Οι εκπτώσεις της ΕΥΑΘ και πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για ανέργους άνω των 50 προτιμώνται στις τοπικές εφημερίδες - Πατρινό καρναβάλι, προφητείες και σεξουαλικά σκάνδαλα





ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 10/2/2017._

Αναλυτικά

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Πλοία θανάτου με ραδιενέργεια"

Η εφημερίδα γράφει ότι: "Ενενήντα εμπορικά πλοία-ραδιενεργές βόμβες βυθίστηκαν σκόπιμα στη Μεσόγειο Θάλασσα κατά την περίοδο 1985-1996, μετατρέποντας σχεδόν το σύνολο της θαλάσσιας περιοχής σε υγρό τάφο, με τις θανάσιμες συνέπειες (και για την Ελλάδα) που είναι δεδομένο πως υπάρχουν για την ανθρώπινη υγεία αλλά και το οικοσύστημα, να παραμένουν ανυπολόγιστες".

ΕΘΝΟΣ: "Οι... χρήσιμοι βάνδαλοι"

Η εφημερίδα σημειώνει: "Πυκνώνουν οι καταδρομικές επιθέσεις σε μέσα μαζικής μεταφοράς όσο πλησιάζει η πλήρης εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Χθες τα ξημερώματα τέσσερις κουκουλοφόροι επέδραμαν με βαριοπούλες σε λεωφορείο που κινούνταν στη λεωφόρο Γαλατσίου μεταφέροντας δεκάδες επιβάτες που πήγαιναν εκείνη την ώρα στη δουλειά τους". 

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ:  "Έρχεται μεγάλη πείνα στην Ελλάδα"

Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι, σε μυστική συνάντηση στο Λονδίνο, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε "φαινόταν "χαρούμενος", "ανακουφισμένος" και εξομολογήθηκε στους παρόντες ότι η Ελλάδα τελειώνει σε λίγους μήνες με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ!!! Αν οι Έλληνες δεν φύγουν μόνοι τους, θα τους διώξω εγώ... φαίνεται να δήλωσε στον σεβάσμιο αρχηγό της Τεκτονικής Στοάς του Λονδίνου, που τον άκουγε αμίλητος".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Συγχαρητήρια βάλτε μας κι άλλες εισφορές"

Η εφημερίδα γράφει ότι: "Κοινωνία σε μέγκενη υπερφορολόγησης. Ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι που καλούνται να βάλουν το χέρι ακόμα πιο βαθιά στην τσέπη, προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους".

ΕΣΤΙΑ: "Τούρκοι "αγοράζουν" ελληνική υπηκοότητα"

Η εφημερίδα τονίζει ότι: "Ενώπιον ενός πρωτοφανούς γεγονότος ευρίσκονται οι ελληνικές Αρχές μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία. Ο αριθμός των "κροίσων" πολιτών της γειτονικής χώρας που θέλουν να γίνουν κάτοχοι της "χρυσής βίζας" και να τους αποδοθεί η ελληνική υπηκοότης έχει υπερδιπλασιαστεί".

Η ΑΥΓΗ: "Πενταμερής στα σκαριά"

Σύμφωνα με την εφημερίδα: "Φυγή προς τα εμπρός ετοιμάζουν σήμερα Αθήνα και Βρυξέλλες για να ξεμπλοκάρει το ταχύτερο δυνατόν η αξιολόγηση, με τη μορφή μιας συνάντησης όλων των εμπλεκόμενων πλευρών πριν από το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, ώστε να υπάρξει κοινό πολιτικό έδαφος για συμφωνία".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Απάτη απεριορίστων διαδρομών"

Η εφημερίδα γράφει ότι: "Τα λεφτά που χάθηκαν είναι πολλά, περισσότερα από όσα αποδίδονται στην εισιτηριοδιαφυγή! Ο έλεγχος των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης αποκάλυψε απώλειες 1,156 εκατ. ευρώ από την πώληση εισιτηρίων και καρτών".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Κρίσιμο ραντεβού στις Βρυξέλλες"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: "Κρίσιμη για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα είναι η συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στις Βρυξέλλες των επικεφαλής των θεσμών με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτο, παρουσία και του προέδρου του Eurogroup". 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: 15.000 θέσεις εργασίας μέσω ΟΑΕΔ 

Η εφημερίδα τονίζει:  "Εξακολουθεί να αυξάνεται η ανεργία στις ηλικίες 55-64 ετών παρά τη γενικότερη τάση έστω και οριακής μείωσης. Για αυτήν την ηλικιακή ομάδα ο ΟΑΕΔ θα υλοποιήσει δύο προγράμματα για συνολικά 15.000 άτομα άνω των 50 ετών, που θα απασχοληθούν από 12 έως και 24 μήνες". 

ΜΑΚΕΛΕΙΟ: Τα τσακάλια της δραχμής και οι ευρωλιγούρηδες

Η εφημερίδα εξηγεί: " Η Λαϊκή Ενότητα και ο πρόεδρος της παρουσίασε τα βήματα για την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ:  Μονοδιάστατη στήριξη των συμφερόντων του κεφαλαίου

" Οι συζητήσεις και συνεργασίες, στο πλαίσιο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, οι επιχειρηματικές συμφωνίες αποδεικνύουν πως η λεγόμενη «πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν είναι άλλη από τη μονοδιάστατη εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου, μακριά από τα πραγματικά συμφέροντα των λαών", τονίζει η εφημερίδα που αναπαράγει την ανακοίνωση του ΚΚΕ.

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:  Απαλλαγή και εκπτώσεις για υδρόμετρα και νερό

"Την πλήρη απαλλαγή από χρεώσεις κατεστραμμένων υδρομέτρων λόγω του παγετού του Ιανουαρίου αποφάσισε χθες το Δ.Σ. της ΕΥΑΘ Α.Ε. για όσους καταναλωτές είναι ενταγμένοι στο κοινωνικό τιμολόγιο, για δημόσια νοσοκομεία, σχολεία και κοινωνικές δομές (ΑΜΕΑ, ηλικιωμένων, προσφύγων κ.λπ.), αλλά και έκπτωση 50% για τους υπόλοιπους καταναλωτές με βάση τα ισχύοντα τιμολόγια και με επιμερισμό της δαπάνης αυτής στους επόμενους δύο τετραμηνιαίους λογαριασμούς", γράφει η εφημερίδα.

ESPRESSO: Απειλές και ίντριγκες για το στέμμα 

Η εφημερίδα αναφέρεται στη μάχη που έγινε για το ποια θα αναδειχτεί βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού και γράφει: "Η 26χρονη δασκάλα και χορεύτρια Bollywood χορών Αντρια Παναγιωτοπούλου ξεχώρισε από τις 22 τελικές υποψήφιες, ενώ έφτασε και στην τετράδα που παίδεψε πολύ τους κριτές! Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», μέα από τις υποψήφιες για τον τίτλο της βασίλισσας δέχτηκε ως και απειλές από συνυποψήφιά της. «Αν δεν αποσυρθείς, θα το μετανιώσεις εσύ και η οικογένειά σου» της είπε, σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», η «θερμάαιμη» καλλονή, γεγονός που άρχισε να συζητιέται στα καρναβαλικά «πηγαδάκια»".

KONTRA NEWS: "Αγωγή για 5,7 δισ. κατέθεσε η Κύπρος σε βάρος της χώρας μας για τη ζημιά που υπέστησαν οι τράπεζές τους από το PSI"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: "Η προσφυγή δύο κυπριακών τραπεζών στα Διεθνή Διαιτητικά Δικαστήρια, με την οποία απαιτούν από την Ελλάδα να πληρώσει αποζημιώσεις 5,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, για τη "ζημία" που έχουν υποστεί από το κούρεμα των ομολόγων, απειλεί να τινάξει στον αέρα την ελληνική οικονομία, επιταχύνοντας την ολοκληρωτική χρεοκοπία".

STAR PRESS: Πολιτικός σε ροζ βίντεο με τον εραστή του

Όπως γράφει η εφημερίδα, "σάλος έχει ξεσπάσει στη Χίο από το «ροζ» βίντεο που διέρρευσαν «πηγές» σε σάιτ και το οποίο καταγράφει πολιτικό παράγοντα του νησιού σε ερωτικές ομοφυλοφιλικές περιπτύξεις με άλλον άντρα. Το απίστευτο της υπόθεσης είναι ότι το επίμαχο βίντεο διέρρευσε η αδελφή του πολιτικού και ο πρώην σύντροφός του, που έκαναν «συμμαχία», επειδή ήθελαν να τον εκδικηθούν για οικονομικούς και περιουσιακούς λόγους, με αποτέλεσμα ο 40χρονος πολιτικός να κινηθεί νομικά εναντίον τους και να συλληφθούν".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Τελεσίγραφο των δανειστών"

Η εφημερίδα τονίζει ότι: "Ηχηρό τελεσίγραφο για τη νομοθέτηση προληπτικών μέτρων, χωρίς τα οποία δεν κλείνει η αξιολόγηση, έστειλαν χθες στην Αθήνα Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον, χωρίς ταυτόχρονα να γίνεται συγκεκριμένη αναφορά από την ευρωπαϊκή πλευρά και σε παρεμβάσεις για την απομείωση του χρέους".