[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

#ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ποια θέματα προβάλλουν οι σημερινές εφημερίδες


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 2/2/2017._

Τα χάνεις με τα σημερινά πρωτοσέλιδα. Άλλα φέρνουν ανάπτυξη δισεκατομμυρίων, άλλα φέρνουν 11 νέα μέτρα για τα μπλοκάκια κι άλλα υποστηρίζουν ότι χθες έχασε ο Μητσοτάκης. Στη Βουλή, όχι στο τάβλι.


Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Κόβουν και την Αντιγόνη (του Σοφοκλή) από τα σχολεία!

Η εφημερίδα γράφει ότι "νέο πλήγμα στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών επιχειρεί το υπουργείο Παιδείας, μετά την κατάργηση της διδασκαλίας του "Επιταφίου" του Περικλή στη γ΄λυκείου. Αυτή τη φορά το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτική (ΙΕΠ) βάζει στο στόχαστρο την "Αντιγόνη" του Σοφοκλή, που διδάσκεται στη β΄λυκείου".

ΕΘΝΟΣ: "Εισφορές 11 ταχυτήτων για τα μπλοκάκια".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με βάση το καθαρό εισόδημα του 2015 και τα ποσοστά εισφορών που ισχύουν για ασφαλισμένους σε πρ. ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ θα πληρώσουν εισφορές για τους πρώτους δύο μήνες του 2017 όλα τα "μπλοκάκια" ανεξάρτητα από το πλήθος των εργοδοτών τους. Κι αυτό επειδή η πρώην ΑΠΔ για το 2017 υποβάλλεται τέλη Φεβρουαρίου, ενώ και οι υπηρεσίες δεν είναι ακόμη πλήρως έτοιμες για την εφαρμογή της διαδικασίας του επιμερισμού".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Οι Τούρκοι στρατηγοί απειλούν για δράση μέσα στην Ελλάδα

Σύμφωνα με την εφημερίδα «η Άγκυρα παρουσιάζει την Ελλάδα ως χώρα όπου τα πραξικοπήματα είναι... συνηθισμένα, "ανακαλύπτει" ότι υπάρχει και "δάκτυλος κατασκοπείας" (!), ενώ υποστηρίζει ότι οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί που έφτασαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη λίγες ώρες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016 έχουν συμφωνήσει να δώσουν στις ελληνικές αρχές στοιχεία και πληροφορίες για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις με αντάλλαγμα τη μη έκδοσή τους».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ψευδο-υποσχέσεις και οι προσλήψεις στην Παιδεία".

Η εφημερίδα γράφει ότι "μηδενικές προσλήψεις στην εκπαίδευση και την επόμενη σχολική χρονιά. Αυτό προέκυψε από τη συνάντηση που είχε χθες η ΟΛΜΕ με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, καθώς ο δεύτερος φέρεται να απέκλεισε το ενδεχόμενο, σημειώνοντας ότι δεν επαρκεί ο χρόνος για να προχωρήσει το ΑΣΕΠ τις διαδικασίες".

ΕΣΤΙΑ: "Ελλάς και Κύπρος στα σχέδια Τραμπ".

Η εφημερίδα διερωτάται αν "ευρίσκονται η Ελλάς και η Κύπρος εντός του πεδίου ενδιαφερόντων του νέου Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ; Ή μήπως ισχύουν οι πληροφορίες που δημοσιεύονται σε γερμανικές και ολλανδικές εφημερίδες ότι τάχα ο νέος πλανητάρχης σχεδιάζει να εκμεταλλευθεί την ελληνική κρίση για να αναζωπυρώσει την κρίση του ευρώ; Οι πληροφορίες που τίθενται υπ΄όψιν της "Εστίας" και είναι σε γνώση της Κυβερνήσης και της Αντιπολίτευσης, είναι λίαν ενθαρρυντικές".

Η ΑΥΓΗ: "Σφυροκόπημα Τσίπρα σε Μητσοτάκη: Κληρονόμος της διαπλοκής".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε δεινή πολιτική και προσωπική θέση βρέθηκε ο Κ. Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα θαλασσοδάνεια κομμάτων (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ) και μέσων ενημέρωσης".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Σαν να κλέβεις εκκλησία".

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "έχασε κατά κράτος χθες στη Βουλή ο αρχηγός της Ν.Δ. Προσπάθησε ανεπιτυχώς να μεταφέρει τη συζήτηση για το πολιτικό χρήμα στη β΄αξιολόγηση. Δεν απάντησε επί της ουσίας για τα "θαλασσοδάνεια , όπως επίσης δεν τοποθετήθηκε στην πρόταση του πρωθυπουργού για εθνικό μέτωπο ώστε να αποκρουστούν οι παράλογες απαιτήσεις των δανειστών".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Σκιαμαχίες Τσίπρα στη Βουλή".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "επίθεση στην αντιπολίτευση με ανακύκλωση της σκανδαλολογίας, εξαπέλυσε χθες από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας , παρά το γεγονός ότι η Εξεταστική Επιτροπή, για το πόρισμα της οποίας έγινε η χθεσινή συζήτηση, απέβη άκαρπη".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Τα κονδύλια μειώνονται, οι φοιτητές αυξάνονται

«Λεφτά δεν υπάρχουν, ωστόσο, όπως λένε στη "Μ" οι πρυτάνεις, όσα γράφηκαν για μείωση του αριθμού των εισακτέων το επόμενο ακαδημαϊκό έτος δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Κι αυτό, καθώς κάθε χρόνο οι επικεφαλής των πανεπιστημίων εισηγούνται στο υπουργείο Παιδείας το (μειωμένο) μέγιστο αριθμό των φοιτητών που μπορούν να... αντέξουν, όμως ουδέποτε εισακούονται», υπογραμμίζει η εφημερίδα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ολοκληρωμένο αντιλαϊκό σχέδιο που υλοποιείται βήμα-βήμα για λογαριασμό του κεφαλαίου".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "τα διάφορα πιθανά σενάρια για το αν, πότε και πώς θα κλείσει η "αξιολόγηση" δεν μπορούν να κρύψουν από το λαό ότι η σκληρή πραγματικότητα που ζει, η παραπέρα φτωχοποίησή του, δεν είναι κάποια σενάρια. Είναι ολοκληρωμένο αντιλαϊκό σχέδιο, που υλοποιείται βήμα το βήμα για λογαριασμό του κεφαλαίου".

ΤΑ ΝΕΑ: "Στην κόψη των εκλογών".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ο Αλέξης Τσίπρας δεν θέλει εκλογές. Το είπε ξεκάθαρα τις τελευταίες ημέρες στους συνεργάτες του το επανέλαβε και χθες στη Βουλή. Κυρίως για να απαντήσει στο αίτημα για κάλπες που προβάλλει μετ΄επιτάσεως η αξιωματική αντιπολίτευση. Το συμπέρασμα; Ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να συνεχίσει τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και πρωτίστως να δεχτεί και υποχωρήσεις, προκειμένου να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Μεγάλο παιχνίδι στη Σύνοδο της Μάλτας για αξιολόγηση-ελληνοτουρκικά".

Η εφημερίδα γράφει ότι "πολύ "ζορισμένη" αναμένεται η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε αύριο στη Μάλτα. Κύριο θέμα το προσφυγικό αλλά στο παρασκήνιο αναμένεται να τρέξουν κι άλλα βαριά θέματα, από τα οποία θα απουσιάζουν τα δικά μας".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:  Σκάνδαλο μονοπωλίου καταγγέλλει το νοσοκομείο Παπαγεωργίου

«Συνολικά 1178 ογκολογικοί ασθενείς εξετάστηκαν στο PET/CT του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, στον ένα χρόνο της λειτουργίας του. Ωστόσο, η έλλειψη προσωπικού αποτελεί πρόβλημα στη λειτουργία του μηχανήματος και στην εξυπηρέτηση των ασθενών, το δε κόστος της εξέτασης παραμένει υψηλό διότι η προμήθειά του ραδιοφαρμάκου γίνεται από εταιρεία που εδρεύει στο Λαύριο, ενώ θα μπορούσε να δημιουργηθεί μονάδα παρασκευής του στο Παπαγεωργίου ώστε να μειωθεί το κόστος», γράφει η εφημερίδα.

ESPRESSO: Ραντεβού «θανάτου» με άγρια γκάζια, ξύλο και μολότοφ

«Με... έπαθλο 5.000 ευρώ φέρεται ότι έβαζαν σε κίνδυνο τη ζωή τους οι εκατοντάδες νεαροί που είχαν δώσει ραντεβού για άγρια γκάζια στην παραλιακή λεωφόρο στη Βάρκιζα! Όμως το «πάρτι» τούς χάλασαν η Τροχαία Αττικής και οι διμοιρίες των ΜΑΤ, που έκαναν έφοδο στο σημείο, στο ύψος του παλιού κέντρου διασκέδασης Riba's, όπου θα γίνονταν κόντρες με «θηρία» της ασφάλτου», γράφει η εφημερίδα.

KONTRANEWS: "Μην υπογράψεις τίποτε Αλέξη άστους να γίνουν όλοι τους ρεζίλι!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "αυτοί που κατέστρεψαν ολοσχερώς την ελληνική οικονομία, με τον εφιάλτη των μνημονίων, εξαθλίωσαν την κοινωνία και λήστεψαν τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία, επανέρχονται με θράσος τις τελευταίες μέρες, απαιτώντας νέες μεγαλύτερες θυσίες".

STAR PRESS: Στοιχειωμένος ο θησαυρός στην Εύβοια

Η εφημερίδα γράφει: «Ένας χρυσοθήρας αποκάλυψε πως αναζητούσε το συγκεκριμένο θησαυρό για 15 ολόκληρα χρόνια, μέχρι και πέρυσι, αλλά εξήγησε ότι σταμάτησε την προσπάθειά του, λέγοντας ότι ο θησαυρός είναι στοιχειωμένος και θέλει αίμα και ουδείς μπορεί να τον πλησιάσει». Και μετά, ήρθε ο Σπίλμπεργκ...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Έρχονται επενδύσεις 2,2 δισ ευρώ".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "Τα 2,21 δισ. ευρώ άγγιξε το ύψος των επενδυτικών σχεδίων που υποβλήθηκαν για ένταξη στον νέο επενδυτικό νόμο, μια ένδειξη που αντανακλά την προσπάθεια της επιχειρηματικής κοινότητας να αναστρέψει τη δυσμενή εικόνα αποεπένδυσης που καταγράφει η χώρα και η οποία σύμφωνα με την PwC, επηρέασε τον τομέα των Εξαγορών και Συγχωνεύσεων".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Στρεβλή ανάπτυξη".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εστιασμένη σε μη παραγωγικούς και εσωστρεφείς τομείς , όπως η εστίαση, η λιανική τροφίμων και το λιανεμπόριο, δείχνει να παραμένει η ελληνική επιχειρηματικότητα, αποφεύγοντας να στραφεί μαζικά σε εξαγωγικές δραστηριότητες που θα μπορούσαν να δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη της οικονομίας".
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]