Πρόκειται για τρεις αλλοδαπούς, ηλικίας 18, 18 και 21 ετών που διέπραξαν οκτώ ληστείες σε περαστικούς




ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 16/2/2017._


Είχαν γίνει ο… φόβος κι ο τρόμος των περαστικών από την πλατεία Αγίου Γεωργίου (Ροτόντα). Σα να μην έφθανε η παρουσία των εμπόρων ναρκωτικών στην περιοχή, τρεις αλλοδαποί, ηλικίας –οι δύο- 18 και –ο ένας- 21 ετών, είχαν συστήσει συμμορία και λήστευαν περαστικούς.

Τους συνέλαβαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας, της ληστείας κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και για παράβαση Νομοθεσίας «Περί Όπλων», επειδή, όπως διαπιστώθηκε, είχαν διαπράξει οκτώ ληστείες.

Το ξήλωμα της σπείρας έγινε όταν, χθες (15-02-2017) το πρωί, λήστεψαν 23χρονο με την απειλή μαχαιριού. Του πήραν το κινητό του τηλέφωνο. Ειδοποιήθηκε η αστυνομία κι έπειτα από συνεχείς αναζητήσεις, εντοπίστηκαν οι τρείς άντρες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και συνελήφθησαν.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, οι συλληφθέντες, τουλάχιστον από τις αρχές Ιανουαρίου έως τα μέσα Φεβρουαρίου 2017, είχαν συστήσει συμμορία, με σκοπό την τέλεση ληστειών κι ενεργώντας κατά περίπτωση και με διαφορετική σύνθεση, προέβησαν σε επτά, ακόμη, ληστείες σε βάρος διερχόμενων πολιτών, στο κέντρο της πόλης, αφαιρώντας χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και προσωπικά αντικείμενα – έγγραφα.


Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.