ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 9/1/2017._ 


Ο παγετός "χτύπησε" και τον... πολιτισμό στη Θεσσαλονίκη. Δε λειτουργούν σήμερα, ούτε θα λειτουργήσουν αύριο, αρκετοί χώροι πολιτισμού.


Συγκεκριμένα:

Οι εκθεσιακοί χώροι Αλατζά Ιμαρέτ (Κασσάνδρου 91-93), Γενί Τζαμί (Αρχαιολογικού Μουσείου 30) και η Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης (Casa Bianca – Βασ. Όλγας 180 και Θεμ. Σοφούλη) θα παραμείνουν κλειστοί, αύριο Τρίτη 10 και την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017, ενώ οι υπηρεσίες της Δημοτικής Πινακοθήκης θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας. 

Ανοιχτό θα παραμείνει το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Οι Δημοτικές Περιφερειακές Βιβλιοθήκες λειτουργούν κανονικά, με εξαίρεση την Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Κωνσταντινουπόλεως (τηλ. 2310 – 315.100), η οποία παραμένει κλειστή λόγω προβλήματος στο σύστημα θέρμανσης. 

Για σήμερα, Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017, το Δημοτικό Κέντρο Μουσικής και Χορού Θεσσαλονίκης (Κουντουριώτη 17)  καθώς και το κτίριο της Επαγγελματικής Σχολής Χορού του Δήμου Θεσσαλονίκης  (Γ. Χαλκίδη 32) παραμένουν κλειστά. 

Κανονικά πραγματοποιούνται τα μαθήματα στο Δημοτικό Ωδείο στην οδό Κ. Καραμανλή 141 και η σχολή χορού των ερασιτεχνικών τμημάτων  (Μαντινείας με Μπότσαρη).