Οικογένεια ομογενών οι δράστες – Κατασχέθηκαν πάνω από 1.200 πακέτα τσιγάρα



ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 9/2/2017._

Καλά κρατούν τα κυκλώματα διακίνησης λαθραίων τσιγάρων στη Θεσσαλονίκη. Μόλις χθες συνελήφθησαν, στην Ξηροκρήνη, τέσσερις γυναίκες, επειδ΄, σύμφωνα με την αστυνομία, είναι μέλη διεθνούς κυκλώματος.

Πρόκειται για τρεις ομογενείς γυναίκες, ηλικίας 51, 46(είναι αδελφές) και 20 ετών και μία 51χρονη αλλοδαπή (μητέρα της 20χρονης), σε βάρος των οποίων, σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για παράβαση του Νόμου «περί τελωνειακού κώδικα» και «απείθεια».

Πρώτα συνελήφθησαν οι δυο 51χρονες, επειδή πουλούσαν λαθραία τσιγάρα. Στη συνέχεια, έγινε έφοδος, παρουσία εισαγγελέως, στα διαμερίσματα όπου διέμεναν, όπου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν η 46χρονη αδελφή της μίας και η 20χρονη κόρη της άλλης, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν λαθραία τσιγάρα και αδασμολόγητες συσκευασίες καπνού.

Μάλιστα, η 20χρονη, προκειμένου να καθυστερήσει την έρευνα και να κρύψει τα λαθραία τσιγάρα, κλείδωσε την πόρτα και αρνήθηκε την είσοδο στους αστυνομικούς και τη Δικαστική λειτουργό.

Συνολικά, κατασχέθηκαν 1.232 πακέτα τσιγάρα και 31 συσκευασίες καπνού που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς και το χρηματικό ποσό των 155 ευρώ, εισπράξεις από τις πωλήσεις των λαθραίων τσιγάρων.

Σε άλλες περιπτώσεις, επίσης χθες, συνελήφθησαν άλλα τέσσερα άτομα, στο κέντρο της πόλης και την Τούμπα, καθώς πουλούσαν συνολικά 555 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα και 17 συσκευασίες καπνού.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.