ΑΘΗΝΑ, 8/2/2017._


Επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, σχετικά με την πρόταση για τη σύσταση Ειδικής Διακομματικής Επιτροπής, που θα προχωρήσει στην επεξεργασία πρότασης νόμου για την επιβίωση των μέσων μαζικής ενημέρωσης
έστειλε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.




Ολόκληρη η επιστολή

Προς τον Πρόεδρο της Βουλής

κ. Νικόλαο Βούτση


Όπως γνωρίζετε, την περασμένη εβδομάδα είχα ζητήσει με  δημόσια δήλωση μου να αναληφθεί σε κοινοβουλευτικό επίπεδο πρωτοβουλία για το μεγάλο θέμα που σχετίζεται με την κρίση επιβίωσης που αντιμετωπίζει  μεγάλο μέρος των μέσων μαζικής επικοινωνίας και την συνακόλουθη βασανιστική εργασιακή αβεβαιότητα χιλιάδων εργαζομένων σε αυτά.

Όπως είχα τονίσει  τα ζητήματα που άπτονται της πολυφωνίας στην ενημέρωση και την ελευθεροτυπία δεν αφορούν αποκλειστικά την εκτελεστική εξουσία αλλά  κυρίως  το Κοινοβούλιο και τη Δημοκρατία. 

Επειδή στο διάστημα που μεσολάβησε,  λόγω της Κυβερνητικής αδράνειας,  δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη στο μείζον αυτό θέμα, θεωρώ επιβεβλημένη την ανάληψη άμεσα, πρωτοβουλίας  από την πλευρά σας,           για τη σύσταση  Ειδικής Διακομματικής Επιτροπής υπό την Προεδρία σας.

Η Διακομματική Επιτροπή θα προχωρήσει στην επεξεργασία και σύνταξη πρότασης νόμου, που θα θέτει το πλαίσιο για  την αντιμετώπιση από την πολιτεία του σημαντικού αυτού  ζητήματος μέχρι την εξεύρεση οριστικής και βιώσιμης λύσης.

Είναι προφανές ότι οι σχετικές διατάξεις θα πρέπει, να έχουν αναλογική εφαρμογή και για τις άλλες χειμαζόμενες από την οικονομική κρίση παραγωγικές μονάδες. 

Με εκτίμηση

Φώφη Γεννηματά