"Αγκάθι" το ΔΝΤ για τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής   Πιστεύει ότι  ότι οι 27 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θα καταφέρουν να διατηρήσουν ένα ενιαίο μέτωπο στις διαπραγματεύσεις με το Λονδίνο για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ



Καμία άλλη χώρα δεν έχει κάνει μεγαλύτερα βήματα για να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της από την Ελλάδα, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στον γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk  και η οποία  στο σύνολό της  θα μεταδοθεί  την  Κυριακή.

Αναφερόμενος στο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας ο Γιούνκερ είπε ότι θα μπορούσε να καταρρεύσει επειδή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θα συμμετάσχει ή όχι. "Ναι, είναι σε επισφαλές έδαφος υπό την έννοια ότι δεν βλέπουμε πώς το ΔΝΤ θα μπορούσε να χειριστεί αυτό το πρόβλημα", πρόσθεσε.

Ο  πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ εξέφρασε την ανησυχία του, σε μια συνέντευξη που θα μεταδοθεί αύριο Κυριακή, ότι οι 27 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θα καταφέρουν να διατηρήσουν ένα ενιαίο μέτωπο στις διαπραγματεύσεις με το Λονδίνο για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ. 

"Οι άλλες 27 χώρες της ΕΕ δεν το ξέρουν ακόμη, αλλά οι Βρετανοί γνωρίζουν πολύ καλά πώς να χειριστούν την κάτασταση" φέρεται να είπε ο Γιούνκερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στον γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandunk. "Θα μπορούσαν να υποσχεθούν ένα πράγμα στη μια χώρα, κάτι άλλο σε άλλη χώρα και κάτι διαφορετικό σε τρίτη χώρα και στο τέλος να μην υπάρχει ενιαίο ευρωπαϊκό μέτωπο", τόνισε.  

Ο Γιούνκερ επισήμανε και αυτός ότι η Βρετανία δεν μπορεί να διαπραγματευτεί μόνη της εμπορικές συμφωνίες για όσο διάστημα παραμένει μέλος της ΕΕ. Ο 62χρονος πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου είπε επίσης ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν το 2019. Το 2014 "έκανα μια ωραία προεκλογική εκστρατεία, αλλά δεν θα υπάρξει δεύτερη γιατί δεν θα είμαι υποψήφιος και δεύτερη φορά", εξήγησε.   Η θητεία του προέδρου της Επιτροπής είναι πενταετής, με δυνατότητα ανανέωσης για άλλα πέντε χρόνια.