ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 18/1/2017._


Άλλη μία επιχείρηση της Αστυνομίας στην πλατεία Ροτόντας, για την καταστολή της εμπορίας ναρκωτικών στην περιοχή, είχαμε χθες βράδυ.


Η επιχείρηση απέφερε οκτώ συλλήψεις (πέντε τοξικομανών και τριών αλλοδαπών που κατηγορούνται για εμπορία). Όσο για τις ποσότητες ναρκωτικών και το είδος, που κατασχέθηκαν, ήταν λίγο παραπάνω από 70 γραμμάρια χασίς...

Το θέμα, με την επιμονή κατοίκων της περιοχής, έχει γίνει "βάιραλ" στα σόσιαλ μίντια, όμως είναι σαφές πως με τις εφόδους αυτές δεν πρόκειται, πλέον, να κερδηθεί τίποτα. Τα κυκλώματα διακίνησης γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο χώρος επιτηρείται και οι έφοδοι της αστυνομίας θα είναι συχνοί κι έτσι στέλνουν για διακίνηση αναλώσιμα "βαποράκια" (συνήθως άλλους τοξικομανείς που αναλαμβάνουν τη διακίνηση με ελάχιστα ποσοστά και μικροποσότητες ναρκωτικών για δική τους χρήση), δίνοντάς τους μικρές ποσότητες ναρκωτικών.

Μάλιστα, στην πλατεία διακινείται χασίς, σε πολύ μικρές ποσότητες (οι οκτώ συλληφθέντες είχαν... όλοι μαζί 70 και κάτι γραμμάρια), κάτι που σημαίνει ότι, σύμφωνα με το νόμο, οι ποινές τους θα είναι μικρές κι έτσι, πολύ σύντομα, θα βρίσκονται και πάλι στην πλατεία.