[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

#ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ποια θέματα προβάλλουν, σήμερα, οι εφημερίδεςΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 24/1/2017._

Η αξιολόγηση, οι προσλήψεις και το πόρισμα για τα δάνεια των κομμάτων είναι τα θέματα που επιλέγουν, σήμερα, οι περισσότερες εφημερίδες.


Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Η ΩΡΑ του εισαγγελέα για τα δάνεια κομμάτων και MEDIA".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η ώρα των εισαγγελέων για τα δάνεια κομμάτων και media έφτασε. Η πλειοψηφία των μελών της Εξεταστικής Επιτροπής στέλνει πακέτο το πόρισμά της στη Δικαιοσύνη, που θα κληθεί να ερευνήσει (μόλις ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής ) τις ποινικές ευθύνες τραπεζιτών, πολιτικών στελεχών και μεγαλοεκδοτών για το πάρτι που γινόταν με τα δάνεια".

ΕΘΝΟΣ: "Οι 228 ειδικότητες και η κατανομή θέσεων".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ξεκινά σήμερα η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων για την τρίτη φάση της νέας γενιάς προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας. Το "Έθνος-Εργασία" δημοσιεύει ολόκληρες τις λίστες των ειδικοτήτων και της κατανομής των θέσεων στους 235 δήμους".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μπαράζ προσλήψεων με οσμή...κάλπης".

Η εφημερίδα γράφει ότι "αιτήσεις για 24.251 προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας σε όλους τους δήμους της χώρας μπορούν να υποβάλουν από σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι, διεκδικώντας ανάλογα με τη μοριοδότηση που θα πάρουν θέσεις απασχόλησης για 8 μήνες με αμοιβή 495,25 ευρώ καθαρά το μήνα, αν είναι άνω των 25 ετών, και 431,75 ευρώ καθαρά το μήνα , αν είναι έως 25 ετών".

ΕΣΤΙΑ: "Ο "ακροδεξιός " Μπιλ Κλίντον" Η παγίδα της "πολιτικής ορθότητος" στο μεταναστευτικό".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ας αναλογισθεί ο Δυτικός πολιτικός κόσμος ότι το πλειοψηφικό ρεύμα που σχηματίζουν πολιτικοί όπως ο Τράμπ, η Λέ Πέν και ο Βίλντερς αποτελεί εν μέρει και μία απάντηση στην επιβληθείσα "πολιτική ορθότητα".

Η ΑΥΓΗ: "Δεύτερη αξιολόγηση πριν από τις κάλπες".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ως κοινός στόχος Ελλάδας και δανειστών, ενδεχομένως και του ΔΝΤ μετά τη "σύγκλιση" Σόιμπλε-Λαγκάρντ στο Νταβός, εμφανίζεται το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και ουσιαστικά του μεσοπρόθεσμου προγράμματος μέχρι το Eurogroup του Φεβρουαρίου (20/2), με αφετηρία το Eurogroup της ερχόμενης Πέμπτης".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Βουλή καλεί εισαγγελέα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "χρειάστηκαν εννέα μήνες, 30 καταθέσεις και υλικό που καταλαμβάνει 100.000 σελίδες για να εκδοθεί τελικά ένα πόρισμα 965 σελίδων από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής που ερευνά τα δάνεια κομμάτων και μέσων ενημέρωσης. Οι οριστικές αποφάσεις της Βουλής θα ληφθούν την ερχόμενη Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Θρίλερ έως τις 20 Φεβρουαρίου".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι " έως τις 20 Φεβρουαρίου που θα συνέλθει εκ νέου το Eurogroup, παρατείνεται η αγωνία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, καθώς στη μεθαυριανή συνεδρίαση είναι σαφές ότι το καλύτερου που μπορεί να προσδοκά η ελληνική πλευρά είναι μια απόφαση για την επιτροπή της τρόικας στην Αθήνα και την επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Πρόσληψη 24.251 ανέργων στους δήμους

Η εφημερίδα γράφει για την προκήρυξη του ΟΑΕΔ ότι «πρόκειται για θέσεις πλήρους απασχόλησης σε πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα Η δράση στοχεύει αφενός στην αντιμετώπιση της ανεργίας, αφετέρου στην αναβάθμιση των προσόντων των συμμετεχόντων, ώστε να διευκολυνθούν στην επανένταξή τους στην αγορά εργασίας με παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και κατάρτισης».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Κλιμακώνουν τα αντιλαϊκά παζάρια εκβιάζοντας το λαό".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "σκηνικό εκφοβισμού και εκβιασμού του λαού στήνει η κυβέρνηση, προκειμένου να ολοκληρωθεί η "αξιολόγηση", προμηνύοντας νέο γύρο αντιλαϊκών περικοπών και μέτρων, πριν και μετά την ολοκλήρωση του "προγράμματος" το 2018".

ΤΑ ΝΕΑ: "Εμφύλιος κορυφής στη Δικαιοσύνη".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πρωτοφανής σύγκρουση στον χώρο της Δικαιοσύνης. Οι Ενώσεις Δικαστών στρέφονται ανοικτά κατά της ηγεσίας του Αρείου Πάγου, με αφορμή την επικείμενη συνεδρίαση της Ολομέλειας για το θέμα της αύξησης του ορίου ηλικίας. Σε απάντηση των αιτιάσεων η Βασιλική Θάνου θεωρεί δικαίωμά της τη σύγκληση της Ολομέλειας για το θέμα και χαρακτηρίζει ανεπίτρεπτη τη στάση των Ενώσεων".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Οργιάζουν οι κλοπές  στη δυτική Θεσσαλονίκη

«Αδίστακτοι διαρρήκτες «χτυπούν» καταστήματα στη δυτική Θεσσαλονίκη, σπάζοντας τζαμαρίες και «βουτώντας» ότι βρίσκουν μπροστά τους, ακόμη και σε επιχειρήσεις που έχουν συναγερμό. Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων στον Εύοσμο κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου», γράφει η εφημερίδα.

ESPRESSO: Πόλεμος για τα «πυρά» της Πάολας στον Καζαντζίδη

“«Μπουρλότο» έβαλαν οι πρόσφατες δηλώσεις της Πάολας για τον Στέλιο Καζαντζίδη. Η Θεσσαλονικιά τραγουδίστρια προκάλεσε «σεισμό» στις τάξεις των απανταχού θαυμαστών του σημαντικού λαϊκού τραγουδιστή με όσα είπε σε συνέντευξή της”, γράφει η εφημερίδα.

KONTRANEWS: "Μειώνουν 65 δις το χρέος μας. Αλέξη, είναι λίγα ζήτα τους να το μειώσουν και άλλο για να μην τους φύγουμε".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο φόβος του νέου πλανητάρχη Ντόναλντ Τραμπ και η επιμονή του Αλέξη Τσίπρα που έδωσε τα λεφτά στους συνταξιούχους χωρίς να υπολογίσει τις απειλές Σόιμπλε υποχρέωσαν τους Γερμανούς σε άτακτη υποχώρηση στο μείζον ζήτημα της απομείωσης του ελληνικού δημόσιου χρέους".

STAR PRESS: Φρίκη στη φαβέλα της Κομοτηνής

«Απίστευτο έγκλημα στις φαβέλες της Κομοτηνής, όπου οι τσιγγάνοι συνυπάρχουν με τα τρωκτικά, ένας 15xpovos Ρομά σκότωσε 6χρονο παιδί, με το ενδεχόμενο να το βίασε πρώτα να μένει ανοιχτό από τις Αρχές», γράφει η εφημερίδα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πιέσεις και από την Κομισιόν".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "οι δανειστές αυξάνουν την πίεση προς την Ελλάδα να κλείσει άμεσα η δεύτερη αξιολόγηση ,ενώ πλέον πιεστική ως προς τον χρόνο ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων γίνεται και η μέχρι τώρα διαλλακτική Κομισιόν".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Τοπίο στην ομίχλη. Παρατείνεται η αγωνία για την αξιολόγηση".


Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ανησυχία επικρατεί στην κυβέρνηση ενόψει του Eurogroup της Πέμπτης, με την ελληνική πλευρά να έχει καταστήσει σαφές ότι επιδιώκει μια επί της αρχής συμφωνίας και να ζητάει από τους Θεσμούς πολιτική λύση, βάζοντας για ακόμη μια φορά στο τραπέζι το χαρτί της "πολιτικής διαπραγμάτευσης".
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]