ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 18/2/2017._

 

Οι βολές του Τουρκικού πολεμικού πλοίου στο Αγαθονήσι, οι βολές Μητσοτάκη – Τρίπρα στη Βουλή και η βόμβα του ηθοποιού Ντίνου Καρύδη επιλέγονται, σήμερα, από τις περισσότερες εφημερίδες για τα πρωτοσέλιδά τους.

 

 

Αναλυτικά:

 

ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Έκθεση – κόλαφος για το ΔΝΤ από τις Βρυξέλλες

 

Η εφημερίδα αποκαλύπτει στο αποκλειστικό της ρεπορτάζ το έγγραφο –απάντηση της Ε.Ε. στις προβλέψεις του Πόουλ Τόμσεν. Σύμφωνα με την έκθεση, τα πρόσθετα μέτρα που απαίτησε το ΔΝΤ από την Ελλάδα δεν πρόκειται να αποδώσουν και στην πραγματικότητα είναι εντελώς άχρηστα διότι ο Πόουλ Τόμσεν, η Ντέλια Βελκουλέσκου και οι άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Ταμείου, έχουν υποπέσει σε σωρεία λαθών, κακών υπολογισμών, ασαφειών και αντιφάσεων.

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Παιχνίδια πολέμου από την Τουρκία

 

Η εφημερίδα επισημαίνει: “Περιπολικό πλοίο με ημισέληνο παραβίασε τα χωρικά ϋδατα και έριξε πραγματικά πυρά Πολύ σοβαρή πρόκληση μια ανάσα από το Φαρμακονήσι! Απάντηση του ΥΠΕΞ με διαβήματα”.

 

ΕΘΝΟΣ:  Η Ελλάδα βγάζει... καγκελάριο

 

Η εφημερίδα τονίζει: “Από «παράγραφος» της προεκλογικής ατζέντας στη Γερμανία το ελληνικό ζήτημα βρίσκεται πλέον κυριολεκτικά στο επίκεντρο ως ένα νέο πεδίο αντιπαράθεσης, που επιτρέπει στους μέχρι τώρα κυβερνητικούς εταίρους -Σοσιαλδημοκράτες και Χριστιανοδημοκράτες- να διαχωρίσουν την ιδεολογική τους ταυτότητα”.

 

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: 10 “άγνωστα” πρόσωπα της ομάδας Έψιλον

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα “οι «Έψιλον» έχουν πρόσωπα, και μάλιστα κοντά στις όσες μορφές κατά καιρούς ακούστηκαν υπάρχουν και πασίγνωστες προσωπικότητες, που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ανήκαν στη μυστική αυτή οργάνωση του ελληνισμού”.

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τα μυστικά για 7 νέα πακέτα ΕΣΠΑ

 

Στελέχη του αρμόδιου υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης ανέφεραν στον «Ε.Τ.» πως είναι έτοιμοι οι οδηγοί τεσσάρων δράσεων που αφορούν σε: ίδρυση και λειτουργία μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων, αναβάθμιση υφιστάμενων επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου, εστίασης και ιδιωτικής εκπαίδευσης, καινοτομικές συνεργατικές συστάδες επιχειρήσεων και αναβάθμιση μεσαίων επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές.

 

ΕΣΤΙΑ: 796 δισ. ευρώ θα χάσει ή Γερμανία!

 

Η εφημερίδα επικαλείται ανάλυση του think tank Official Monetary and Financial Institutions Forum, σύμφωνα με την οποία “οι γερμανικές απαιτήσεις στην ΕΚΤ άγγιξαν νέο ρεκόρ, φθάνοντας τα 796 δισ. ευρώ στα τέλη ’Ιανουάριου, από 754 δισ. που ήταν έναν μήνα νωρίτερα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του μηχανισμού Target-2, του διασυνοριακού συστήματος συμψηφισμού των πληρωμών μεταξύ των εμπορικών τραπεζών και των αντίστοιχων κεντρικών τραπεζών της Ευρωζώνης”.

 

H ΑΥΓΗ: Αφωνία Μητσοτάκη

 

“Μπούμερανγκ γύρισε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη η προσπάθεια τρομοκράτησης των πολιτών για την πορεία της χώρας σε όλα τα επίπεδα, καθώς η ερώτηση που απηύθυνε στον πρωθυπουργό για την εγκληματικότητα και την παραβατικότητα ήρθε σε δύσκολη για τον ίδιο συγκυρία: μετά την εβδομηντάλεπτη συνομιλία του με τον Σόιμπλε”, γράφει η εφημερίδα.

 

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Προγραμματική σύγκλιση με Δημ. Συμπαράταξη

 

Ο Νίκος Φίλης με συνέντευξή του στην «Εφ. Συν.», “αναγνωρίζει ότι η συνεργασία με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν μπορεί να υπάρξει άμεσα, εισηγείται όμως τη συμπόρευση με τις δυνάμεις του Κέντρου και τη Σοσιαλδημοκρατία. Ο βουλευτής και τέως υπουργός Παιδείας υποστηρίζει ότι θα πρέπει να διαμορφωθούν προγραμματικές συγκλίσεις και ο ΣΥΡΙΖΑ να θέσει διλήμματα για τον κίνδυνο παλινόρθωσης μιας «επιθετικής» και «ρεβανσιστικής» Δεξιάς”.

 

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Πρόκληση στο Φαρμακονήσι

 

Όπως τονίζει η εφημερίδα “χθες, το παράκτιο περιπολικό «Κουσάντασι» έπλευσε εντός ελληνικών χωρικών υδάτων και με στραμμένη την πλώρη προς τα τουρκικά παράλια άρχισε να εκτελεί βολές με πυροβόλα μικρού διαμετρήματος. Η κανονιοφόρος «Νικηφόρος» είχε αναλάβει την παρακολούθηση του τουρκικού σκάφους. Διπλωματικές πηγές χαρακτήριζαν το περιστατικό μία από τις πλέον σοβαρές προκλήσεις των τελευταίων χρόνων και σαφή «παραβίαση του διεθνούς δικαίου»”.

 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Πύλη εισόδου για τόνους χασίς η Ελλάδα

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, “πύλη εισόδου και χώρα τράνζιτ για τη διακίνηση τεραστίων ποσοτήτων χασίς από την Αλβανία έχει γίνει η Ελλάδα. Τα ελληνοαλβανικά σύνορα σε Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία χρησιμοποιούνται καθημερινά από μεγαλέμπορους ναρκωτικών. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του 1,3 τόνου χασίς που κατάσχεσαν οι τελωνειακοί στην Κακαβιά”.

 

ΜΑΚΕΛΕΙΟ: ‘Αστε στο διάολο εσείς και το ευρώ σας

 

Η εφημερίδα ισχυρίζεται: “Το «ισχυρό» νόμισμα, όπως το αποκαλούσαν όλοι αυτοί που το υποστήριζαν και εξακολουθούν να το υποστηρίζουν, έχει καταστρέψει τη χώρα και όπως αποδεικνύεται δεν της έχει προσφέρει τίποτα. Το... ισχυρό ευρώ, αποδείχθηκε «θάνατος» για την Ελλάδα. Δεν εκπλήρωσε τίποτα από όλα αυτά που μας έλεγαν”.

 

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: Αλέξη πέφτουμε στην τρίτη θέση

 

Η εφημερίδα επισημαίνει: “Στενοί συνεργάτες του Τσίπρα τον προειδοποίησαν για τον κίνδυνο απώλειας της δεύτερης θέσης • Τι αποκαλύπτουν οι αναγωγές των γκάλοπ για τον ΣΥΡΙΖΑ το ερχόμενο φθινόπωρο · Ποιοι του συστήνουν παραμονή στην εξουσία μέχρι νεωτέρας και ποιοι του ζητούν να στήσει άμεσα κάλπες”.

 

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Διαγράφουν χρέη ως και 100%

 

Η εφημερίδα τονίζει: “Δικαστική απόφαση-ανάσα για χιλιάδες δανειολήπτες εκδόθηκε πριν από λίγες ημέρες από το Ειρηνοδικείο Αχαρνών, δίνοντας το δικαίωμα στους οφειλέτες να σώσουν τα σπίτια τους αλλά και να μην καταβάλουν ούτε ένα ευρώ στις τράπεζες”.

 

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Κοκορομαχίες κυβέρνησης - ΝΔ ενώ ο λαός δίνει μάχη επιβίωσης

 

Η εφημερίδα υπογραμμίζει: “Την ώρα που η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με το κουαρτέτο ένα νέο αντιλαϊκό πακέτο μέτρων ύψους 3,6 δισ. ευρώ και η ΝΔ τής καταλογίζει καθυστερήσεις στο κλείσιμο της δεύτερης «αξιολόγησης», ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της ΝΔ επιδόθηκαν χτες στη Βουλή σε αντιπαράθεση για το ποιος είναι ικανότερος να διαχειριστεί τις υποθέσεις του κεφαλαίου και να προωθήσει το στόχο της καπιταλιστικής ανάκαμψης”.

 

ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ: Η Ελλάδα στον αέρα, Τσίπρας υπό αξιολόγηση

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα “σε τροχιά ενός οδυνηρού συμβιβασμού βρίσκεται η κυβέρνηση με την κλεψύδρα να έχει αδειάσει και το χρόνο να μετρά αντίστροφα για την έναρξη ενός ακόμη πολέμου μεταξύ Ελλάδος και δανειστών για την επόμενη αξιολόγηση. Από δω και πάρα οι πολιτικές εξελίξεις τρέχουν παράλληλα με τη διαπραγμάτευση και μέσα σε αυτό το δυσχερές, επαναλαμβανόμενο τα τελευταία 7 χρόνια κλίμα, αναδύεται η συζήτηση για το δίλημμα ευρώ ή δραχμή, που για κάποιους μπορεί να αποτελεί υπόγειο στόχο πολιτικών κύκλων στην Ελλάδα”.

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΤΟΚΥΡΙΑΚΟ: Η χώρα σε μαύρη τρύπα

 

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι “ενώ η κυβέρνηση νομίζει ότι διώχνει το ΔΝΤ ή ότι κατακεραυνώνει τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών στο Βερολίνο (όπως μεταδίδει ο Γιώργος Πατητάς), οι δανειστές λαμβάνουν τα μέτρα τους και δημιουργούν τετελεσμένα απουσία της κυβέρνησης. Οι κίνδυνοι να ξαναβρεθεί η χώρα στη δίνη μιας καταιγίδας αποτελούν δυστυχώς ορατό ενδεχόμενο. Οπως αποκαλύπτει η Βούλα Κεχαγιά για το θέμα προφανώς γνωρίζει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από το τηλεφώνημα του Σόιμπλε που τον τάραξε”.

 

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:  Ρεύμα μετά… βίας για 6 στα 10 νοικοκυριά

 

“Σοκ προκαλούν τα στοιχεία από την έρευνα της Palmos Analysis για λογαριασμό της Ευρωβουλευτού Μαρίας Σπυράκη, που αποτυπώνουν την αδυναμία του μέσου νοικοκυριού στη Θεσσαλονίκη να ανταποκριθεί στο απαιτούμενο κόστος θέρμανσης και ηλεκτροφωτισμού. Έξι στα δέκα νοικοκυριά, περίπου 185.000 στον αριθμό, δυσκολεύονται να πληρώσουν ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ περίπου 15.000 νοικοκυριά αδυνατούν πλήρως. Χαρακτηριστικό είναι δε ότι περίπου 2.000 νοικοκυριά στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης περνούν περιόδους στις οποίες ζουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα”, γράφει η εφημερίδα.

 

ESPRESSO: Θα αυτοκτονήσω σε λίγες μέρες αν…

 

Η εφημερίδα αναφέρεται σε ανάρτηση του ηθοποιού Ντίνου Καρύδη στο Φέισμπουκ και γράφει: “Το μαύρο μαντάτο της προαναγγελίας της αυτοκτονίας του ηθοποιού έκανε τον γύρο των social media και ο σάλος που ξέσπασε στο διαδίκτυο προκάλεσε τεράστιο κύμα ανησυχίας στα καλλιτεχνικά στέκια και όχι μόνο. Κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κινητοποιήθηκε άμεσα, σπεύδοντας στην οικία του ηθοποιού χθες νωρίς το μεσημέρι. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», οι αστυνομικοί συνομίλησαν μαζί του για αρκετή ώρα προκειμένου να εξακριβώσουν κατά πόσο εννοούσε όλα όσα έγραψε στο συγκλονιστικό post του στο facebook, αλλά εκείνος τους καθησύχασε λέγοντας ότι δεν πρόκειται να αυτοκτονήσει”.

 

KONTRA NEWS: Κυριάκο έλα να κάνεις εκπομπή στο kontra και να γράφεις στην εφημερίδα μας

 

Η εφημερίδα απαντά στον πρόεδρο της Δημοκρατίας περί του αν είναι κυβερνητική εφημερίδα ή όχι.

 

PRESS TIME: Στη Δικαιοσύνη προσφεύγουν οι πολίτες

 

Όπως τονίζει η εφημερίδα “οι Έλληνες, αισθάνονται (δικαίως) εξοντωμένοι από τους φόρους και, αφού κανείς δεν τους καταλαβαίνει, καταφεύγουν στο θεμέλιο του πολιτισμού μας, στη Δικαιοσύνη Με μια καταιγίδα προσφυγών, ομαδικά και ατομικά, κατά νόμων και φόρων, ζητώντας το αυτονόητο: Δικαίωση”.

 

SPIRTO: Θα αυτοκτονήσω

 

Με την υπόθεση του ηθοποιού Ντίνου Καρύδη ασχολείται και αυτή η εφημερίδα.

 

STAR PRESS: Υπάρχει ζωή μετά θάνατον

 

“Μία μεγάλη έρευνα, που ξεκίνησε το 2014 και εμπλουτίζεται μέχρι σήμερα, αποδεικνύει την ύπαρξη ανθρώπινης συνείδησης μετά το θάνατο. Οι επιστήμονες της έρευνας είναι κατηγορηματικοί”, υποστηρίζει η εφημερίδα.

 

THESSNEWS: Κλέφτες ανακυκλώσιμων

 

Η εφημερίδα ανακάλυψε ότι “είναι η νέα γάγγραινα που πλήττει το αίσθημα ασφάλειας στην ελληνική κοινωνία. Άνθρωποι «σκιές», κινούμενοι αθόρυβα σε λεωφόρους και στενά, καθ' όλη τη διάρκεια του 24ώρου, «σκαλίζουν» τους μπλε κάδους αφαιρώντας «πολύτιμο» υλικό, για να το διοχετεύσουν στην αγορά ανακυκλώσιμων που ανθεί τα τελευταία χρόνια. Σίδηρος και χαλκός, κατά βάση, είναι οι στόχοι, ανεξαρτήτως προελεύσεως”.