Το θέμα της Α προβλήτας επανήλθε σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο - Σφοδρή κριτική από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης - "Απειλές" Μπουτάρη κατά... πρωθυπουργού



ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 13/2/2017._

Την ώρα που η σύμβαση για την πώληση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης βρίσκεται στο βίρτουαλ ντάτα ρουμ, το θέμα της Α Προβλήτας και των χρήσεών της, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη και έτσι δόθηκε αφορμή για νέες κόντρες στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Εντάξει", Σταύρος Καλαφάτης, χαρακτήρισε «ήττα με τη βούλα», τις εξελίξεις στο θέμα της Α Προβλήτας. «Είχες λάβει υποσχέσεις από κρατικούς αξιωματούχους (πού, άραγε; Σε διαδρόμους);  Ζητήσαμε τη σχετική αλληλογραφία κι απεδείχθη περίτρανα ότι δεν υπήρχε έγγραφη δέσμευση από την κυβέρνηση», τόνισε. Και ρώτησε τον κ. Μπουτάρη: «Ποιος λέει ψέματα; Ο Δήμαρχος ή ο πρωθυπουργός; Ένα είναι σίγουρο: Το δούλεμα για τους Θεσσαλονικείς πάει σύννεφο».

Λίγο αργότερα, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, απάντησε ότι όταν ο Πρωθυπουργός έλεγε ότι θα αποδοθεί στην πόλη, δεν μπορεί παρά να εννοούσε τον δήμο. «Εμείς περιμένουμε να γίνει πράξη αυτό που υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός. Αν μας κοροϊδέψει τότε κακό του κεφαλιού του» κατέληξε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος.

Να σημειωθεί ότι, το περασμένο Σάββατο, δημοσίευμα της εβδομαδιαίας τοπικής εφημερίδας Θεσνιούζ ανέφερε ότι στη σύμβαση παραχώρησης, στην οποία φαίνεται ότι γίνεται μια μοιρασιά των κτηρίων στους φορείς ενώ ο υπαίθριος χώρος θα παραμείνει στον ΟΛΘ.