ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 30/1/2017._

Γράφει και φωτογραφίζει ο ΝΩΝΤΑΣ ΣΤΥΛΑΝΙΔΗΣ


Δεν ξέρω πώς προέκυψε η φράση"σαλεπιτζίδικο", που υποδηλώνει ότι κάποιος χώρος ή υπηρεσία δεν λειτουργεί σωστά, ή, όταν λειτουργεί έχει ως πρότυπο το χάος.


Η λέξη αυτή μου ήρθε στο μυαλό σήμερα όταν συνόδευσα φιλικό άτομο να δώσει εξετάσεις για οδήγηση. Στα σήματα.. Στο γνωστό μηχανολογικό, κοντά στη λαχαναγορά.

Έργα και αερογέφυρες στην έξοδο της πόλης δίνουν στίγμα ανάπτυξης. Οργασμός εργασιών. Ταμπελάρες πληροφορούν τα του έργου.

Μόνο που φαίνεται δεν φτάσαν τα λεφτά και, ενώ κανείς πάει να δώσει σήματα και ταμπέλες, αδυνατεί να βρει τον προορισμό όπου θα εξεταστεί σ' αυτά ακριβώς.

Και η συνέχεια αντάξια της αρχής: Στο χώρο αναμονής των εξεταζόμενων, δηλαδή τον διάδρομο της υπηρεσίας, ευτυχώς που υπάρχουν άνθρωποι των σχολών οδήγησης, για άλλες υποθέσεις τους και δίνουν καμία πληροφορία..

Κι έρχεται το κερασάκι, ή μάλλον η κανελίτσα που πέφτει πάνω στο σαλέπι που λέγαμε για να κλείσει η νοστιμιά....

Μπαίνουν οι εξεταζόμενοι, με το άγχος, την αγωνία , το στρες του εξεταζόμενου..και σε δυο λεπτά έξω η κυρία, η φίλη...

"Μπράβο", λέω, "τόσο γρήγορα;"

"Όχι", απαντά."Δε δουλεύει ο υπολογιστής"!

Σύξιλη και αγχωμένη..



Και τώρα; "Στην επόμενη ώρα " λέει ο εξεταστής. "Της είπα και συγνώμη" προσθέτει και αποσύρεται εν τάχει ... βαθύς γνώστης, προφανώς, αντιδράσεων αντιστοίχων περιπτώσεων...

Και τώρα; Εκνευρισμός, άγχος, καθυστέρηση με εργασιακές επιπτώσεις...

Ένα μικρό χάος που πρέπει να λυθεί από την ήδη στρεσαρισμένη φίλη. Και να μείνει και μυαλό να γράψεις σωστά.

Και τότε κατάλαβα! Φως άστραψε εμπρός μου! Γι αυτό δεν βάζουν ταμπέλες! Σου λέει "κάποιος θα χαθεί! Δεν θα 'ρθουν όλοι.Θα φτάσουν τα κομπιούτερ"...

Τι να κάνει κι η υπηρεσία...