ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 7/2/2017._


Κρίσιμη θεωρείται η τρίτη εβδομάδα των φετινών αγροτικών κινητοποιήσεων καθώς αναμένεται να καθοριστούν τα τετ- α- τετ μεταξύ της κυβέρνησης και των εκπροσώπων των μπλόκων.


Χθες αγρότες από 15 μπλόκα, από το σύνολο των 17 που έχουν στηθεί φέτος σε όλη την επικράτεια, κατέθεσαν υπόμνημα στο γραφείο πρωθυπουργού που λειτουργεί στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης ζητώντας συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα. Έδωσαν διορία μίας εβδομάδας προκειμένου να οριστεί η συνάντηση. 

Το υπόμνημα υπογράφουν μεταξύ άλλων αγρότες από την Αν. Θεσσαλονίκη, από το μπλόκο στα Πράσινα Φανάρια, από το μπλόκο στον Προμαχώνα καθώς και Θεσσαλοί αγρότες. Οι αγρότες από τα μπλόκα της Νίκαιας και των Μαλγάρων δεν συντάσσονται με αυτή την κίνηση.

Στις 13.00 στο Λευκώνα Σερρών θα συνεδριάσει το Συντονιστικό Αγώνα Αγροτών Κ. Μακεδονίας.

Ο αποκλεισμός στο τελωνείο των Ευζώνων και στα Πράσινα Φανάρια συνεχίζεται, ενώ τα μπλόκα παραμένουν στα διόδια των Μαλγάρων, αλλά και στον κόμβο Δερβενίου, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Καβάλας. Παραταγμένα είναι τα τρακτέρ από τις 23/1 στον κόμβο της Κουλούρας, ενώ σχεδιάζεται και ο 24ωρος αποκλεισμός του τελωνείου της Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αποκλεισμός του συνοριακού σταθμού Κρυσταλλοπηγής δρομολογείται για την Πέμπτη, ενώ την ίδια ώρα θα στηθεί και αγροτικό μπλόκο στη γέφυρα Ρυμνίου. 

Στο μέτωπο της Νίκαιας, σήμερα είναι η μέρα των αποφάσεων, καθώς συγκαλείται σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας στις 12.00 το μεσημέρι, προκειμένου να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις των κινητοποιήσεων και να αποφασιστεί εάν θα ζητηθεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό ή αν θα γίνει αποδεκτό το κάλεσμα για διάλογο που απηύθυνε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.

Στον κόμβο της Νίκαιας κλειστά επ’ αόριστον είναι τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από και προς Αθήνα, ενώ κλιμακώνουν από χθες τις κινητοποιήσεις τους και οι αγρότες που έχουν συγκεντρωθεί στην Ε.Ο. Λάρισας - Κοζάνης στη διασταύρωση με το Αργυροπούλι, προχωρώντας από χθες σε τετράωρους αποκλεισμούς από τις 18.00 έως τις 22.00. Από αύριο 8/2 ενδέχεται οι ώρες του αποκλεισμού να παρατεθούν.

Σκληραίνουν τη στάση τους και οι αγρότες της Λάρισας που βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην εθνική οδό Λάρισας-Τρικάλων-Ιωαννίνων στον κόμβο της Ραχούλας, οι οποίοι από χθες το μεσημέρι κλείνουν τόσο την Ε.Ο. όσο και τον παράδρομο, επ’ αόριστον.

Αμετακίνητοι εμφανίζονται και οι αγρότες της Κρήτης οι οποίοι τις επόμενες μέρες δρομολογούν παγκρήτιο συλλαλητήριο.