[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

#ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ

Απολύθηκε αστυνομικός επειδή διαγνώστηκε με την ασθένεια!

Καταγγελία του Συλλόγου Ασθενών Ήπατος Ελλάδος “Προμηθέας” ¨ Ζητούν να αποκατασταθεί η αδικία

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 15/2/2017._

 

Αστυνομικός που υπηρετούσε στη Θεσσαλονίκη απολύθηκε επειδή διαγνώστηκε με Ηπατίτιδα Β όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας»!

 

Το περιστατικό έγινε τον περασμένο Ιανουάριο. Σύμφωνα με την καταγγελία, η Ανώτατη Υγειονομική Επιτροπή Θεσσαλονίκης, απέλυσε εργαζόμενο από το Σώμα της Αστυνομίας με την αιτιολογία ότι δεν μπορεί να ασκήσει το επάγγελμα του λόγω διάγνωσης με Ηπατίτιδα B. 

 

Ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας»  τονίζει πως έλαβε γνώση του εν λόγω περιστατικού και «υποστήριξε την προσφυγή του ασθενή στον Συνήγορο του Πολίτη, προς άρση της άδικης αυτής απόφασης».

Ο Συνήγορος του Πολίτη έκρινε ότι η διαγραφή του συγκεκριμένου προσώπου από την αστυνομία συνιστά αδικαιολόγητη διάκριση και ενισχύει το κοινωνικό στίγμα σε βάρος μίας νόσου.

 

«Είναι σαφές ότι η αδικαιολόγητη αυτή απόλυση, που βασίστηκε αποκλειστικά στον φόβο για τυχόν μετάδοση του ιού και στην υποτιθέμενη αδυναμία του ανθρώπου αυτού να εκτελέσει ακόμα και καθήκοντα γραφείου, απαγορεύεται από το Σύνταγμα, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και το νόμο 4443/2016» τονίζει, στην ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος. Και προσθέτει:

 

«Η αποπομπή του εργαζόμενου που ζει με ηπατίτιδα Β, δεν βασίζεται καν σε επιστημονικά δεδομένα, αφού από την άσκηση των καθηκόντων του συγκεκριμένου προσώπου δεν προκύπτει καμία απολύτως περίπτωση μετάδοσης του ιού της ηπατίτιδας Β. Αντιθέτως, η συγκεκριμένη απόλυση στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο σε αντιεπιστημονικές αγκυλώσεις και σε στερεότυπες αντιλήψεις, που εγγίζουν μία γενικότερη προκατάληψη που υπάρχει για τους φορείς χρόνιων νοσημάτων, όπως η ηπατίτιδα Β».

 

Ο Σύλλογος ζητά την επανεξέταση της υπόθεσης και την αποκατάσταση της αδικίας.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]