ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 3/2/17._

Ξεκίνησε ακούγοντας... παράπονα -και, μάλιστα, σε έντονο τόνο, τη διήμερη περιοδεία του στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης.


Όταν επισκέφθηκε τα γραφεία του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης, συνδικαλιστές του επισήμαναν ότι, με τις τελευταίες προσλήψεις εποχικών, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προωθεί τις ελαστικές σχέσεις εργασίας.

-Δεν κατάλαβα, εμένα καταγγέλλεις γι αυτό, είπε σε αυστηρό τόνο ο κ. Βερναρδάκης!

-Δεν σε καταγγέλλω, στο επισημαίνω! Έχετε κάνει τα εργασιακά λάστιχο, απάντησε στον ίδιο τόνο ο συνδικαλιστής.

Ο κ. Βερνβαρδάκης αποχώρησε λέγοντας "όχι σε μένα τέτοια", ενώ από πίσω ακούγονταν παράπονα σε οξύ τόνο, του στιλ "δεν μπορούσατε να μας καλέσετε στη σύσκεψη με τους προϊσταμένους; Δε θέλετε να χαλάσουμε το κλίμα";

Όλα άρχισαν όταν οι εργαζόμενοι του επισήμαναν ότι μπορεί οι συμβάσεις να ανανεώθηκαν, όμως υπάρχει θέμα κατά πόσο θα εγκρίνει η επίτροπος τα εντάλματα πληρωμής για περίπου 400 άτομα. Στην... ήπια κουβέντα που είχε προηγηθεί στα γραφεία της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Θεσσαλονίκης, "Ανοικτή Πόλη", ο υπουργός τόνισε ότι «με νομοτεχνική ρύθμιση θα λυθεί το ζήτημα που έχει προκύψει».

Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτη Αβραμόπουλο κι ακολούθησε συνάντηση με τον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη.

Μετά τη συνάντηση με τον δήμαρχο, ο κ. Βερναρδάκης εξέφρασε την εκτίμηση ότι «η Θεσσαλονίκη πάει καλά και θα πάει ακόμη καλύτερα. Έγινε καταγραφή των προβλημάτων και για πολλά απ' αυτά σύντομα θα υπάρξουν λύσεις. Νομίζω ότι η Θεσσαλονίκη πάει καλά και θα πάει ακόμη καλύτερα», είπε.

Ο επόμενος σταθμός της περιοδείας του κ. Βερναρδάκη στη Θεσσαλονίκη ήταν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Εγνατία.

Υπογράμμισε ότι η επίσκεψη του στην Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συμπλήρωσης δύο χρόνων από την ανάληψη της εξουσίας από το ΣΥΡΙΖΑ. Σημείωσε ότι «η κυβέρνηση βρίσκεται σε ανοιχτό διάλογο με την κοινωνία». Τόνισε ότι «μέχρι στιγμής αυτά τα δύο χρόνια έχουν επιτευχθεί σοβαρά ζητήματα του παράλληλου προγράμματος και έχουν τεθεί αλλαγές όπως η υγεία, η παιδεία και οι εργασιακές σχέσεις».

Στη συνέχεια της περιοδείας του ο κ. Βερναρδάκης επισκέφθηκε το νοσοκομείο "Παπανικολάου".