[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

#ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Απογοητευμένος ο Μ. Βαρβιτσιώτης από τις εικόνες στους καταυλισμούς της ΘεσσαλονίκηςΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 17/1/2017._


«Οι εικόνες που είδαμε στην "Αλεξίλ" νομίζω ότι είναι ντροπή για τον πολιτισμό μας». Αυτό δήλωσε ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Ν.Δ., Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κατά τη συνομιλία που είχε μπροστά στις κάμερες και τους δημοσιογράφους με
τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα στο κτίριο της Περιφέρειας.


Με αφορμή την επίσκεψή του στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων "Αλεξίλ", ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε: "παρά τις διαβεβαιώσεις, οι εικόνες που είδαμε σήμερα είναι εικόνες ντροπής, γιατί ούτε το στοίχημα του ξεχειμωνιάσματος πέτυχε, ούτε ανθρώπινες συνθήκες παρέχουμε, ούτε συνθήκες υγιεινής και απορώ με την υπερχρηματοδότηση που υπάρχει, πώς τόσους μήνες δεν έχουμε καταφέρει και δεν έχει καταφέρει η κυβέρνηση ακριβώς να δημιουργήσει τέτοιες δομές σε όλη τη χώρα ώστε να απορροφηθούν αυτοί οι 60.000 άνθρωποι".

Απευθυνόμενος στον κ. Τζιτζικώστα του είπε: «επειδή είσαι αυτοδιοικητικός και έμπειρος αυτοδιοικητικός θα παρουσίαζα και θα παρομοίαζα τον κ. Μουζάλα ως το δήμαρχο μιας κωμοπόλεως 60.000 κατοίκων με απεριόριστη χρηματοδότηση. Και δυστυχώς δεν έχει καταφέρει αυτή την κωμόπολη να την κάνει να λειτουργεί σωστά. Οι εικόνες που είδαμε στην "Αλεξίλ" νομίζω ότι είναι ντροπή για τον πολιτισμό μας και το γεγονός ότι η Μακεδονία δέχτηκε το μεγαλύτερο κομμάτι της φιλοξενίας των προσφύγων και των μεταναστών δείχνει μια έλλειψη οργάνωσης, σχεδιασμού και πάνω από όλα αντιμετώπισης μιας πραγματικότητας, ότι πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους τελικά θα μείνουν στη χώρα μας εγκλωβισμένοι ή μη πάντως θα παραμείνουν εδώ.

Δυστυχώς με την πολιτική της η κυβέρνηση, και πολλοί άλλοι που βρίσκονται στην Ευρώπη, δημιουργούν τις προϋποθέσεις να γυρίζουν πάλι στην Ελλάδα και δεν γίνεται καμία προετοιμασία ώστε να αποκτήσουν συνθήκες ομαλούς διαβίωσης στη χώρα μας, όχι πλέον σε υπερστρατόπεδα προσφύγων αλλά μέσα από σωστές δομές που θα τους ενσωματώνουν στην κοινωνία και θα τους δίνουν διέξοδο επαγγελματική και θα τους δίνουν διέξοδο μιας ασφαλούς διαβίωσης».

Ο κ. Βαρβιτσιώτης διατύπωσε τη θέση ότι «αν είχε διαχειριστεί η τοπική αυτοδιοίκηση αυτό το στοίχημα αντί για την κεντρική εξουσία σίγουρα θα είχαμε δει θαύματα" και πρόσθεσε: "δυστυχώς τα κονδύλια τα κρατάει η κεντρική εξουσία, δεν έχει εμπλέξει τις περιφέρειες και τους δήμους στο βαθμό που θα έπρεπε και για αυτό πληρώνουμε ακριβά το τίμημα της εικόνας, της έλλειψης ανθρωπισμού που δεν αντιπροσωπεύει την ελληνική ψυχή».
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]