ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 18/1/2017._

Βροχές, καταιγίδες, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας συνθέτουν το σκηνικό του καιρού σήμερα.


Συγκεκριμένα, τοπικές βροχές και καταιγίδες που πιθανόν να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, αναμένονται σήμερα κυρίως στις δυτικές, κεντρικές και βόρειες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά, στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης και πρόσκαιρα της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Στερεάς. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 στο Ιόνιο 7 με 8 Μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο ανατολικοί βορειοανατολικοί 7 με 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από το απόγευμα και από τα βόρεια. Παγετός θα εκδηλωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες.

Αναλυτική πρόγνωση:

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα παραθαλάσσια και χιόνια στα ορεινά - ημιορεινά. Τα φαινόμενα κυρίως από το απόγευμα θα είναι έντονα και από το βράδυ θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις και στην πόλη.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά ανατολικοί 5 με 7 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 06 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη Δυτική Μακεδονία νεφώσεις με χιονοπτώσεις. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες στα παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά και βαθμιαία και σε πεδινές περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα κυρίως από το μεσημέρι.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 05 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η μεγίστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα ορεινά - ημιορεινά και βαθμιαία σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς, καθώς και στα ορεινά της Πελοποννήσου.
Άνεμοι: Νοτιανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά - ημιορεινά της Θεσσαλίας και στα ορεινά των υπολοίπων περιοχών και βαθμιαία και σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα κυρίως από τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία ανατολικοί 5 με 7 Μποφόρ. Στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία 5 με 6 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία από 00 (μηδέν) έως 06 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα δυτικά και βόρεια, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία 5 με 6 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια.
Άνεμοι: Στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 Μποφόρ. Στα νότια νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές κυρίως από τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία 5 με 6 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19-01-2017

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές σε όλα τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και βαθμιαία της Θράκης. Σταδιακή ύφεση των φαινομένων από το βράδυ και από τα δυτικά.
Άνεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 Μποφόρ εξασθενούν από το βράδυ. Στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα στα ανατολικά σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση στα βόρεια. Παγετός κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.