ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 11/1/2017._ 


«Εάν η ευθύνη φτάνει σε μένα, θα παραιτηθώ!  Θα πάω στο σπίτι μου και θα περνάω καλύτερα», δήλωσε στον Ρίαλ Εφ Εμ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης για το... φιάσκο με το παγωμένο αλάτι.


Ο Γιάννης Μπουτάρης, αφού είπε ότι δεν θα διεξαχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση, αλλά Εσωτερικός Έλεγχος, είπε: «Ο εσωτερικός έλεγχος αρχίζει από την κορυφή και φτάνει έως τον τελευταίο εργάτη του δήμου. Την ευθύνη, την έχω αναλάβει. Ο δήμαρχος δεν είναι ανεύθυνος! Ο Δήμαρχος είναι υπεύθυνος για ό,τι συμβαίνει στην πόλη. Αν δεν έχει αποκαταστήσει τις κανονικές διαδικασίες, τότε ευθύνεται και τότε παραιτείται».

Μάλιστα, απάντησε και ως... χημικός (που έχει σπουδάσει), υποστηρίζοντας ότι το αλάτι... παγώνει! «Το αλάτι παγώνει στους -15 βαθμούς Κελσίου και γίνεται μια άμορφη μάζα», υποστήριξε. Δε ρωτήθηκε, πάντως, πώς άλλοι δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος, ή η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, κατάφεραν να κρατήσουν το αλάτι τους... απάγωτο.

Προσπάθησε, με το επικοινωνιακό χάρισμα που διαθέτει, να τα ρίξει όλα στον... κακό καιρό λέγοντας πως «στη Θεσσαλονίκη είχε 10 χρόνια να χιονίσει! Δεν χιονίζει κάθε χειμώνα στην πόλη! Από το 1963 είχαν να σημειωθούν τέτοιες θερμοκρασίες! Μην συγκρίνουμε το Παρίσι και τη Νέα Υόρκη με την Θεσσαλονίκη».

Ευτυχώς, μονολόγησαν οι Θεσσαλονικείς...