ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 21/1/2017._

Για άλλη μία μέρα ο Ντόναλντ Τραμπ κερδίζει τη μάχη των πρωτοσέλιδων. Μερικές φορές, μάλιστα, εμφανίζεται ως ο... νέος Πούτιν που θα μπει στην Κωνσταντινούπολη.


Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: « Υπέρ gay και τρανσέξουαλ »

Η εφημερίδα επισημαίνει: «Είναι δυνατόν; Εγκύκλιος-βόμβα του υπ. Παιδείας για την απενοχοποίηση των «έμφυλων ταυτοτήτων» Υποχρεωτικά σεμινάρια στα γυμνάσια χωρίς την έγκριση των γονέων».

ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ: «Ενας άλλος κόσμος είναι εφικτός! »

Η εφημερίδα αναρωτιέται: «Ορκίστηκε πρόεδρος σε μια βαθιά διχασμένη χώρα, με όρους που δεν έχουν γίνει ακόμα αποδεκτοί από τους ηττημένους αντιπάλους του. Θα αποδειχθεί μια «φούσκα» ή θα σημαδέψει μια σημαντική στροφή στο πλαίσιο του συστήματος»;

ΕΘΝΟΣ: «5 ρυθμίσεις-φωτιά για τα μπλοκάκια »

Όπως τονίζει η εφημερίδα, «ελεύθεροι επαγγελματίες που απασχολούνται σε έναν ή δύο εργοδότες μπορούν να υπαχθούν στη διάταξη για τα «μπλοκάκια» και να ασφαλιστούν ως μισθωτοί. Το βάρος της διαδικασίας για τον επιμερισμό των εισφορών πέφτει κυρίως στον εργαζόμενο. Χαμένοι οι παραλλήλως απασχολούμενοι σε διαφορετικούς εργοδότες, που πάντως δεν θα πληρώνουν εισφορές για μηδενικό εισόδημα».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Τραμπ σε ρόλο «Βατάτζη» μπαίνει στην Αγία Σοφία

Μετά την απογοήτευσή της από το «ξανθό γένος», η εφημερίδα εναποθέτει τις ελπίδες της στον «ξανθό ηγέτη» και γράφει: «Ανατριχίλα στην Ορθοδοξία από την δήλωση του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Ρέινς Πρίμπους για το “σχέδιο Θεού” στην Κωνσταντινούπολη»...

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: « Εξτρα εισφορές για τα "μπλοκάκια" »

Η εφημερίδα υπογραμμίζει: «Επτά συν μία ανατροπές με εισφορές – σοκ από 26,95% ως 37,95% επί του εισοδήματος για ελεύθερους επαγγελματίες μισθωτούς και επιστήμονες φέρνει η εγκύκλιος για τα μπλοκάκια, με την οποία μάλιστα καθίσταται ανεφάρμοστος στην πράξη ο επιμερισμός των εισφορών ανάμεσα σε εργαζόμενο και σε έναν ως δύο εργοδότες».

EΣΤΙΑ: « Δύο χρόνια καθολικής παρακμής»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ο κ. Τσίπρας υλοποιεί - με καθυστερήσεις και παλινωδίες, πού χειροτερεύουν την κατάσταση- το τρίτο μνημόνιο, που ο ίδιος διαπραγματεύθηκε και υπέγραψε με τους δανειστές. Σε μία ήδη υπερφορολογημένη χώρα αύξησε έτι περαιτέρω τούς φόρους, βυθίζοντας σε απόγνωση επιχειρηματίες και ελευθέριους επαγγελματίες».

Η ΑΠΟΨΗ: ΜΜΕ: Διώξεις και... ομηρία

«Με ανοιχτές ποινικές υποθέσεις, Ψυχάρης, Μπόμπολας, Κοντομηνάς, «σπρώχνονται» στην αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ ►►I Δείγμα γραφής ο Μουλόπουλος στον ΔΟΛ, τα πρωτοσέλιδα του «Έθνους» και οι εκπομπές Λαζόπουλου στον Alpha», επισημαίνει η εφημερίδα.

Η ΑΥΓΗ: « Επιτάχυνση εξελίξεων μετά τη διαφαινόμενη συμφωνία Σόιμπλε-Λαγκάρντ »

“Απότομη ώθηση στη διαπραγμάτευση για τη δεύτερη αξιολόγηση και ενδεχομένως με ορίζοντα 1 - 1,5 μήνα δίνει η διαφαινόμενη συμφωνία Σόιμπλε - Λαγκάρντ για πλήρη συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, δηλαδή με χρηματοδότηση, και μάλιστα σύντομα”, υποστηρίζει η εφημερίδα.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: « Ενός Τράμπ μύρια έπονται»

H εφημερίδα επιχειρεί μια πρώτη «χαρτογράφηση» της εποχής Ντόναλντ Τραμπ μέσα από ένα οκτασέλιδο αφιέρωμα με ρεπορτάζ και αναλύσεις. Έχει θέμα με τίτλο «Όλοι οι άνθρωποι του προέδρου» και άρθρο με θέμα «από την επεμβατική ηγεμονία στη ρεαλιστική κυριαρχία των ΗΠΑ».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: « Αλλαγή σκυτάλης και εποχής στον κόσμο»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ δεν φαίνεται να μοιάζει με κανέναν προκάτοχό του, ούτε με τον Ρόναλντ Ρέηγκαν με τον οποίο πολλοί τον παρομοιάζουν. Ζούμε ένα τέλος εποχής, του κόσμου όπως τον γνωρίζαμε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: -

Η εφημερίδα δεν κυκλοφόρησε λόγω στάσης εργασίας του απλήρωτου προσωπικού της.

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: « 9% η ψαλίδα μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και μεγαλώνει... »

Σύμφωνα με έρευνα της Alco την οποία παρουσιάζει η εφημερίδα, «όχι µόνο δεν αλλάζει η αρνητική στάση της κοινής γνώµης απέναντι στην κυβέρνηση, αλλά επιπλέον για πρώτη φορά το εκλογικό σώµα εκτιµά ότι η πιθανότητα να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές είναι σε µονοψήφιο αριθµό (9% έναντι 56% της Νέας ∆ηµοκρατίας στην παράσταση νίκης)».

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: « Ναι σε Σόιμπλε και ΔΝΤ με νέο πακέτο μέτρων+ »

Σύμφωνα με την εφημερίδα «το ενδεχόμενο αποχώρησης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από το τρίτο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ελλάδας προκαλεί ένα τεράστιο κενό, τουλάχιστον έως τα τέλη του έτους, κατά το οποίο η χώρα θα πρέπει να καλύψει τις ανάγκες από ίδιους πόρους».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Με ανεργία στα ύψη και εργασία-λάστιχο η ανάκαμψη για το κεφάλαιο! »

Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα «σε ορίζοντα δύο τουλάχιστον δεκαετιών και με εφαλτήριο την αντιλαϊκή πολιτική και τις αναδιαρθρώσεις, που αποσκοπούν στην ανάκαμψη του κεφαλαίου, προδιαγράφεται η αποκατάσταση της επίσημης ανεργίας από το 23% στα επίπεδα πριν από την εκδήλωση της καπιταλιστικής κρίσης στην Ελλάδα, σύμφωνα και με εκτιμήσεις του ΔΝΤ ότι η ανεργία θα μειώνεται κατά μισή ποσοστιαία μονάδα το χρόνο».

Στο ΚΑΡΦΙ του Σαββατοκύριακου: «Κίνηση μάτ από τη Φώφη »

«Μεγάλη απήχηση έχει το προσκλητήριο για τη διεύρυνση της Κεντροαριστεράς. Στήνεται στα πόδια μια παράταξη που έχει ταυτιστεί με την ανόρθωση του Ελληνισμού», υποστηρίζει η εφημερίδα.

TA NEA: « Η φόρμουλα του συμβιβασμού»

Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα «η παράταση του κόφτη μετά το 2018 και η περιγραφή συγκεκριμένων μέτρων που δεν θα νομοθετηθούν άμεσα θα περιλαμβάνονται στο πακέτο δεσμεύσεων που θα αναλάβει η κυβέρνηση, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο στη ' διαπραγμάτευση και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Σώζει 700.000€ το χρόνο το νοσοκομείο Παπαγεωργίου
«Με μία Μονάδα Συμπαραγωγής Ηλεκτρικής – Θερμικής Ενέργειας Υψηλής Απόδοσης που εγκαταστάθηκε πέρυσι στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου και χρηματοδοτήθηκε από τα προγράμματα ΕΣΠΑ, το νοσοκομείο έχει σχετική ενεργειακή αυτονομία και εξοικονομεί περίπου 700.000 ευρώ το χρόνο», γράφει η εφημερίδα.

ΕSPRESSO: «Τέτοιο τέρας δεν υπάρχει »

«46χρονος από την Πάτρα που είχε προφυλακιστεί για αρπαγή κοριτσιού Βίαζε την κόρη τον και τη φίλη της, και εξανάγκαζε σε στοματικό sex και το αγόρι της»... Άνευ σχολίων!

KONTRANEWS: « Ελευθερώνει ο Ντόναλντ Τράμπ την Ευρώπη και την Ελλάδα από τη γερμανική κατοχή»

Και αυτή η εφημερίδα στρέφει τις ελπίδες της στον νέο αμερικανό πρόεδρο: «Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τα αλλάζει όλα φιλοδοξώντας να διαμορφώσει νέες ισορροπίες, αναδεικνύοντας παράλληλα νέες ηγέτιδες δυνάμεις που θα αποτελέσουν τον κινητήριο μοχλό της νέας εποχής. Στρατηγικός στόχος του Ντόναλντ Τραμπ είναι να απελευθερώσει την Ευρώπη και την Ελλάδα από τον επικίνδυνο Γερμανικό ζυγό».

PRESS TIME: Το παιχνίδι με τη δραχμή και ο Τραμπ

«Ο Αλέξης Τστήρας θα ζει τις επόμενες ώρες με μια ιδιότυπη αγωνία. Ενώ ο Αμερικανοί υποστηρικτές του Τραμπ ξεσαλώνουν από χθες πανηγυρίζοντας, ο πρωθυπουργός θα περιμένει τα πρώτα «σημάδια» της νέας εξουσίας, θα τον βοηθήσουν σ αυτό οι δυο κορυφαίοι υπουργοί που βρίσκονται από προχθές στην Ουάσιγκτον, ο ΥΕΘΑ Πάνος Κομμένος και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νικός Παππάς», γράφει η εφημερίδα.

SPIRTO: Ο κοσμηματοπώλης της χάι σοσάιετι και ο κρυμμένος θησαυρός των Ρομά

Η εφημερίδα γράφει: «Περίπου τέσσερις μήνες μετά τις πρώτες συλλήψεις των περισσοτέρων μελών της λεγάμενης «σπείρας των Ρομά» και ο γνωστός κοσμηματοπώλης των βορείων προαστίων Σάκης Πάστρας, που είχε συλληφθεί για την υπόθεση αυτή τον περασμένο Νοέμβριο, αναμένεται να βρεθεί από μέρα σε μέρα και πάλι αντιμέτωπος με τον εισαγγελέα, που μελετά τα στοιχεία που τον αφορούν και τους ανθρώπους που τον εμπλέκουν, προκειμένου να αποφανθεί εάν θα του ασκήσει ποινική δίωξη για κλεπταποδοχή».

STAR PRESS: Προφητείες για Τραμπ: Αλλάζουν όλα

Άλλη μία εφημερίδα που... αλλάζει τα δεδομένα: “Η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην Προεδρία των ΗΠΑ ήταν για πολύ κόσμο ένα σοκ, ένα απρόσμενο γεγονός, ωστόσο οι οπαδοί του Νοστράδαμου υποστηρίζουν ότι ο μεγάλος προφήτης το είχε προβλέψει ήδη από το 16ο αιώνα! «Ο μέγας ξεδιάντροπος, τολμηρός φωνακλάς, θα εκλεγεί κυβερνήτης του στρατού», είχε γράψει ο Νοστράδαμος”, γράφει.

THESSNEWS: Φταίτε εσείς! - Πάλι εμείς;

«Γιατί την πατήσαμε; Τελικά ποιος φταίει για τους χαλασμένους λέβητες, τις παγωμένες σωληνώσεις και τα προβλήματα μετά συστήματα θέρμανσης; Τι μας είπαν -ή δεν μας είπαν- οι μηχανικοί, υδραυλικοί, ΕΠΑ, ΕΔΑ, τεχνικοί, ΥΠΕΚΑ και όσοι εμπλέκονται στην εγκατάσταση συστημάτων θέρμανσης», γράφει η εφημερίδα.


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΑΓΟΡΑ: « Σε "παράκρουση" Σόιμπλε-Λαγκάρντ »
ΕΠΕΝΔΥΣΗ: «Το ΔΝΤ κόβει τον "κόφτη"! »
Η ΑΞΙΑ: «Τι ζητάει ο Ιβάν για να μπεί στον ΔΟΛ »
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: « " Κράχ" στα ακίνητα »
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «"Κεραμίδα" για μισθωτούς με μπλοκάκια»

ΚΕΦΑΛΑΙΟ: « Σαρωτικοί έλεγχοι σε 280.000 επιχειρήσεις»