ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 11/1/2017._


Καλά κρατεί η ταλαιπωρία των Θεσσαλονικέων, αφού η κατάσταση ακόμη και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης δεν έχει βελτιωθεί σημαντικά: Οι δρόμοι είναι παγωμένοι και η κυκλοφορία διεξάγεται σε ιδιαίτερα χαμηλές ταχύτητες.


Ανοικτές παραμένουν μόνον οι κεντρικές οδικές αρτηρίες, ενώ στις γειτονιές στις παρυφές του κέντρου η κυκλοφορία δεν διεξάγεται παρά μόνον με αντιολισθητικές αλυσίδες! Ειδικά στις περιοχές που βρίσκονται κοντά στο Σέιχ Σου όπως το Κρυονέρι, οι Σαράντα Εκκλησιές και η Τριανδρία, οι κάτοικοι κυκλοφορούν με ιδιαίτερη δυσκολία, καθώς ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν έχει καταφέρει, ακόμη, να καθαρίσει τους δρόμους -ακόμη και τους κεντρικούς.

Το αποτέλεσμα είναι να μη γίνονται ούτε τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ σε αυτές τις περιοχές, ή να διεξάγονται με προβλήματα, όχι σε όλο το μήκος τους και οι άνθρωποι αυτοί να μην έχουν, ούτε σήμερα, τρόπο να φθάσουν στις εργασίες τους. Τα δρομολόγια γίνονται μόνον με 135 λεωφορεία και δεν καλύπτονται όλες οι λεωφορειακές γραμμές, ενώ οι καθυστερήσεις είναι τεράστιες.

Αναλυτικά:

Ο δρόμος Αγίου Βασιλείου - Χορτιάτη παραμένει κλειστός για τρίτη ημέρα, εξαιτίας της χιονόπτωσης. Κλειστοί είναι -μόνον για τα φορτηγά- ο κόμβος Κερδυλλίων της Εγνατίας Οδού (εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Καβάλας), η εσωτερική περιφερειακή οδός της Θεσσαλονίκης και ο κόμβος Λαχαναγοράς(εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Αθήνας).

Η Περιφερειακή Οδός είναι ανοιχτή, ωστόσο οι οδηγοί χρειάζεται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η κίνηση στους δρόμους προς Πολύγυρο, Μηχανιώνα, Επανομή, Ωραιόκαστρο, Φίλυρο, Πανόραμα, Χορτιάτη, Ασβεστοχώρι, Εξοχή, αλλά και από Λαγκαδά για Σοχό και Ασκό, από  Πέντε Βρύσες προς Βερτίσκο, από Λιβάδια για Περιστερά, από Ζαγκλιβέρι για Πετροκέρασα και από Σουρωτή για Άγιο Αντώνιο.