 θέσεις εργασίας. Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνονται από τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής -που σήμερα όλος ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται- καθώς προβλεπόταν στο τέλος του 2016 η ανεργία να πέσει στο 19,5%!  Με τις αστοχίες τους, το λαϊκισμό τους και τα αναρίθμητα λάθη τους, η ανεργία δυστυχώς θα κλείσει στο 23,5%. Μια πολύ αρνητική επίδοση που ισοδυναμεί με 200.000 χαμένες θέσεις εργασίας». 

Και καταλήγει: «Ας σταματήσει, λοιπόν, η κα. Αχτσιόγλου τα ψέματα και τις προπαγανδιστικές στρεβλώσεις της πραγματικότητας γιατί όχι μόνο εκτίθεται, αλλά πλέον κανείς δεν την πιστεύει δεδομένου ότι εργαζόμενοι και άνεργοι βιώνουν στο πετσί τους την εξαπάτηση και τη δραματική μείωση του βιοτικού τους επιπέδου.  Και κάτι ακόμη. Γιατί αυτή η πρωτοφανής καθυστέρηση παρουσίασης των στοιχείων της “ΕΡΓΑΝΗ” για τον μήνα Ιανουάριο; Μήπως σκέφτονται να την καταργήσουν όπως έκαναν και με τον «ΗΛΙΟ» ή προβληματίζονται λόγω του μεγάλου μεγέθους των απολύσεων και των αυξημένων ευέλικτων μορφών απασχόλησης;  Σε κάθε περίπτωση, περιμένουμε…».

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]